Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

50 πράγματα, που δεν γνωρίζετε, για τις... 50 αποχρώσεις του Γκρι


1. Η συγγραφέας Ε.Λ. Τζέιμς (το όνομά της είναι Έρικα Λέοναρντ), έγραψε το βιβλίο για έναν δισεκατομμυριούχο «κυρίαρχο», τον Κρίστιαν Γκρέι και της «γαλούχησης» στον κόσμο του σαδομαζοχισμού, Αναστέζια στο fan site του Twilight, με το ψευδώνυμο Snowqueen’s Icedragon. Χάρη στους ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Anglia Ruskin, τώρα ξέρουμε ότι το βαμπίρ είναι μια αλληγορία για τον εθισμό στο ΣΜΝ.

2. Ο συγγραφέας Σάλμαν Ρούσντι έγραψε σχετικά: «Δεν έχω διαβάσει ποτέ κάτι τόσο κακογραμμένο που έχει δημοσιευθεί. Έκανε το ‘Twilight’ να μοιάζει με το 'Πόλεμος και Ειρήνη'». Ο Αμερικανός μυθιστοριογράφος Ουίλιαμ Γκιράλντι έγραψε με τη σειρά του ότι του θύμισε.. έκτη Δημοτικού.

3. Το βιβλίο, έχει μεταφραστεί σε πάνω από 50 γλώσσες και έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα.

4. Είναι το πρώτο βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις, πάνω από ένα εκατομμύριο, στο Amazon Kindle.

5. Το Κόκκινο Δωμάτιο του πόνου, όπου ο Κρίστιαν κάνει πράξη τις φαντασιώσεις του, περιέχει έναν κόκκινο δερμάτινο καναπέ, ένα ξύλινο γυαλισμένο ράφι με καλάμια, αλυσίδες και μαστίγια.

6. Το περίφημο Κόκκινο δωμάτιο «φιλοξενεί φυσικά, και μια σειρά από kinky αξεσουάρ όπως το butt drawer (θα χαθεί στη… μετάφραση) και έναν σφιγκτήρα θηλών. Ο Κρίστιαν τον δείχνει στην Αναστέζια και εκείνος της λέει πως είναι και για τα δυο. Η αθώα εργαζόμενη, αποκρίνεται «είναι και για τις δυο θηλές;», «όχι», απαντά εκείνος «είναι για την απόλαυση και τον πόνο».

7. Η Αναστέζια είναι παρθένα πριν συναντηθεί με τον Γκρέι, και αθώα.

8. Η Αναστέζια εργάζεται part time σε ένα κατάστημα. Ξαφνιάζεται όταν βλέπει τον Κρίστιαν να μπαίνει και να αγοράζει έναν πλαστικό συνδετήρα καλωδίων.

9. Ο Κρίστιαν αγοράζει στην Αναστέζια ένα λάπτοπ MacBook, προκειμένου εκείνη να ψάξει για τον όρο BDSM (Πειθαρχία, Κυριαρχία, Υποταγή και σαδομαζοχισμός ), αλλά και για να μπορεί να επικοινωνεί μαζί της με email. Της αγοράζει επίσης και ψηλοτάκουνα Manolo Blahnik, σκουλαρίκια Cartier, Gucci κοστούμι και εσώρουχα Agent Provocateur.

10. Το σεξ που δεν περιλαμβάνει όρους σαδομαζοχιστικούς, το ονομάζουν Vanilla.

11. Το έργο του Άγγλου συνθέτη Τόμας Τάλις, «Spem in Alium», ακούγεται στη σκηνή όπου η Αναστέζια έχει τα μάτια της δεμένα.

12. Η Αναστέζια αποκαλεί τα γεννητικά της όργανα sex (φύλο).

13. Υπάρχουν 21 ρήτρες της «υποτακτικής» σύμβασης που ο Γκρέι θέλει να υπογράψει η Αναστέζια. Ζητά για παράδειγμα από την ίδια, να μην τον κοιτάξει ποτέ στα μάτια.

14. Το πρώτο δώρο που αγοράζει ο Κρίστιαν στην Αναστέζια είναι μια τρίτομη πρώτη έκδοση του βιβλίου «Τες ντ’Ουρμπερβίλ», του συγγραφέα Τόμας Χάρντι».

15. Οι λέξεις «jet ski» αναφέρονται συνολικά 29 φορές στη τριλογία.

16. Η Αναστέζια πρέπει να ξυρίζει επιμελώς την «περιοχή» της.

17. Πρέπει επίσης, να κοιμάται 8 ώρες τη νύχτα.

18. Οφείλει να ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή για να διατηρεί τις δυνάμεις της. Ένα από τα γεύματά της πρέπει να αποτελείται από «τρία στρείδια, ένα στέλεχος σπαραγγιού, δεν καρύδια ενώ αποκλείονται οι ελιές, και οι ξηροί καρποί».

19.
Το μεσαίο όνομα του Κρίστιαν είναι Trevelyan.


20. Η Αναστέζια, όσο είναι στο Κόκκινο δωμάτιο, πρέπει να αποκαλεί τον Κρίστιαν «κύριο».

21. Η Αναστέζια έχει μια πολύ ενοχλητική «εσωτερική θεά» που κρατά αδιάκοπη τη διαδικασία.

22. Ο Κρίστιαν έχει ένα κάψιμο από τσιγάρο στο στήθος του και η Αναστέζια θεωρεί ότι είναι κάποιο σημάδι από παιδική αρρώστια.

23. Πρέπει πάντα να φοράει τα κατάλληλα ρούχα όταν είναι με τον Κρίστιαν: μια γκρι πένσιλ φούστα, ένα μεταξωτό γκρι πουκάμισο, ψηλοτάκουνες μαύρες γόβες.

24. Εχουν συμφωνήσει για κάποια «σημάδια» κατά τη διάρκεια των «παιχνιδιών» τους: ένα νεύμα του χεριού, για παράδειγμα, σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει ο ένας ή ο άλλος.

25. Η Αναστέζια λέει μερικά όχι, στις απαιτήσεις του Κρίστιαν.

26. Η E. Λ. Τζέιμς δεν έχει πάει ποτέ στο Σιάτλ ή το Πόρτλαντ, όπου διαδραματίζεται η πλοκή. Χρησιμοποιούσε το Google Street View.

27. Ο Κρίστιαν έχασε την παρθενιά του σε ηλικία 15 ετών, από την Ελένα, μια φίλη της μητέρας του.

28. Η Αναστέζια συχνά υπενθυμίζει στον εαυτό της «να μην κάνω αγκαλίτσες».

29. Η Αναστάζια θέτει μερικά όρια, όπως στις πράξεις όπου περιλαμβάνεται φωτιά, ούρηση ή αφόδευση.

30. Η E. Λ. Τζέιμς λέγεται ότι έχει κερδίσει πάνω από 67 εκατομμύρια ευρώ τις χρονιές 2012-2013 από, μεταξύ άλλων, τις πωλήσεις του βιβλίου της.

31. Η συγγραφέας, συνεργάστηκε με την μάρκα εσωρούχων Blue Bella, για τη δημιουργία της σειράς εσωρούχων εμπνευσμένα από το βιβλίο.

32. Όταν η Αναστέζια συναντά τους γονείς του Κρίστιαν, δεν φοράει εσώρουχα.

33.
Η Universal λέγεται ότι πλήρωσε 5 εκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα του βιβλίου.


34. Το τρέιλερ έχει πάνω από 36 εκατομμύρια views.

35. Ο Τζέιμι Ντρόρμαν, πριν ενσαρκώσει το ρόλο του Κρίστιαν, εργαζόταν ως μοντέλο εσωρούχων. Έχει συνεργαστεί με οίκους όπως Calvin Klein, Armani και Dior.

36. Η ηθοποιός Ντακότα Τζόνσον που ενσαρκώνει την Αναστέζια, είναι η κόρη των ηθοποιών Ντον Τζόνσον και Μέλανι Γκρίφιθ.

37. Η ηθοποιός Τζένιφερ Έιλ, ενσαρκώνει την μητέρα της Αναστέζια, Κάρλα.

38. Η ποπ σταρ Ρίτα Όρα, παίζει την υιοθετημένη αδελφή του Κρίστιαν, Μία.

39. Η E. Λ. Τζέιμς ήταν πολύ αυστηρή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Απείλησε ότι θα αποχωρήσει αν παραποιούσαν τους διαλόγους.

40. Αν και δεν έχουμε δει ακόμα κάποιο υλικό (σ.σ. τη στιγμή που γραφόταν το κείμενο δεν είχε κυκλοφορήσει η ταινία), είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχουν ατάκες του στιλ: «Έτσι μωρό μου, ω Αναστέζια, εκεί ακριβώς, είσαι τέλεια!».

41. Οργανώσεις κατά της ενδοοικογενειακής βίας έχουν απειλήσει να μποϊκοτάρουν την ταινία. Στα social media υπάρχει η καμπάνια #50dollarsnot50shades μέσω της οποίας προτρέπουν το αντίτυπο του εισιτηρίου να δοθεί καλύτερα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις υπέρ των γυναικών.

42. Το Audi είναι το μοναδικό προϊόν που «τοποθετείται» στην ταινία.

43. Η σκηνοθέτης, Σαμ Τέιλορ Τζόνσον, είδε την ταινία της περί τις 1000 φορές.

44. Η ταινία δεν είναι κατάλληλη για ανηλίκους στις ΗΠΑ, προορίζεται για κοινό ηλικίας πάνω από 17 ετών.

45. Η σκηνή όπου φαίνεται η αφαίρεση ταμπόν, κόπηκε ως πολύ δυσάρεστη.

46. Αφαιρέθηκε επίσης και μια σκηνή που περιελάβανε μέδουσες.

47. Μια εταιρεία από την Αυστραλία κυκλοφόρησε το παιχνίδι «Fifty Shades Of Grey Party Game».

48. Στην ταινία ακούγεται το τραγούδι της Μπιγιονσέ «Crazy In Love» σε ρεμιξ.

49. Η χειρότερη, ίσως, ατάκα στο βιβλίο: «Η φωνή του είναι ζεστή και βραχνή όπως η σκούρα λιωμένη σοκολάτα...» ή κάτι τέτοιο.

50.
Το ξενοδοχείο Damson Dene στην Lake District, του Λονδίνου, αντικατέστησε τις Βίβλους από κάθε δωμάτιο και τοποθέτησε αντί αυτών, το επίμαχο βιβλίο.


Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto