Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Ανοιχτή Πόλη - Κωστής Σιμιτσής: Παρουσίαση συνδυασμού και υποψηφίων στο Ξενοδοχείο Lucy.

 

Πρόσκληση Παρουσίασης Συνδυασμού

 

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, και ο συνδυασμός "Ανοιχτή Πόλη", σας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων, που θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο LUCY, την Τετάρτη 2 Απριλίου και ώρα 2O:OΟ.

Θα χαρούμε πολύ να βρεθείτε κοντά μας, να συνομιλήσουμε, και να γνωρίσουμε καλύτερα όλα τα νέα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και να μάθουμε όλα τα πλάνα που έχει προς υλοποίηση ο Δήμαρχος της πόλης μας.

 

Διαβάστε περισσότερα ...

Αγγελία: Σπίτι ευάερο, ευήλιο και με γειτόνισσα... τη Μενεγάκη!

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Μέσα από το star.gr μάθαμε για την παρακάτω είδηση που μόνο γέλιο προκαλεί.

Ένας κύριος, πιθανώς καλοπροέραιτα και μόνο, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το όνομα της Ελένης Μενεγάκη, για να μπορέσει να "σπρώξει" ένα σπίτι στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια κοπέλα είδε μια αγγελία σε πολύ γνωστό site που έλεγε για μια νέα μεζονέτα περίπου 100 τμ με τζάκι και υπόγειο parking στα Άνω Μελίσσια και θέλησε να πάρει τηλέφωνο προκειμένου να ρωτήσει λεπτομέρειες για το σπίτι και την τιμή που προφανώς ήταν και αυτά που την ενδιέφεραν.

Η απάντηση που πήρε για την ακριβή τιμή της κατοικίας, ήταν η ακόλουθη: "Κούκλα μου, καταρχάς το σπίτι βρίσκεται κοντά στο σπίτι της κυρίας Μενεγάκη, πράγμα που έχει και αυτό την σημασία του".

Λες και η κοπέλα θα καθόταν να πίνει καφέ με τη Μενεγάκη ή θα ανέβαινε η δημοτικότητά της ή θα έπαιρνε εκπομπή σε τηλεοπτικό κανάλι.

Διαβάστε περισσότερα ...

Εκδρομή: Νέα σειρά Θρίλερ, στον Antenna.

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Η σεναριογράφος της νέας τηλεοπτικής σειράς του Antenna με τίτλο "Εκδρομή" μίλησε στο
Tv Εθνος και αποκάλυψε τα πάντα.

Η Εκδρομή είναι μια σειρά μυστηρίου, μια σειρά θρίλερ τα εξωτερικά γυρίσματα της οποίας γίνονται στον Ολυμπο και σε άλλες άγριες, πανέμορφες τοποθεσίες της Βόρειας Ελλάδας και πιστεύει πως η έντονη πλοκή της, οι απρόβλεπτες εξελίξεις της και το καστ που απαρτίζεται από νέους ανθρώπους, σε συνδυασμό με την ομορφιά του τοπίου, θα καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

H ιστορία ξεκινά κάπως έτσι: Μέσα στο καταχείμωνο, σε άγριες καιρικές συνθήκες, 13 άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα σε ένα ξενοδοχείο-καταφύγιο στην απομακρυσμένη πλευρά ενός βουνού. Οι τηλεφωνικές γραμμές κόβονται, η κινητή τηλεφωνία χάνει το σήμα της, τα τρόφιμα λιγοστεύουν, το ηλεκτρικό έχει συνεχείς διακοπές. Οι διέξοδοι διαφυγής λιγοστεύουν μέχρι που γίνονται ανύπαρκτες. Οι εγκλωβισμένοι ήρωές μας αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως ο εγκλεισμός τους εκεί μέσα δεν είναι τυχαίος. Ανακαλύπτουν σιγά σιγά πως έχουν σχέση με μια ιστορία που κανείς τους δεν θέλει να θυμάται. Μυστικά του παρελθόντος αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια.

Μια γυναίκα (Λίνα Σακκά) αναζητεί το παιδί της που υποπτεύεται πως έχει απαχθεί από τον πρώην σύζυγό της και πατέρα του (Οθωνας Μεταξάς). Ενας καθηγητής (Νίκος Νικολάου) που έχει λάβει πρόσκληση να παραστεί στην αναστήλωση ενός παλιού βυζαντινού ναού που εκτελείται στην πλαγιά του βουνού. Μια δημοσιογράφος (Βασιλική Γραικού) που έχει πάει να κάνει ρεπορτάζ για τα χειμερινά σπορ και ένας γέροντας αγρότης (Γιώργος Χαρλεπής). Η παρέα συμπληρώνεται με τρεις ορειβάτες με τον οδηγό τους (Γιάννης Ποιμενίδης), έναν μουσικό (Δημήτρης Κόντος) με την κοπέλα του -ανερχόμενη τραγουδίστρια (Ευγενία Σαμαρά)-, που έρχονται να συναντήσουν έναν μουσικό παραγωγό, αλλά και μια μάνα (Ιφιγένεια Δεληγιαννίδη), που ανησυχεί για την κόρη της και μαθαίνει ότι βρίσκεται εκεί.

Διαβάστε περισσότερα ...

Συνέντευξη του Δημάρχου Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή, στο περιοδικό Service.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

 

1. Γιατί αποφασίσατε να είστε ξανά υποψήφιος δήμαρχος;

Γιατί πιστεύω στις δυνάμεις μου και στις ικανότητες της ομάδας μου, στην εμπειρία και στην ωριμότητά μας και στο ότι μπορούμε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα πράγματα στην πόλη μας, ώστε να γίνει καλύτερη η ζωή σ' αυτήν. Γιατί είμαστε στην καλύτερη στιγμή μας.

Η θητεία μας αυτή θα είναι η δεύτερη στον Καλλικρατικό Δήμο Καβάλας, ένα νέο δήμο που ουσιαστικά ξεκίνησε το 2011.

Κόντρα στην κρίση, με τεράστιες περικοπές στα έσοδα, κάναμε πολλά και έχουμε προγραμματίσει τη συνέχεια. Βάσει των επίσημων στοιχείων ο Δήμος Καβάλας είναι πρωταθλητής του ΕΣΠΑ στην Περιφέρειά μας με περισσότερα από 51 έργα προϋπολογισμού πάνω από 138.000.000 ευρώ που πέφτουν στην τοπική αγορά. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Οφείλεται στη γνώση μας,στον μεθοδικό τρόπο της δουλειάς μας και στην πείρα που αποκτήσαμε.

Στα ίδια χαρακτηριστικά στηριχθήκαμε για να σχεδιάσουμε το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ώστε να απαιτήσουμε και να πάρουμε πάλι όσα περισσότερα μπορούμε σε έργα, χρήματα, θέσεις εργασίας.

Θέλουμε να εφαρμόσουμε και να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας, που είναι και σχέδιο της πόλης αφού αποφασίστηκε ύστερα από πλατιά και ουσιαστική διαβούλευση. Δεν είναι καιρός για ταλαντεύσεις, καθυστερήσεις, πειραματισμούς. Και είμαστε οι μόνοι που έχουμε την εμπειρία και την γνώση να το καταφέρουμε.

2. Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητές σας και πώς θα τις υλοποιήσετε;

Πάντοτε ο άνθρωπος θα είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Συνεχίζουμε το σχέδιο που υλοποιούμε καθημερινά. Στόχος είναι η ανάπτυξη της περιοχής μας με σεβασμό στον άνθρωπο, το περιβάλλον, τα θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία μας.

- Στηρίζουμε όσους η κρίση χτύπησε περισσότερο. Η πόλη στέκεται όρθια χάρη στην αλληλεγύη όλων των Καβαλιωτών αλλά και στη δουλειά που γίνεται κάθε μέρα από τον Δήμο μας. Η Δημοτική Πρόνοια, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, τα Δημοτικά ιατρεία, το "Βοήθεια στο Σπίτι", το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και Ιατρείο, το ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ και άλλες κοινωνικές δομές στηρίζουν με ασφάλεια τις Καβαλιώτικες οικογένειες που δοκιμάζονται. Ο Δήμος μας είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα σε κοινωνικό έργο. Και είμαστε περήφανοι γι' αυτό.

- Βελτιώνουμε συνέχεια τις υποδομές μας, που είναι το θεμέλιο για να ζούμε καλύτερα εμείς και οι επισκέπτες μας. Συνεχίζουμε το τεράστιο έργο της τοποθέτησης νέων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλο τον Δήμο, ιδιαίτερα στις περιοχές που ενώθηκαν με τον Καλλικράτη. Οι Κοινότητες, όπως και όλες οι γειτονιές της πόλης, δικαιούνται να πίνουν καθαρό νερό από το Κεφαλάρι.

- Δημιουργούμε ευκαιρίες δουλειάς στην πόλη μας που έχει μεγάλο πρόβλημα ανεργίας. Με τα έργα ΕΣΠΑ και τα δημοτικά έργα, με την αξιοποίηση των προγραμμάτων κατά της ανεργίας, με την αύξηση του τουρισμού, τη βοήθεια των επενδυτών, τη δημιουργία ευκαιριών μαζί με την αγορά και τους ανθρώπους της.

- Ενισχύουμε τον τουρισμό, που είναι ένας από τους οικονομικούς πυλώνες της Καβάλας. Όλα τα στοιχεία το αποδεικνύουν: διευρύναμε την τουριστική περίοδο, ανοιγόμαστε οργανωμένα σε νέες αγορές και έχουμε τη χαρά να βλέπουμε περισσότερο καιρό χαρούμενους επισκέπτες μαγεμένους από τον τόπο μας και τη φιλοξενία μας. Αυτοί μας διαφημίζουν και φέρνουν κι άλλους. Η κρουαζιέρα έχει θεαματική αύξηση, το πηλοθεραπευτήριο εξυγιάνθηκε οικονομικά, αισθητικά και πελατειακά, οι αναπλάσεις γίνονται με προγραμματισμό και σωστή διαχείριση των σχετικά λίγων χρημάτων που έχουμε.

- Αλλάζουμε την πόλη και την κάνουμε καλύτερη για μάς και πιο γοητευτική για τους επισκέπτες μας. Μεγάλα έργα που ξεκίνησαν ή ξεκινούν σε λίγο, αλλάζουν την όψη της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων και μας κάνουν πιο ανταγωνιστικούς. Η πλατεία Καπνεργάτη, η Δημοτική Καπναποθήκη, η Βενιζέλου και η Ερυθρού Σταυρού μέχρι και το πάρκο Φαλήρου, το κέντρο των Κρηνίδων, η Μεγάλη Λέσχη, η περιοχή δεξιά κι αριστερά από τις Καμάρες, τα Μουσεία Καπνού, Μικρασιατικού Ελληνισμού, Ναυτικό, το παράλιο τείχος, το Φρούριο, νέοι παιδικοί σταθμοί, νέα σχολεία και δεκάδες μικρότερα έργα παντού, είναι μερικά μόνο από αυτά τα έργα που φέρνουν ποιότητα ζωής, δουλειά και μέλλον σε ολόκληρο το Δήμο μας. Η Τεχνική υπηρεσία μας κάνει τεράστιο έργο σε δύσκολους καιρούς και ήδη σχεδίασε τα επόμενα βήματα στην πλατεία Νικοτσάρα, στην οδό Κουντουριώτη, στον Άγιο Νικόλαο, στον Άγιο Ιωάννη, στην Καρβάλη και αλλού.

- Κερδίζουμε ό,τι ανήκει σε μας τους Καβαλιώτες μεθοδικά και οργανωμένα. Το Περιγιάλι που η πόλη μας διεκδικούσε χωρίς επιτυχία 30 χρόνια, η ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο μνημείων της ΟΥΝΕΣΚΟ, το θέμα των Στρατόπεδων που τελειώνει, το παλιό Νοσοκομείο, το παλιό Δικαστήριο, το λιμάνι Απόστολος Παύλος, ο Διόνυσος, το λιμανάκι στα Σφαγεία είναι μερικά μόνο από αυτά. Οι προσπάθειές μας για να τελειώσει γρήγορα το νέο λιμάνι Φίλιππος Β´ που θα δώσει δύναμη και ανάπτυξη. Δεν χαρίζουμε τίποτε από την περιουσία της πόλης μας. Όλα αυτά ήταν κομμάτι του σχεδίου μας για το νέο μεγάλο Δήμο Καβάλας το 2010. Τα προχωράμε κάθε μέρα, πιεστικά και απαιτητικά. Και πετυχαίνουμε.

3. Για ποια από τα έργα της δημαρχιακής θητείας είστε υπερήφανος;

Κάθε εποχή έχει τις δικές της μεγάλες ανάγκες και πρέπει το έργο κάθε διοίκησης να τις καλύπτει. Κάποτε ήταν το νερό. Λύθηκε από τον τότε δήμαρχο, τον αείμνηστο Ευαγγελίου. Μετά, η αποχέτευση. Την έλυσε ο αείμνηστος Λ. Αθανασιάδης στο τέλος της 2ης θητείας του.

Εμείς είχαμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση που πλήττει την χώρα μας και την πόλη μας τόσο βαριά. Ιδίως μετά το 2010, σε αυτήν την πρώτη θητεία μας στο νέο μεγάλο Καλλικρατικό Δήμο μας.

Διαλέξαμε και δώσαμε μεγάλο βάρος στην στήριξη όσων δοκιμάζονται και των οικογενειών τους. Καταφέραμε να μην μείνει κανένας Καβαλιώτης χωρίς τα απαραίτητα. Κανένα παιδάκι χωρίς παιδικό σταθμό. Κανένας άπορος μαθητής χωρίς σίτιση στο σχολείο του. Κανένας ανασφάλιστος και κανένας ηλικιωμένος χωρίς φάρμακα και φροντίδα. Είμαστε περήφανοι που η πόλη μας είναι πολύ μπροστά σ΄αυτό τον τομέα. Ξέρουμε ότι ποτέ δεν είναι αρκετό και προσπαθούμε κάθε μέρα περισσότερο. Οι αριθμοί όμως μιλούν:

- 900 οικογένειες στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Φαρμακείο μας κι άλλες τόσες από το πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- 900 παιδιά, νήπια και βρέφη, φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς, δωρεάν (τα 600) ή με πολύ μικρό κόστος.

- 1.500.000 ευρώ πέφτουν στην αγορά μας κάθε χρόνο, μόνο από τις προμήθειες των παιδικών σταθμών και τους μισθούς των εργαζόμενων εκεί κι άλλα 3.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ των Παιδικών Σταθμών.

- 10.000 ηλικιωμένοι φιλοξενούνται στα ΚΑΠΗ.

- 500 ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ εξυπηρετούνται ή σιτίζονται από το «Βοήθεια στο σπίτι».

- 12.000 συνταγογραφήσεις και επισκέψεις στα Δημοτικά Ιατρεία κάθε χρόνο.

- Κανένα πρόβλημα στα σχολεία μας, στα αθλητικά κέντρα, στις πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους.

- 2.500 υπάλληλοι και εργάτες, πάντα με μοριοδότηση ΑΣΕΠ, απασχολήθηκαν στον Δήμο μας είτε ως εποχιακοί, είτε μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, για τα οποία εμείς πασχίσαμε πρώτοι σε όλη την Ελλάδα.

Η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ είναι το μεγάλο μας έργο. Από εδώ ξεχωρίζω:

α) Την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού μας και όλο το έργο της ΔΕΥΑΚ. Ο παλιός Βιολογικός του Λ. Αθανασιάδη, σχεδιασμένος για 50.000 κατοίκους και με παλιά τεχνολογία, είχε φτάσει στα όριά του, με ορατούς τους κινδύνους για την θάλασσές μας και το περιβάλλον. Τον κάναμε διπλό και σύγχρονο για να μας προστατεύει για 50 χρόνια ακόμη! Παράγει 97% καθαρό νερό κατάλληλο για πότισμα, καλύπτοντας μέχρι 120.000 κατοίκους. Υποστηρίζεται από το νέο δίκτυο αποχέτευσης που καλύπτει πλέον κάθε σημείο του μεγάλου Δήμου μας, όπως και το δίκτυο ύδρευσης. Τα στοιχεία το βεβαιώνουν:

- 65.000 μέτρα νέο δίκτυο αποχέτευσης.

- 63.000 μέτρα νέο δίκτυο ύδρευσης. Κανένα χωριό, και γειτονιά χωρίς νέο δίκτυο ύδρευσης.

- 40.000 άνθρωποι σε όλο το Δήμο μας έχουν πλέον καθαρό, άφθονο νερό.

- 26.000.000 ευρώ δίνουν στην αγορά τα έργα αυτά, μαζί με δουλειά.

β) Τα Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης. Το κέντρο της Καβάλας αλλάζει. Η ανάπτυξη γίνεται βιώσιμη και αειφόρα. Ο Καβαλιώτης θα χαίρεται να ζει στην ομορφότερη πόλη της Ελλάδας και να απολαμβάνει τους καρπούς της τουριστικής ανάπτυξης. Όλα αυτά δένουν αρμονικά με τις πλωτές εξέδρες και τη μετατροπή του κεντρικού λιμανιού σε μαρίνα, με την κρουαζιέρα, με την ανάδειξη των μνημείων μας σε Καβάλα και Φιλίππους, με τον θρησκευτικό τουρισμό. Και μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε μέσα στην κρίση. Μπορούμε, το ξεκινήσαμε, προγραμματίζουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους.

γ) Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί. Ένα καινούργιο σχολικό κτήριο (Αμυγδαλεώνας) και έξι ανακαινισμένα με προσθήκες και επεκτάσεις (Πολυκλαδικό, Ζουμπουλάκειο, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, 3ο Γυμνάσιο, 12ο Δημοτικό), καθώς επίσης τρεις καινούργιοι παιδικοί σταθμοί (Καρβάλη, Καρνάγιο, Χωράφα) προσφέρουν ποιότητα στα παιδιά μας και διέπονται από τις αρχές της βιοκλιματικότητας και της εξοικονόμησης ενέργειας. Άρα δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για συντηρήσεις, πετρέλαια, ηλεκτρικό ρεύμα.

δ) Η καθαριότητα της πόλης και των χωριών. Την κρατήσαμε με νύχια και με δόντια και με τον συγκινητικό αλτρουισμό των υπαλλήλων, όλο και πιο λιγοστών κάθε χρόνο. Αλλά τώρα μπαίνουμε επιτέλους στην εποχή της ανακύκλωσης.

4. Γιατί χρειάζεστε μια ακόμη τετραετία;

Νομίζω φαίνεται και από τις άλλες απαντήσεις μου. Κάναμε μια πρώτη δυνατή θητεία στον νέο μεγάλο Καλλικρατικό Δήμο Καβάλας, σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες.

Κερδίσαμε τρία στοιχήματα: να βοηθήσουμε τους ανήμπορους συμπολίτες, να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ και να υλοποιήσουμε τα έργα που αλλάζουν την πόλη, να προωθήσουμε τον τουρισμό. Και επιτελέσαμε μια βασική μας υπόσχεση: να μη μειωθεί ούτε στο ελάχιστο ποσοτικά ή ποιοτικά οποιαδήποτε δομή προϋπήρχε. Είμαστε έτοιμοι για το νέο ΕΣΠΑ που είναι ακόμη καλύτερο για την πόλη και όλους μας. Είμαστε οι μόνοι που ξέρουμε πώς, πότε και κυρίως πού βρίσκονται τα χρήματα και πώς τα παίρνουμε.

Το κάνουμε ήδη. Αποτελεσματικά, νοικοκυρεμένα και καθαρά. Θα δείτε ότι, μέχρι τις εκλογές, θα είμαστε οι μόνοι που λέμε ακριβώς τι θέλουμε για την πόλη, πόσο κάνουν, πότε και πώς θα γίνουν αυτά. Ρεαλιστικά, πραγματικά και ξεκάθαρα. Χωρίς μεγάλα, αόριστα λόγια, χωρίς εκθέσεις ιδεών, χωρίς υποσχέσεις που δεν γίνονται.

Ζητάμε μία δεύτερη θητεία για να τελειώσουμε ό,τι σημαντικό αρχίσαμε και να προχωρήσουμε γρήγορα, χωρίς καμία καθυστέρηση όσα μεγάλα σχεδιάσαμε.

Και είμαστε σίγουροι πως οι Καβαλιώτες θα μας τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους.

5. Είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεχωριστό τμήμα της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής;

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κομμάτι του κράτους και υφίσταται τις συνέπειες της οικονομικής και της ευρύτερης κρίσης. Σήμερα όμως, μέσα στην κρίση, οι Δήμοι είναι το τελευταίο στήριγμα κάθε πολίτη. Ο Δήμος μας είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα με όσα προσπαθούμε κάθε μέρα για να κάνουμε τη ζωή όλων μας πιο όμορφη, πιο εύκολη, πιο αξιοπρεπή. Είμαστε κομμάτι της πόλης, ζούμε στο ρυθμό της και ξέρουμε τα κακά και τα καλά. Τα προβλήματα και τις δυσκολίες.

Το κράτος, η κεντρική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι μακρυά από την καθημερινότητά μας και ίσως γι’ αυτό συχνά λειτουργούν με τρόπο που μας κάνει όλους να απορούμε. Εμείς, οι άνθρωποι του Δήμου είμαστε εδώ, ζούμε εδώ, δημιουργούμε εδώ, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας. Ποιός μπορεί να είναι πιο κοντά;

6. Ποιο το ομορφότερο κτίριο στην πόλη και ποιο το πιο αντιαισθητικό; Σε μια πανέμορφη πόλη, πώς να διαλέξω μόνο ένα! Ποιο να αδικήσω; To Δημαρχείο, τη Μεγάλη Λέσχη, το Μέγαρο Τόκου, το κτήριο του ΔΗΠΕΘΕ; Τη Δημοτική Καπναποθήκη και όλες τις άλλες που σώθηκαν από τη λαίλαπα της αντιπαροχής; Το Δημοτικό Ωδείο; Την παλιά Μουσική; To Ιμαρέτ και τα δεκάδες σπίτια της Παναγίας; To παλιό δικαστήριο; Το Επιμελητήριο; Αρκετά από τα σχολεία και τις παλιές εκκλησίες μας; Τη Μητρόπολη; Η προίκα μας είναι μεγάλη!

Αν τώρα, πρέπει να αναφέρω και κάποια λιγότερο όμορφα που δυστυχώς υπάρχουν, θα έλεγα το Τελωνείο στο λιμάνι που χαλάει τη βιτρίνα μας, το εκτός κλίμακας Διοικητήριο και αρκετές από τις πολυκατοικίες της περιόδου της αντιπαροχής και του πανωσηκώματος.

7. Ρητό.

Αιέν αριστεύειν.

8. Σύντομο Βιογραφικό.

Είμαι Καβαλιώτης. Γεννήθηκα το 1957. Σύζυγός μου είναι η Τίνα Καλαμπούκα, καθηγήτρια γαλλικών στη Μέση Εκπαίδευση. Έχουμε τρία παιδιά, δυο κορίτσια κι ένα αγόρι. Είμαι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και Διδάκτωρ Νομικής. Μιλώ αγγλικά και γαλλικά.

Διαβάστε περισσότερα ...

Καβάλα: Πρόσκληση για την παρουσίαση του έργου "Ο δρόμος του νερού".

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα Νερού, το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 και ώρα 11.00 στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιάς Καβάλας (πρώην Δημοτικό Σχολείο), ο Δήμος Καβάλας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου θα παρουσιάσει το έργο της ανάδειξης του μονοπατιού «Ο Δρόμος του Νερού».

Στη συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, η προϊσταμένη της 12ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Σταυρούλα Δαδάκη, η εκπρόσωπος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων - Υγροτόπων Μαρία Κατσακιώρη και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιάς Καβάλας Γιάννης Προμούσας

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου θα παρουσιαστεί το μεγάλο έργο που υλοποιεί ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με τη 12η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, που αφορά στην οργάνωση και ανάδειξη του μονοπατιού, μίας διαδρομής ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και αξίας, καθώς μεγάλο τμήμα της ταυτίζεται με τον αγωγό του μεσαιωνικού υδραγωγείου που μετέφερε νερό στην πόλη της Καβάλας.

Σημείωση για τους δημοσιογράφους

- Μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου θ’ ακολουθήσει μικρή περιήγηση στο μονοπάτι και εν συνεχεία θα παρατεθεί γεύμα στο εστιατόριο «Πέτρινο».

- Όσοι το επιθυμούν μπορούν να διασχίσουν ολόκληρο το μονοπάτι μήκους 10,5 χλμ. (διάρκεια πεζοπορίας 4.30 ώρες). Σε αυτή την περίπτωση απαιτούνται κατάλληλα ρούχα και παπούτσια περιπάτου. Μετά το τέλος της διαδρομής θα παρατεθεί γεύμα στην Καβάλα.

- Για τη μετακίνηση των δημοσιογράφων προς και από την Παλαιά Καβάλα θα διατεθεί λεωφορείο που θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί από το Δημοτικό Κήπο.

- Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας - τόσο για τη συνέντευξη τύπου του Σαββάτου όσο και για την επιθυμία σας να διασχίσετε ολόκληρο το μονοπάτι - το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Μαρτίου 2014 στο Γραφείο Τύπου και στο τηλέφωνο 2510 451303.

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed