Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ VIDEO - ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΑ ΠΛΑΝΑ 03/10/2014

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

lourakikynokomeio06102014 01

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014, ο φακός του Κάρλ με το dailynewsgr.com εισχώρησε στο «παράνομο» κυνοκομείο της Καβάλας, όπου τα πλάνα που τραβήχτηκαν μας άφησαν άφωνους για το θέαμα που αντικρίσαμε, σε αντίθεση με τα όλα όσα ακούγονται χρόνια για αυτό.
Ένα Κυνοκομείο υπόδειγμα, το οποίο είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.
Άψογες εγκαταστάσεις, καθαριότητα, ποιότητα ζωής των αδέσποτων και άλλα ποιοτικά στοιχεία μας κέντρισαν το ενδιαφέρον.

Μάλιστα στα όσα ακούγονται για την παρανομία που έχει αυτός ο χώρος, δεν έχει να κάνει με την ποιότητα διαβίωσης των αδέσποτων σκύλων μέσα εκεί, παρά μόνο στο ότι δεν μπορεί να πάρει άδεια, διότι είναι χτισμένο σε περιοχή που είναι χαρακτηρισμένη σαν «αισθητικό δάσος». Το κυνοκομείο χτίστηκε περίπου στις αρχές του '90, την εποχή που ήταν Δήμαρχος Καβάλας ο Λευτέρης Αθανασιάδης, που τότε θα μπορούσε είχε εκδοθεί άδεια, αλλά αυτό δεν έγινε. Έτσι λειτουργεί και μέχρι σήμερα με αυτό το καθεστώς, μη αδειοδοτημένο, έναν χαρακτηρισμό που το αδικεί, σε σύγκριση με την ποιότητα που προσφέρει με τις υπηρεσίες του.
Στο κυνοκομείο συναντήσαμε τον κ. Βιονίδη Παναγιώτη και την γυναίκα του κα. Βιονίδου Βικτωρία, κτηνίατροι στο επάγγελμα, όπου σχεδόν όλη την ημέρα ασχολούνται με την υγιεινή των αδέσποτων καθώς και με την καθαριότητα και την συντήρηση του κυνοκομείου. Στο ακόλουθο βίντεο μπορείτε να δείτε πόσο καθαρό και περιποιημένο είναι καθώς αυτό μας δείχνει την αγάπη που έχει το ζευγάρι κτηνιάτρων για τα αδέσποτα.
Ο κ. Βιονίδης μας πληροφόρησε, ότι σήμερα το κυνοκομείο φυλοξενεί 76 σκυλια. Όσον αφορά τις υιοθεσίες, μας είπε πως το 2013 υιοθετήθηκαν 92 σκυλιά καθώς φέτος μέχρι και τώρα άλλα 51. Σχετικά με τις στειρώσεις που πραγματοποιήθηκαν φέτος, ο αριθμός ήταν 38 καθώς επίσης 10 έγιναν δωρεάν από αυτούς.
Σχετικά με το πώς μπορεί να υιοθετήσει κάποιος ένα αδέσποτο από το κυνοκομείο, μας είπε πως ο ενδιαφερόμενος, μπορεί να έρθει, να διαλέξει το ζώο που του αρέσει και εφόσον είναι 17 ετών και άνω, με την ταυτότητά του και υπογράφοντας μια υπεύθυνη δήλωση για την σωστή διαχείρισή του ζώου, μπορεί έτσι να το πάρει στον χώρο του.
Όσον αφορά δε την οικονομική κατάσταση του κυνοκομείου, ο κ. Βιονίδης μας ενημέρωσε πως φροντίζει να αγοράζει όλα τα απαραίτητα για την λειτουργία του, από γραφική ύλη, φαγητά, φάρμακα, καθώς δε και να μεριμνεί για τις επισκευαστικές ανάγκες που προκύπτουν σε κάποια βλάβη ή ζημία. Επίσης ευχαρίστησε την διοίκηση του τέος Δημάρχου Καβάλας κ. Κωστή Σιμιτσή, για την χρηματοδότηση μέσω της Δημωφέλειας, για το ποσό των 2500 Ευρώ, που του χορηγούσανε κάθε έτος, για να καλύπτει όλες αυτές τις λειτουργικές ανάγκες.
Εμείς βρήκαμε ότι ο Δήμος Καβάλας στις 7/5/2014, του ενέκρινε το ποσό των 22.000 ευρώ, για τις απαραίτητες εργασίες κτηνιάτρου, που αναλυτικά είναι οι εξής:
Να καταγράφει τα εισερχόµενα και εξερχόµενα ζώα.
Να εξετάζει τα εισερχόµενα ζώα.
Να παρακολουθεί την υγιεινή κατάσταση των συντηρούµενων στο ενδιαίτηµα ζώων.
Να παρέχει κτηνιατρική περίθαλψη στα ζώα (όλοι οι απαραίτητοι εµβολιασµοί,
αποπαρασιτώσεις κτλ.)
Να φροντίζει για την καθαριότητα και την απολύµανση του χώρου.
Να φροντίζει για την απαραίτητη διατροφή των αδέσποτων ζώων.
Εδώ είναι αναρτημένη και η παραπάνω απόφαση: https://diavgeia.gov.gr/luminapi/api/decisions/%CE%92%CE%99%CE%A6%CE%99%CE%A9%CE%956-77%CE%9B/document?inline=true
Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ένα ακόμα που μας έκανε εντύπωση, είναι το πώς ο κ. Βιονίδης αγόρασε υλικά για να κατασκευάσει ειδικά κολάρα για τα αδέσποτα που στειρώνονται και αφήνονται πίσω ελεύθερα. Τα ειδικά αυτά κολάρα έχουν χρώμα πορτοκαλί και κίτρινο και έχουν ενσωματωμένη αδιάβροχη αναγραφόμενη ένδειξη στο εσωτερικό τους, για το ότι το ζώο είναι στειρωμένο και εμβολιασμένο και καθώς πότε έγινε η στείρωση.

lourakikynokomeio06102014Τέλος πρέπει να συγχαρούμε τις προσπάθειες που κάνουν για να διατηρήσουν την ποιότητα του κυνοκομείου, σε αυτόν τον υψηλό βαθμό. Οι ώρες εργασίας είναι πολλές και καλό θα ήταν ο Δήμος Καβάλας να μεριμνήσει για 1 ή 2 υπαλλήλους ακόμα, έτσι ώστε να μοιράζονται οι ώρες εργασίας καθώς και να παράγεται περισσότερο έργο σε ότι αφορά για την υγεία και την προστασία των αδέσποτων.

Διαβάστε περισσότερα ...

Υποψήφια καλλιστείων Κύπρου: Θα έλεγα συγχαρητήρια αν κάποιος μου έλεγε ότι είναι φορέας του AIDS

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Η απάντηση υποψήφιας καλλιστείων στην Κύπρο που προκάλεσε αίσθηση.

Αίσθηση προκάλεσε υποψήφια κατά τα χθεσινοβραδινά καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Κύπρος. Η υποψήφια για το στέμμα Ναταλι Ριαρ, γράφει το lifenewscy.com όταν ρωτήθηκε από την επιτροπή για το τι θα έκανε αν κάποιος από το περιβάλλον της έλεγε ότι είναι φορέας του AIDS εκείνη απάντησε:

«Καταρχάς θα του έλεγα συγχαρητήρια... Μπράβο και ότι είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος».

Η όμορφη κοπέλα, μετά τα όσα ακολούθησαν μετά τα λεγόμενά της, έδωσε εξηγήσεις μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Facebook. Όπως αναφέρει, η αρχική της απάντηση ήταν λανθασμένη διότι «δεν κατάλαβα την έννοια της φράσης ‘φορέας του AIDS’ και αναφερόμουν σε άτομα που βοηθούν συνανθρώπους μας που πάσχουν από AIDS…».

Διαβάστε περισσότερα ...

Η καναλάρχισσα Σπυροπούλου 'τελείωσε' την Κουτσελίνη από τον Alpha. Ρίχνει ευθύνες για τον πάτο της εκπομπής!

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Η Ζήνα Κουτσελίνη ήταν μέσα στο καλοκαίρι, καλεσμένη στην εκπομπή Happy Day  και σχολίασε την κατάσταση στην τηλεόραση, εκφράζοντας την άποψή της για πρόσωπα κι εκπομπές. Ένα από αυτά στα οποία αναφέρθηκε, ήταν και η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου με την οποία φέτος συνεργάστηκε στενά.

"Χαίρομαι που μπόρεσα στην αρχή της Κωνσταντίνας να είμαι μαζί της. Ως Ζήνα θα την έκανα κεντρικό πρόσωπο σε όποιο κανάλι κι ας ήμουν. Είναι ένα πρόσψπο φωτεινό, βγάζει λάμψη. Περπατάει και την θαυμάζουν. Δεν πρέπει να κρίνουμε κάποιον από το πρώτο του λεπτό. Η Κωνσταντίνα είναι πολύ αληθινό πρόσωπο και ότι λέει το πιστεύει. Πήγαμε μαζί στην Κρήτη και τη σταματούσε ο κόσμος στο δρόμο και γινόταν χαμός", είπε μεταξύ άλλων η Ζήνα Κουτσελίνη για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.

Μετά από όλα αυτά τα όμορφα λόγια της Κουτσελίνη προς την Σπυροπούλου, η δεύτερη... έδειξε την πόρτα της εξόδου στην πρώτη, από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Η Ζήνα Κουτσελίνη ήταν ο... προπονητής στην εκπομπή της Σπυροπούλου "Σπίτι μου σπιτάκι μου", που όπως φαίνεται από τα πρώτα νούμερα... αγγίζει πάτο, με την Κατερίνα Καραβάτου στο κανάλι Εpsilon, να κάνει πάρτυ με τον Κρατερό Κατσούλη.

Η Σπυροπούλου θεωρεί πως για την κατρακύλα της εκπομπής φταίει η Ζήνα Κουτσελίνη, και ως άξια καναλάρχισσα, της έδωσε τις.... συμβουλές της στο χέρι, και της άνοιξε την πόρτα να αποχωρήσει.

Διαβάστε περισσότερα ...

Η κρίση χτύπησε τη Euro Disney. Ζητάει δάνειο!

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος
Η Walt Disney αποφάσισε να διασώσει τη ζημιογόνα θηγατρική της στο Παρίσι, τη Euro Disney, παρέχοντάς τη δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ σε μία συμφωνία που μπορεί να δώσει στην αμερικανική εταιρεία τον πλήρη έλεγχο του πάρκου στο Παρίσι.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την αγορά μετοχών και την αναδιάρθρωση του χρέους. Συγκεκριμένα θα δοθεί ρευστότητα ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ στη Euro Disney και θα σβήσει το χρέους ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ που το ευρωπαϊκό πάρκο οφείλει στη μητρική εταιρεία.

Ήδη η Walt Disney κατέχει το 40% της Euro Disney και το 10% ανήκει στο Σαουδάραβα Πρίγκηπα, Αλ Χαλίλ μπιν Ταλάλ.

Το θεματικό πάρκο βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από το Παρίσι και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα που σε σημαντικό βαθμό οφείλονται στην οικονομική κρίση.

Οι επισκέπτες του μειώθηκαν πέρυσι κατά 700.000 με 800.000 από τα 14 εκατομμύρια, ενώ το συνολικό χρέος της εταιρείας αγγίζει τα 1,75 δισ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα ...

Ο Λάτσιος της παίρνει και τις κρυμμένες καταθέσεις στην Αγγλία. Αφήνει την Μενεγάκη ταπί.

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Λίγες ώρες πριν την εκδίκαση της αγωγής του Γιάννη Λάτσιου εναντίον της Ελένης Μενεγάκη (Τρίτη 7 Οκτωβρίου) στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα νέο στοιχείο σχετικά με την αντιδικία του πρώην ζευγαριού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso εκτός από τη γνωστή πλέον διεκδίκηση του Γιάννη Λάτσιου (να πουληθεί η έπαυλη όπου διαμένει η Ελένη Μενεγάκη με τα τρία τους παιδιά για να λάβει εκείνος το 25% του ποσού- ποσό ανάλογο του ποσοστού συνιδιοκτησίας τους στο ακίνητο), ο διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1 ζητά από την πρώην σύζυγό του 1 εκατομμύριο ευρώ, αφού πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελένη Μενεγάκη διατηρεί καταθέσεις σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Αγγλίας, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ. Εκείνη βέβαια ισχυρίζεται πως τα χρήματα αυτά προέρχονται εξολοκλήρου από τη συνεργασία της με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ως επιχείρημα της διεκδίκησής του, βέβαια, ο Γιάννης Λάτσιος υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά υπάρχουν σήμερα επειδή η Ελένη Μενεγάκη δεν κάλυπτε κανένα από τα κοινά τους έξοδα κατά τη διάρκεια των ετών που υπήρξαν παντρεμένοι.

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed