Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Συνέντευξη Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στο Βήμα Fm.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουμε τώρα και τον κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτή Αρκαδίας στην τηλεφωνική μας γραμμή. Καλό μεσημέρι κ. Κωνσταντινόπουλε.

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Καλό μεσημέρι σε όλους.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή τώρα έχει ανοίξει μια συζήτηση με αφορμή τα όσα είπε και ο κ. Παπανδρέου χθες κι έχουμε και μια κουβέντα εδώ με τους ακροατές από το πρωί, με κάποιους ακροατές τέλος πάντων, εσείς πιστεύετε ότι κακώς δεν έγινε το δημοψήφισμα;

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Παρόλο που πρέπει να γυρίσουμε πάλι στο παρελθόν και νομίζω ότι τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους, παρόλα αυτά η ιστορία πάντα έχει μία αξία να τη συζητούμε.  Η άποψή μου ήταν και η άποψή μου είναι, ότι τα όποια θέματα έπρεπε να  είχαν λυθεί στην αρχή, πριν το πρώτο μνημόνιο, είτε πρόκειται για την πλειοψηφία των 180 στη Βουλή, είτε για οποιοδήποτε άλλο θέμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το θέμα του δημοψηφίσματος είναι ένα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα κι ήταν ένα κομβικό σημείο το οποίο προκάλεσε και πολιτικές εξελίξεις.

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ ξεκινώ πριν την υπογραφή του πρώτου μνημονίου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πριν το πρώτο μνημόνιο;

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά ο κ. Παπανδρέου δε μιλάει για το 2010, μιλάει για το 2011.

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε πολύ μεγάλες ευθύνες, που δεν του αναλογούσαν ούτε του ιδίου ούτε του ΠΑΣΟΚ.  Τις ευθύνες τις πήραμε όμως και τώρα βρισκόμαστε σε έναν καλό δρόμο, μετά από πολλές μεγάλες θυσίες, με πολλές δυσκολίες. Αυτό που πρέπει να δούμε αυτή τη στιγμή είναι πώς θα φύγουμε μπροστά, πώς θα προχωρήσουμε ώστε να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα μας και να μειωθεί η ανεργία. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εντάξει κ. Κωνσταντινόπουλε δε θα διαφωνήσει κανείς σε αυτό, αλλά δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι αποφεύγετε μία καθαρή απάντηση όμως σε αυτό.

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Σας είπα την άποψή μου, ήμουν ξεκάθαρος.  Όλα αυτά έπρεπε να γίνουν πριν το πρώτο μνημόνιο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα.

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτή την άποψη την έχω διατυπώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό.  Αυτό που έπρεπε να γίνει ήταν το δημοψήφισμα, η πλειοψηφία των 180 να έχουν τεθεί πριν την ψήφιση του πρώτου μνημονίου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα, τώρα για να έρθουμε λίγο στις αυτοδιοικητικές εκλογές που είναι μπροστά. Τελικά η εμπλοκή η δική σας θεωρείται δεδομένη στις ευρωεκλογές;

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω πει κάτι που δεν αφορά μόνο εμένα προσωπικά. Έχω τονίσει ότι πρώτον, οι ευρωεκλογές έχουν να κάνουν με την Ευρώπη που θέλουμε, την Ευρώπη της αλληλεγγύης για την οποία πρέπει να δώσουμε τη μάχη μας και εμείς εδώ συμμετέχοντας μέσα από τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη και τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Και πρέπει όλοι να μπουν σε αυτή τη μάχη, όλα τα στελέχη, γνωστά και άγνωστα.  

Το δεύτερο είναι ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε είναι ότι χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας. Το τρίτο είναι ότι η παράταξη ξεκινάει κάτι καινούριο και μέσα σε αυτή την προσπάθεια, δεν πρέπει κατά την άποψή μου, να λείψει κανένα ικανό στέλεχος, το οποίο θα μπορέσει να βοηθήσει αυτή την προσπάθεια.  

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρακτικά τώρα εάν σας ζητούσα να μας το μεταφράσετε σε συγκεκριμένες αποφάσεις και διαδικασίες αυτό τι θα μου λέγατε; Δηλαδή ωραία, επί της αρχής δε διαφωνεί κανείς, το ερώτημα είναι τι θα γίνει, πως θα καταρτιστούν τα ψηφοδέλτια και πως θα διασφαλιστεί κι ότι οι 58..

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει μια οργανωτική επιτροπή η οποία συναντήθηκε χθες και πήγε πάρα πολύ καλά.  Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται μια ευρεία συνάντηση όσων συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για τη δημοκρατική παράταξη στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές.  Αυτοί θα έχουν τον κύριο λόγο για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει το ψηφοδέλτιο.

                        Τα κόμματα έχουν τις δικές τους διαδικασίες, οι κινήσεις έχουν τις δικές τους διαδικασίες, με σεβασμό όλοι ο ένας στον άλλον, με κοινά χαρακτηριστικά θα μπορέσουμε να φτιάξουμε το ψηφοδέλτιο το οποίο θα έχει όλες τις αποχρώσεις, χωρίς αποκλεισμούς.  Με ποιο κίνητρο; Το κίνητρο είναι ένα: να βάλουμε το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε αυτό δεν πρέπει κανένας να πει όχι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Κωνσταντινόπουλε ο κόσμος που βρίσκεται σε αυτό το χώρο της Κεντροαριστεράς ωστόσο, αισθάνεται κάπως μπερδεμένος, διότι βλέπει να διαμορφώνονται δύο πόλοι, ένας πόλος είναι ΠΑΣΟΚ και συνεργαζόμενοι, ας το πούμε έτσι συμβατικά και ο άλλος είναι ΔΗΜΑΡ και συνεργάτες. Δηλαδή με τη ΔΗΜΑΡ υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας;

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα λέω ότι σε αυτό το κάλεσμα που έγινε εδώ και πάρα πολύ καιρό και από το ΠΑΣΟΚ και από τους 58,  από τη στιγμή που γεννήθηκε η ιδέα της μεγάλης Κεντροαριστεράς, πρέπει να δώσουμε όλοι το παρών, δε χωράνε λογικές να έχει ο καθένας το μικρό του μαγαζί.

Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα σε αυτή τη μεγάλη συνένωση συναντιούνται πάρα πολλοί φορείς, κινήσεις, κόμματα, συμμετέχει ο μεγάλος χώρος, η πλειοψηφία του χώρου που υπάρχει στην Κεντροαριστερά αυτή τη στιγμή στη χώρα. Εκτιμώ ότι η προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή με αφορμή τις ευρωεκλογές θα έχει πάρα πολύ μέλλον.

Δυστυχώς βλέπω τη ΔΗΜΑΡ να θέλει με διάφορους τρόπους να μη συμμετέχει σε αυτή την κοινή προσπάθεια. Νομίζω ότι κάνει λάθος. Πιστεύω ότι η ηγεσία της θα καταλάβει ότι πολύ σύντομα χρειάζεται να ενώσουμε δυνάμεις και να βρούμε αυτά τα κοινά που μας ενώνουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά ο αντίλογος είναι ότι δεν πείθετε ότι πρόκειται για μια διαδικασία Κεντροαριστεράς κι όχι για μία πολιτική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ, αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίον διαφοροποιείται η ΔΗΜΑΡ. 

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, ο βασικός λόγος έχει να κάνει κυρίως με πρόσωπα και με προσωπικές στρατηγικές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Από κει προκύπτει ναι.

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Άρα το βασικό ζήτημα είναι τώρα να δούμε το εξής, γιατί όλοι οι υπόλοιποι μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία; Εμείς μιλάμε για μια ισότιμη διαδικασία και το αποδείξαμε αυτό, γι΄ αυτό αύριο συζητάμε όλοι μαζί.

                        Αυτό είναι που χρειάζεται ο κόσμος.  Αύριο αυτοί που θα μας ζητήσουν να δούμε γιατί το προχωρήσαμε ή γιατί δεν το προχωρήσαμε, δεν είναι οι ηγεσίες είναι οι απλοί πολίτες. Οι απλοί πολίτες θέλουν - στα τρία ερωτήματα που σας είπα για την Ευρώπη για την πολιτική σταθερότητα και για τη δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης - μια απάντηση και θα ζητήσουν μια απάντηση από όλους μας γιατί δε συμμετείχαμε σε αυτή την προσπάθεια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Κωνσταντινόπουλε αύριο ανακοινώθηκε πριν από λίγο όπως πληροφορούμαι, μία η ώρα το μεσημέρι σαββατιάτικα συνάντηση Σαμαρά Βενιζέλου.

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι πολύ σωστά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι αντικείμενο έχει;

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Οι συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης είναι πάρα πολύ συχνές και αφορούν σε πάρα πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων και τα θέματα της Οικονομίας.  

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει και το νομοσχέδιο για τις ευρωεκλογές σε αυτή τη συνάντηση;

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Συζητιούνται πολλά θέματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα, θα την περιμένουμε γιατί νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον. Να είστε καλά, σας ευχαριστούμε πολύ κ. Κωνσταντινόπουλε, καλό μεσημέρι.

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Να είστε καλά, ευχαριστώ.

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto