Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Με επτά κάλπες η ψηφοφορία για τη λίστα Λαγκάρντ

Με τρεις ψηφοφορίες και επτά κάλπες θα αποφασίσουν οι βουλευτές ποιους θα παραπέμψουν στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Η κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής, μιλά για μία κάλπη ανά πρόσωπο της κάθε πρότασης.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης αποφάσισαν να προτείνουν στην Ολομέλεια της Βουλής, το σχήμα που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για τρεις κύκλους ψηφοφοριών, που θα αντιστοιχούν στην κάθε πρόταση που έχει κατατεθεί.


Αναλυτικότερα, θα τεθεί σε ψηφοφορία η κοινή πρόταση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με μία κάλπη για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Θα υπάρξει, επίσης, μία δεύτερη ψηφοφορία για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με δύο κάλπες για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τέλος, θα γίνει μία τρίτη ψηφοφορία στην οποία θα στηθούν τέσσερις κάλπες για την πρόταση Ανεξάρτητων Ελλήνων και Χρυσής Αυγής με τέσσερις κάλπες για τους Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο.

Σε κάθε περίπτωση, την τελική, τυπική απόφαση για την ακολουθητέα μεθοδολογία, θα λάβει το πρωί της Πέμπτης η Ολομέλεια της Βουλής, σε μια μη ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί μετά την έναρξη της συνεδρίασης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη διεξαγωγή μίας ψηφοφορίας με τέσσερις κάλπες, ή με μία κάλπη και ένα ψηφοδέλτιο που θα περιλαμβάνει όλα τα εγκαλούμενα πρόσωπα και τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.

Σκεπτικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποφυγή φαινομένων αποχώρησης κάποιου κόμματος από τη συνεδρίαση (όπως είχε γίνει κατά το παρελθόν από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σε συζήτηση αντίστοιχης πρότασης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου), και η εξασφάλιση του δικαιώματος των βουλευτών στη «μυστικότητα της ψήφου».

Η συμπολίτευση ξεκίνησε με πρόταση για ψηφοφορία με τρεις κάλπες (η κάθε κάλπη για κάθε πρόταση) και κατέληξε αποδεχόμενη την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, για τη διενέργεια τριών κύκλων ψηφοφοριών.

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto