Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ένα - ένα τα μουσικά κανάλια στο Διαδίκτυο. Πολλές καταγγελίες από δισκογραφικές εταιρίες.

Εδώ και μερικά χρόνια (όχι πολλά) η πειρατεία στη μουσική είχε ξεφύγει. Και όταν λέμε "είχε ξεφύγει" εννοούμε μίλια μακριά!

Το άνοιγμα καναλιών στο Youtube καθώς και τα διάφορα blogs και σελίδες που "ανέβαζαν" μουσικά κομμάτια γνωστών και όχι μόνο καλλιτεχνών, πλέον οδεύουν προς κλείσιμο και αυτό, μετά από μεγάλο αριθμό καταγγελιών από δισκογραφικές εταιρίες αλλά και Ραδιοφωνικούς σταθμούς.

 

1.

Ο κάθε ένας που άνοιγε με το έτσι θέλω, ένα μουσικό κανάλι στο Youtube ή σελίδα, και ανέβαζε τραγούδια, με αποτέλεσμα να τα ακούει μεγάλη μερίδα ακροατών, πριν ακόμα φτάσουν τα τραγούδια στο Ραδιόφωνο, δημιουργούσε μεγάλο πλήγμα και στις εταιρίες (καθώς λίγοι ήταν αυτοί που αγόραζαν ένα cd ή ακόμα και ένα τραγούδι με 1 Ευρώ από ηλεκτρονικό κατάστημα), αλλά και στα Ραδιόφωνα, που ζούν από τη μουσική που προβάλλουν πρώτοι, και συνάμα από τις Διαφημίσεις. Αν ένα Ραδιόφωνο πχ. δεν έχει νέα τραγούδια (αφού όλοι τα άκουσαν και τα κατέβασαν από το ίντερνετ), τότε δεν έχει και αξία αυτό το μέσο που λέγεται Ραδιόφωνο. Αφήνουμε στην άκρη τα λεγόμενα "ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ" που προκαλούνται από αυτά τα κανάλια και τα sites.

2.

Πόσο μάλλον για τις λεγόμενες ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ! Άλλο μεγάλο κεφάλαιο. 

Έχει ένα Ραδιόφωνο τραγούδι σε Πρώτη Μετάδοση για την πόλη του, και το παίρνει ο καθένας, και το ανεβάζει στο καναλάκι του. Γιατί λοιπόν ο ακροατής να μπει στον κόπο να συντονιστεί στο Ραδιόφωνο, και να μην το ακούσει από το Youtube;;

 

3.

Επίσης, ένα μεγάλο θέμα είναι και η ΑΕΠΙ στην οποία κάθε Ραδιόφωνο, πληρώνει κάθε χρόνο ένα σεβαστό ποσό ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ. Και η ΑΕΠΙ προστατεύει τα μουσικά έργα. Προστατεύει την πειρατεία. Τι πιο φυσιολογικό από το να κάνει τη δουλειά της; Δηλαδή να κλείσει ότι μέσο παίζει παράνομα μουσική, χωρίς να πληρώνει;!

 

Γιατί λοιπόν να μην πληρώνουν και τα κανάλια και τα sites, ΑΕΠΙ, παρά μόνο τα Ραδιόφωνα;

 

 

Όλα τα παραπάνω, και πολλά ακόμα που θα γραφθούν σε επόμενο άρθρο, οδηγούν σιγά σιγά μέσω καταγγελιών, τα κανάλια και τα Site σε φούντο.

Σήμερα για παράδειγμα, πληροφορηθήκαμε, πως ένα κανάλι που ονομάζεται Greek Promos Tv, δέχτηκε καταγγελίες και έκλεισε.

Μερικοί μάλιστα τραγουδιστές (ανερχόμενοι) το βλέπουν αυτό παράλογο, και θεωρούν πως πρέπει να ανοίξουν τα κανάλια, για να φεύγει η μουσική τσάμπα στον κόσμο. Στην ουσία σου λένε "Δεν μας νοιάζουν τα Ραδιόφωνα ούτε οι εταιρίες. Εμείς βγάλαμε ένα τραγούδι και θέλουμε να το ακούσουν 500 άτομα." Γιατί παραπάνω, δεν θα το ακούσουν.

Και μην αρχίσουμε να μιλάμε για τα 1.000.000 views στο Youtube, γιατί τότε το άρθρο δε θα τελειώσει ποτέ. Υπάρχει έτοιμη λίστα με πακέτα που χαρίζουν views με μόλις 10 Ευρώ.

Οι καταγγελίες εις βάρος site και καναλιών συνεχίζονται, και ηδη πολλά Ραδιόφωνα κυρίως από την επαρχία, ξεκινούν και πέρνουν πάλι ανάσα.

 

 

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto