Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Νάντια Βαλαβάνη: Απο πότε θα ισχύσει το αφορολόγητο - Ποιά είναι η κα Βαλαβάνη ?

valavanhlires11022015

ΚΑΝΕΝΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ

Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος με περισσότερα κλιμάκια ώστε να μεταφέρεται το βάρος στα υψηλά και στα πολύ υψηλά εισοδήματα προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Το νέο καθεστώς φορολογίας εισοδήματος θα εφαρμοστεί για τα φετινά εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2016. Έτσι και φέτος εκατοντάδες χιλιάδες ελ. επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις θα βρεθούν να χρωστούν ξανά πολλές χιλιάδες ευρώ για ανύπαρακτα πολλές φορές εισοδήματα και αυτούς τους φόρους αυτή τη φορά θα τους έχει βεβαιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η κα Βαλαβάνη παράλληλα, εξήγγειλε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων ως τον Ιούνιο, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας ( ΦΜΑΠ) και ευνοϊκές αλλαγές για την ένταξη περισσότερων φορολογούμενων στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.

Ο συνδυασμός της φορολογικής ανακούφισης της πλειοψηφίας της κοινωνίας (με καθυστέρηση ενός έτους έστω) και η αύξηση των δημοσίων εσόδων είναι οι άμεσες προτεραιότητες της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης είπε η κ. Βαλαβάνη και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η ουσιαστική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος στην κατεύθυνση της απόδοσης φορολογικής δικαιοσύνης και της συμμετοχής στα φορολογικά βάρη από τον καθένα σύμφωνα με την πραγματική και όχι την τεκμαρτή φοροδοτική του ικανότητα.

Ειδικότερα, η νέα φορολογική πολιτική που εξήγγειλε η κ. Βαλαβάνη περιλαμβάνει τα εξής:

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση του από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας με αφορολόγητη την πρώτη κατοικία για τη συντριπτική πλειοψηφία με προοδευτική κλίμακα. Όπως διευκρίνισε ο αναπληρώτρια υπουργός η απώλεια εσόδων από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα αποκατασταθεί από την σύλληψη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στον τουρισμό και την εστίαση. Δεν θα αλλάξει ο ΦΠΑ στα φάρμακα και την εστίαση. Δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι καταθέσεις ενώ σχεδόν έτοιμο είναι το περιουσιολόγιο. Θα αναθεωρηθούν και θα αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες μέχρι τον Ιούνιο. Θα συνεχισθεί η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις με την αφαίρεση περιορισμών που εμπόδιζαν ως τώρα τους πολίτες να μπουν σε αυτήν. Στο πλαίσιο αυτό θα αρθεί ο περιορισμός που προβλέπει η οφειλή να μην υπερβαίνει το 1 εκατομμυρίου ευρώ για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση. Παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι θα καταργηθεί και το όριο οφειλής ως 15.000 ευρώ για να δικαιούται κάποιος το σύνολο των 100 δόσεων. Σε δεύτερη φάση στη ρύθμιση θα ενταχθούν και τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Στο δεύτερο εξάμηνο θα διαμορφωθεί το νέο σύστημα φορολογίας εισοδήματος για τα εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2016. Θα προβλέπει αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και κλίμακα με πολλές διαβαθμίσεις ώστε να μεταφέρεται το βάρος στα υψηλά και στα πολύ υψηλά εισοδήματα. Θα γίνει εξορθολογισμός των προστίμων. Θα καταργηθεί η πολιτική κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων μικρών επιχειρήσεων και πολιτών που οι οφειλές τους έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση, όπως επίσης και αγροτικών επιδοτήσεων. Θα αποκατασταθεί η αδικία που υπέστησαν 15.000 οικογένειες μικρο ομολογιούχων που έχασαν τα λεφτά τους στο κούρεμα του δημοσίου χρέους. Θα προσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών Θα αποκατασταθεί η ζημιά στους μικροομολογιούχους

Επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός κάλεσε τους φορολογούμενους πολίτες:

Να πληρώσουν μαζί με τον ΦΠΑ Φεβρουαρίου και τον ΦΠΑ του Ιανουαρίου. Να πληρώσουν τις δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ του 2014. Να μπουν στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

ΠΗΓΉ: http://arouraios.gr/2015/02/nantia-balabanh-ti-allazei-sth-ruthmish-ton-100-doseon-kai-th-forologia/

Ποιά είναι η κα Βαλαβάνη ?

ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ: Άλλη μία “αριστερή επαναστάτρια” με δεξιά τσέπη…

Ως γνωστόν, τρείς είναι οι γυναίκες που δοξάστηκαν στο «Ηρωϊκό Πολυτεχνείο» τον Νοέμβρη του 1973: Η Μαρία Δαμανάκη, η Πέπη Ρηγοπούλου και η νύν βουλευτίνα του Σύριζα και πρώην ΚΝίτισσα Νάντια Βαλαβάνη. Η γεννημένη το 1954 στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά ομιλούσα με προφορά Πύργου Ηλείας, Όλγα – Νάντια Βαλαβάνη, που σκανδαλίζει με το παχυλότατο «Πόθεν Έσχες» της, από το οποίο προκύπτει ότι: Διαθέτει καταθέσεις 850.000 ευρώ και λιρών Αγγλίας σε διάφορες Τράπεζες και 15 πανάκριβα ακίνητα στο όνομά της, σε Κρήτη, Αττική και Φωκίδα!..

Η ίδια η Βαλαβάνη αναφέρει στο βιογραφικό της ότι ουδέποτε εργάστηκε ως οικονομολόγος, επιστήμη που σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ, αλλά απασχολιόταν επί 20 χρόνια με… μεταφράσεις και ασφαλίσεις, ενώ από το 1996 μέχρι το 2005 ήταν διευθύντρια του ξενοδοχείου του μπαμπά της στο Ηράκλειο της Κρήτης!.. Όλοι ρωτάνε να μάθουν πώς κατάφερε και πλούτισε, ενώ ποτέ δεν ήταν υψηλόμισθη, η Νάντια Βαλαβάνη απαντά ότι πούλησε το οικογενειακό ξενοδοχείο, το οποίο μάλιστα ήταν υπερχρεωμένο στις Τράπεζες!..

Πώς έγινε αυτό το θαύμα και η κομμουνίστρια Βαλαβάνη βρέθηκε με σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώπουλα πουλώντας ένα καταχρεωμένο ξενοδοχείο, μόνο τα λαμόγια της Πολιτικής και της Δημοσιογραφίας μπορούν να μας εξηγήσουν, όπως – άλλωστε – έκαναν και στην περίπτωση του συριζαίου βουλευτή Δημήτρη Τσουκαλά, που παραμύθιασε όλη την Ελλάδα ότι οι Ολλανδοί του έδωσαν 1 εκατομμύριο ευρώ για τα ωραία του τα μάτια…

Θυμίζουμε πως επί 15 χρόνια (1974-1989) η Νάντια Βαλαβάνη υπήρξε ένα από τα πιο σκληροπυρηνικά στελέχη του ΚΚΕ, με Σταλινικές απόψεις. Μάλιστα, το 1989 απεχώρησε από το ΚΚΕ, εξοργισμένη με τον «προδότη» Χαρίλαο Φλωράκη που πήγε κι έκανε κυβέρνηση με την Δεξιά του Μητσοτάκη!.. Το 2007 άρχισε να συνεργάζεται ως ανεξάρτητη με τον Σύριζα και σήμερα θεωρείται φαβορί για το υπουργείο Παιδείας, όταν με το καλό ο Αλέξης Τσίπρας αναλάβει την Εξουσία!..

“Κοινός Νούς” – Εφημερίδα “Στόχος”

ΠΗΓΗ:https://koinonikosethnikismos.wordpress.com/2014/08/10/%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B7-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B1/

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto