Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Τετάρτη, 28 Μαϊος 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Απίστευτο: Δείτε το τετράδιο που... δεν τελειώνει ποτέ!

Ίσως έχει έρθει η ώρα να πείτε «αντίο» στα παραδοσιακά τετράδια, μολύβια και χαρτιά.

Οι δημιουργοί του επαναχρησιμοποιούμενου σημειωματάριου Esquoia, ισχυρίζονται ότι το καινοτόμο προϊόν τους θα φέρει μια «επαναστατική» προσέγγιση στο παραδοσιακό… γράψιμο.

Το Esquoia επιτρέπει στους χρήστες του να κρατήσουν σημειώσεις και στη συνέχεια να καθαρίσουν τις «σελίδες» του, με όποιο τρόπο τους είναι πιο εύκολος: με μια γόμα, με ένα στεγνό πανάκι ή με ένα βρεγμένο κομμάτι ύφασμα.


Επιπλέον, το πρωτοποριακό σημειωματάριο που δημιούργησαν φοιτητές του πανεπιστημίου Bradford είναι ανθεκτικό στο νερό, ενώ μπορεί κανείς να μεταφέρει εύκολα σελίδες από το ένα τετράδιο στο άλλο.

Η ομάδα των δημιουργών του ανέφερε ότι εμπνεύστηκε την ιδέα από τους ασπροπίνακες, «μεταφέροντας τα ευέλικτα χαρακτηριστικά τους στο μέγεθος ενός τετραδίου», σημειώνει δημοσίευμα της Daily Mail.

«Θέλουμε να κάνουμε τους ανθρώπους να αρχίσουν να σχεδιάζουν, να γράφουν και να κρατούν σημειώσεις, όπως δεν είχαν φανταστεί μέχρι τώρα» πρόσθεσαν.

Στα μελλοντικά σχέδιά τους είναι η δημιουργία μεγαλύτερων σελίδων, καθώς επίσης και σελίδων που θα μπορούν να διπλώνονται και να κόβονται.

 

Διαβάστε περισσότερα ...

ΧΑΜΟΣ: «Καίει» τον Παπαγεωργόπουλο ο Σαξώνης: Τι λέει για το «νυχτοκάματο» της Βίσση!

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Αποκαλυπτικός ήταν ο Παναγιώτης Σαξώνης κατά την πρώτη ημέρα της απολογίας του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων άνοιξε με τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης της υπεξαίρεσης, Παναγιώτη Σαξώνη, να μιλά για όλα διαδραματίζονταν στον δήμο αλλά και την επαγγελματική του δραστηριότητα στον επιχειρηματικό χώρο.

Ο κ. Σαξώνης υποστήριξε για ακόμη μια φορά ότι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης αλλά και ο πρ. γενικός γραμματέας του δήμου γνώριζαν τι συνέβαινε. «Εγώ έχω αναλάβει τις ευθύνες μου για την υπεξαίρεση, αλλά θα αναλάβω την ευθύνη μέχρι εκεί που μου αναλογεί» σημείωσε ο πρώην υπάλληλος της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου. Επανέλαβε ότι η υπεξαίρεση γινόταν σε απόλυτη συνεννόηση με τον πρώην γενικό γραμματέα, Μιχάλη Λεμούσια και πρόσθεσε ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος γνώριζε την κατάσταση. «Σε συνομιλία μου, ο Λεμούσιας μου είπε πει "όλοι παίρνουν κάτι, παίρνει και ο δήμαρχος αυτό που πρέπει"» ανέφερε ο Σαξώνης.

Ο πρώην υπάλληλος του δήμου έκανε και μια αναδρομή στην επιχειρηματική του πορεία και στάθηκε στο νυχτερινό κέντρο «Boom». Αναφερόμενος στις συναλλαγές που γινόταν στο μαγαζί, αλλά και τα κέρδη που αποκόμιζε ο ίδιος, ο κ. Σαξώνης σχολίασε: «Όταν η Άννα Βίσση δούλευε στα μαγαζιά μου, είχε νυχτοκάματο 35.000 ευρώ και δήλωνε στην εφορία 8.400 ευρώ».

Διαβάστε περισσότερα ...

Η μεγάλη ανατροπή των ευρωεκλογών: Εκτός η Καϊλή!

Ανατροπές μέχρι την τελευταία στιγμή φαίνεται πως επιφυλάσσει η μάχη του σταυρού για το ποιοι θα είναι εκείνοι που θα μας εκπροσωπήσουν στη νέα Ευρωβουλή. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μένει εκτός η Εύα Καϊλή.

Με την ενσωμάτωση να έχει φτάσει πλέον το 45,14%, η λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών έχει διαφοροποιηθεί.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Γλέζος παραμένει μακράν ο πρώτος σε σταυρούς με 233.818 και η υπόλοιπη εξάδα δεν έχει αλλάξει, αλλά ο Νίκος Χουντής που είναι έβδομος παραμένει σε απόσταση αναπνοής από τον έκτο Κωνσταντίνο Χρυσόγονο, με τους δυο άνδρες να χωρίζουν για την ώρα 366 ψήφοι.

Στη Νέα Δημοκρατία, η εκλόγιμη πρώτη πεντάδα δεν έχει αλλάξει και μέχρι στιγμής εκλέγονται Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης, ενώ στην έκτη (μη εκλόγιμη) θέση βρίσκεται η Νίκη Τζαβέλα με 67.918 ψήφους.

Καμία διαφοροποίηση δεν υπάρχει όσον αφορά στους ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής και του Ποταμιού, ενώ αντίθετα στην Ελιά ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει περάσει στην πρώτη θέση και στη δεύτερη εκλόγιμη θέση είναι ο Παντελής Καψής, ενώ η Εύα Καΐλή είναι πλέον τρίτη, με 50.203 ψήφους.

Ανατροπή και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, όπου ο Νότης Μαριάς συγκεντρώνει 20.135 ψήφους, έναντι 18.664 του Γιώργου Ρωμανιά.

Διαβάστε περισσότερα ...

Δείτε πόσο θα μας κοστίσουν τα βραχιολάκια αποφυλάκισης!

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Στη φάση της υλοποίησης περνά το πιλοτικό πρόγραμμα αποφυλάκισης 250 κρατουμένων από τις ελληνικές φυλακές με περιοριστικό όρο την τοποθέτηση ηλεκτρονικού βραχιολιού πάνω από τον αστράγαλό τους ή στον καρπό τους χεριού τους, ενός προγράμματος δηλαδή που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες στις προηγμένες δυτικές χώρες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης προκήρυξε τον κλειστό δημόσιο διεθνή διαγωνισμό με τη διαδικασία του επείγοντος (σύντμηση προθεσμιών), με σφραγισμένες προσφορές, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, για την ανάθεση του έργου με τίτλο «Πιλοτική εφαρμογή της λειτουργίας του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης υπόδικων, κατάδικων και κρατούμενων σε άδεια», συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%».

Η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει στις 6 Ιουνίου και η δαπάνη τοποθέτησης του βραχιολιού που βαρύνει κάθε επιτηρούμενο πρόσωπο δεν μπορεί να είναι ανώτερη των 15 ευρώ ημερησίως, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και μπορεί να αναπροσαρμόζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΣΕ 200 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Ο θεσμός της ηλεκτρονικής επιτήρησης θα εφαρμοσθεί πιλοτικά για χρονικό διάστημα μέχρι 18 μηνών και θα αφορά:

α) έως 50 κρατουμένους που έχουν καταδικαστεί σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης και εκτίουν αυτήν στα Καταστήματα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης, Νιγρίτας Σερρών, Τρικάλων, Κομοτηνής και Γρεβενών, οι οποίοι δηλώνουν μόνιμη κατοικία στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Στους κρατούμενους αυτούς θα εφαρμοστεί σύστημα παρακολούθησης της παραμονής τους στην κατοικία τους και της κίνησής τους εκτός αυτής,

β) έως 50 κρατουμένους που έχουν καταδικαστεί σε ποινή περιορισμού και εκτίουν αυτήν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, οι οποίοι δηλώνουν μόνιμη κατοικία στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής, εξαιρουμένων των νήσων που υπάγονται σε αυτήν. Στους κρατούμενους αυτούς θα εφαρμοστεί σύστημα παρακολούθησης της παραμονής τους στην κατοικία τους και της κίνησής τους εκτός αυτής.

γ) έως 100 υποδίκους για εγκλήματα, η ανάκριση των οποίων υπάγεται στην αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Αθηνών, οι οποίοι δηλώνουν μόνιμη κατοικία στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής, εξαιρουμένων των νήσων που υπάγονται σε αυτήν. Στους υποδίκους αυτούς θα εφαρμοστεί σύστημα παρακολούθησης της παραμονής τους στην κατοικία τους.

δ) έως 50 υποδίκους για εγκλήματα που επισύρουν ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης ή καταδίκους που έχουν καταδικαστεί σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης και κρατούνται και νοσηλεύονται, για ασθένειες που προβλέπονται στο άρθρο 105 παρ. 7 ΠΚ, στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού, οι οποίοι δηλώνουν μόνιμη κατοικία στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής, εξαιρουμένων των νήσων που υπάγονται σε αυτήν. Στους υπόδικους αυτούς θα εφαρμοστεί σύστημα παρακολούθησης της παραμονής τους στην κατοικία τους.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ

Ο ανάδοχος του έργου, σύμφωνα με την προκήρυξη οφείλει να κάνει τα εξης:

α) να διατηρεί κέντρο ελέγχου και επιτήρησης στην Αθήνα, που λειτουργεί καθημερινώς, αδιαλείπτως και σε 24ωρη βάση με επαρκές διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, για τον έλεγχο των επιτηρουμένων προσώπων, για τη λειτουργία και συντήρηση του συστήματος, για την ειδοποίηση και έλεγχο σε περίπτωση παραβιάσεων ή δυσλειτουργιών αυτού 

β) να διατηρεί και να λειτουργεί σύστημα επικοινωνίας, αναφοράς παραβιάσεων επιτήρησης και ειδοποίησης των αρμοδίων δικαστικών αρχών και υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ

Η συσκευή επιτήρησης τοποθετείται στο πόδι του επιτηρούμενου πάνω από την περιοχή του αστραγάλου και σε περίπτωση που λόγοι υγείας δεν το επιτρέπουν, τοποθετείται στον καρπό του χεριού. Η συσκευή πρέπει να εκπέμπει διαρκή σήματα στο κέντρο ελέγχου και επιτήρησης με την αναγκαία συχνότητα για την επαρκή παρακολούθηση. Ο ανάδοχος κατά την εφαρμογή της συσκευής ενημερώνει τον επιτηρούμενο για τους όρους λειτουργίας.

ΠΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΟΥ

Παραβίαση του περιοριστικού όρου του κατ' οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, την οποία οφείλει να διαπιστώνει ο ανάδοχος, θεωρείται:

α) η απουσία σήματος από τον καθορισμένο χώρο για χρόνο που υπερβαίνει τα πέντε λεπτά,

β) η καταστροφή ή αποσύνδεση της συσκευής επιτήρησης ή

γ) η απειλή ή χρήση βίας κατά του προσωπικού του αναδόχου ή η άρνηση συνεργασίας με αυτό. Σε περίπτωση παρακολούθησης της παραμονής του αιτούντος στην κατοικία του, αν διαπιστωθεί απουσία σήματος, καταστροφή ή αποσύνδεση της συσκευής επιτήρησης, ο ανάδοχος οφείλει να τηλεφωνήσει εντός πέντε λεπτών στον επιτηρούμενο και αν δεν απαντήσει ο ίδιος, ο ανάδοχος οφείλει εντός πέντε λεπτών να ειδοποιήσει τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες.

Ως παραβίαση των όρων της ηλεκτρονικής επιτήρησης στην περίπτωση παρακολούθησης της κίνησης του επιτηρούμενου εκτός της κατοικίας του, την οποία οφείλει να διαπιστώνει ο ανάδοχος, θεωρείται:

α) η έλλειψη σήματος για ένα λεπτό,

β) η κίνηση του επιτηρούμενου εκτός του καθορισμένου με το αναφερόμενο στο βούλευμα, απόφαση ή διάταξη χώρου,

γ) η καταστροφή ή αποσύνδεση της συσκευής επιτήρησης ή

δ) η απειλή ή χρήση βίας κατά του προσωπικού του αναδόχου ή η άρνηση συνεργασίας με αυτό.

Αν υπάρχουν υπόνοιες του αναδόχου ότι έγιναν παρεμβάσεις ή απόπειρα καταστροφής ή αφαίρεσης του συστήματος επιτήρησης ή αλλοίωσης των συναφών με την επιτήρηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ο ανάδοχος:

α) σε περίπτωση παρακολούθησης της παραμονής του αιτούντος στην κατοικία του, καλεί στο τηλέφωνο τον επιτηρούμενο για να ελέγξει αν αυτός βρίσκεται στην κατοικία του και τον επισκέπτεται εκεί για να διαπιστώσει αν έγιναν παρεμβάσεις ή απόπειρα καταστροφής ή αφαίρεσης της συσκευής επιτήρησης ή αλλοίωσης των συναφών με την επιτήρηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Αν ο επιτηρούμενος δεν απαντά ή διαπιστώνονται οι ανωτέρω ενέργειες, ο ανάδοχος ειδοποιεί αμέσως τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες που αναφέρονται ανωτέρω και

β) σε περίπτωση παρακολούθησης της κίνησης του επιτηρούμενου εκτός της κατοικίας του, ο ανάδοχος ειδοποιεί αμέσως τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες που αναφέρονται ανωτέρω.

Διαβάστε περισσότερα ...

Δείτε το αεροπλάνο - έργο τέχνης, που θα μεταφέρει τους Βραζιλιάνους στα γήπεδα του Μουντιάλ!

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Μπορεί δύο εβδομάδες πριν από την πρώτη σέντρα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας να παρατηρούνται απίστευτες καθυστερήσεις στα έργα υποδομής, ωστόσο, είναι πανέτοιμο το αεροπλάνο που θα μεταφέρει την αποστολή της «Σελεσάο» στις πόλεις που θα γίνουν οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Boeing 737 που θα μεταφέρει την εθνική ομάδα της Βραζιλίας είναι βαμμένο από σπρέι και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Η ιδέα ανήκει σε δύο αδέρφια, τον Οτάβιο και τον Γκουστάβο Παντόλφο με το ψευδώνυμο «Os Gemeos».

Στο αεροπλάνο της Σελεσάο απεικονίζονται οι 23 παίκτες της αποστολής σε μορφή καρτούν.

Διαβάστε περισσότερα ...

Όλη η αλήθεια για την φωτογραφία του ΚΤΕΛ Καβάλας που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Σήμερα το πρωϊ, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και των social media, μια φωτογραφία μέσα από τις τουαλέτες των ΚΤΕΛ Καβάλας, που συνοδεύεται από άρθρο που αναφέρει μεταξύ άλλων, πως για να μπεις στις τουαλέτες των ΚΤΕΛ Καβάλας, πρέπει να πληρώσεις 0,50 Ευρώ για να σου δώσουν χαρτί υγείας γιατί μέσα δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.

Το παραπάνω είναι αληθινό και δε χωράει αμφιβολία.

Το θέμα όμως είναι άλλο. Πολλοί βιάστηκαν να κατακρίνουν την πόλη της Καβάλας για το εν λόγω σκηνικό λες και μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά.

Αυτή η κατάσταση, συμβαίνει και στα ΚΤΕΛ Λιοσίων, αλλά και στον σταθμό Λαρίσης, στα ΚΤΕΛ Κηφισού, και σε πολλά ακόμα ΚΤΕΛ ανά την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως στο εξωτερικό, αυτή η εικόνα είναι συνηθισμένη. Στο Άμστερνταμ αλλά και στο Βερολίνο, πληρώνεις την τουαλέτα ακόμα και σε μέρη που κάθεσαι για το φαγητό σου (εστιατόρια). Η ίδια εικόνα και στις Βρυξέλλες, όπου το ποσό είναι 0,70 Ευρώ.

Συνεπώς, δε μπορούμε να μιλάμε για αυτό το περιστατικό, την ώρα που όλοι οι πολιτισμένοι λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

 

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed