Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Πώς τα emoticons, φουσκώνουν τους λογαριασμούς του κινητού

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα γνωστά σε όλους τους χρήστες smartphones emoticons με το λογαριασμό του κινητού; Όπως αποκαλύπτει το BBC, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί... αναλογική.

Σύμφωνα με το BBC αλλά και η σελίδα για θέματα καταναλωτή Money Saving Expert, υπάρχουν στη Βρετανία και άλλες χώρες, αλλεπάλληλες καταγγελίες καταναλωτών, για υπέρογκες χρεώσεις σε λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας και το πρόβλημα φαίνεται να σχετίζεται με τη χρήση των emoticons στα γραπτά μηνύματα (sms).

Το πρόβλημα αφορά παλαιότερα μοντέλα κινητών, με κάποια μοντέλα Samsung και Apple να έχουν το μεγαλύτερο θέμα.

Η υπερβολική χρέωση έχει να κάνει με το πώς "διαβάζουν" ορισμένα λογισμικά τα εμότικονς. Ορισμένα παλαιότερα handsets, μετατρέπουν αυτόματα το κείμενο που περιέχει εμότικονς σε (multi-media service) που έχει άλλη χρέωση ή δεν περιλαμβάνεται σε πακέτα δωρεάν χρόνου ομιλίας και μηνυμάτων.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν:

Οι πελάτες να επικοινωνούν με τον πάροχο τους για να ενημερώνονται τι ισχύει για κάθε εταιρεία αλλά και το μοντέλο του κινητού τους.

Να προσέχουν αν το κινητό τους ειδοποιεί ότι το SMS μετετράπη σε MMS.

Να αποφεύγουν τη χρήση εμότικονς, τουλάχιστον μέχρι να ενημερωθούν για το τι ισχύει.

Να χρησιμοποιούν, όσο μπορούν, υπηρεσίες δωρεάν ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου όπως το Apple's iMessage, το WhatsApp ή το Viber, ειδικά για μεγαλύτερης έκτασης sms.

Διαβάστε περισσότερα ...

Παρουσιάστρια απολύθηκε γιατί δεν ήταν όμορφη

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Μια παρουσιάστρια σε τηλεοπτικό σταθμό της Σαουδικής Αραβίας κατέθεσε μήνυση εναντίον του πρώην αφεντικού της, γιατί όπως ισχυρίζεται η ίδια την απέλυσε την πρώτη ημέρα που έπιασε δουλειά επειδή αποφάσισε ότι τελικά… «δεν ήταν όμορφη αρκετά για να βγει στην τηλεόραση».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Gulf News, η γυναίκα εμφανίστηκε στο γραφείο της για να ξεκινήσει την εργασία της για πρώτη φορά και ενημερώθηκε ότι δε μπορούσε τελικά να εμφανιστεί στην τηλεόραση.

Η ίδια κατέθεσε μήνυση εναντίον της εταιρείας για διακρίσεις και αθέτηση συμβολαίου.

Δικαστήριο του Ριάντ αναμένεται να εξετάσει την υπόθεση.

Διαβάστε περισσότερα ...

Εμπρηστικός μηχανισμός σε λέσχη οπαδών της ΑΕΚ

Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι δράστες μπροστά από μεταλλική πόρτα εισόδου πολυκατοικίας στον Βόλο, όπου στεγάζεται λέσχη οπαδών της ΑΕΚ.

Ο μηχανισμός, που τοποθετήθηκε λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, αποτελείτο από ένα φιαλίδιο υγραερίου, στο οποίο είχαν προσδεθεί δύο καπνογόνα και ένα φυσίγγιο κυνηγητικού όπλου.

Η πυρκαγιά κατασβήσθηκε από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Διαβάστε περισσότερα ...

Ηλεκτρονικά τα εισιτήρια για το ΑΕΚ-Αχαρναϊκός

Κανονικά πραγματοποιείται η διαδικτυακή διάθεση των εισιτηρίων της ΑΕΚ με τον Αχαρναϊκό, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Football League, όπως ενημέρωσε η «Ένωση».

Παράλληλα, στο επίσημο σάιτ του «Δικεφάλου» αναφέρεται πως το Σάββατο θα μπορούν οι οπαδοί που δεν έχουν κλείσει – μέσω ίντερνετ το εισιτήριό τους – να μεταβούν στα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ για να το προμηθευτούν.

Η ανακοίνωση


Το ηλεκτρονικό εισιτήριο για τον εντός έδρας αγώνα ΑΕΚ – Αχαρναϊκός (15/02, 18:00) έχει τεθεί σε λειτουργία.

(Πατήστε εδώ για να αγοράσετε το εισιτήριό σας)


Το on line σύστημα λειτουργεί από την επίσημη ιστοσελίδα μας (www.aekfc.gr) όλο το 24ωρο και η προπώληση γίνεται μέσω internet με τη χρήση Η/Υ ή mobile συσκευών (tablet και smartphone κινητών). Η πώληση αφορά μόνο τα κανονικά εισιτήρια (ενηλίκων) και πρόκειται να ολοκληρωθεί την ημέρα του αγώνα στις 16:30.

Όσον αφορά την προπώληση στα εκδοτήρια ισχύουν τα εξής:

- προπώληση στο εκδοτήριο του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη» το Σάββατο 14/02 από τις 10:00 έως τις 17:00

Την Κυριακή, ημέρα του αγώνα, τα εκδοτήρια θα λειτουργήσουν ως εξής:

- σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη» από τις 15:30 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
- Λ. Κύμης από τις 15:30 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
- εκδοτήριο μπάσκετ από τις 15:30 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
- εκδοτήριο θύρας 12 από τις 15:30 έως και 30’ μετά την έναρξη του αγώνα

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα είναι:

ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Θύρες 1, 15, 35 : 5€
Θύρα 3 : 10€ (Παιδικά 5€)
Θύρες 5, 7, 11, 13 : 15€ (Παιδικά 5€)
Θύρα 9 : 20€ (Παιδικά 10€)
Θύρα 29 : 40€ (Παιδικά 15€)
Θύρες επισήμων Ρ1, Ρ2 : 80€ (Παιδικά 40€)

Τα παιδικά εισιτήρια θα προπωλούνται το Σάββατο στο εκδοτήριο του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη», ενώ την ημέρα του αγώνα θα πωλούνται ΣΕ ΟΛΑ τα εκδοτήρια.

Τα ΠΑΙΔΙΚΑ εισιτήρια θα πρέπει να προμηθεύονται τα παιδιά από 13 έως και 17 ετών. Απαγορεύεται η πώληση εισιτηρίου σε ανηλίκους και γι’ αυτό το λόγο παιδικά εισιτήρια θα μπορούν να προμηθευτούν μόνο ενήλικοι που αγοράζουν κανονικό εισιτήριο ή είναι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας.

Υπενθυμίζουμε ότι η είσοδος για τα παιδιά έως 12 ετών είναι ελεύθερη (συμπεριλαμβάνεται και το έτος γέννησης 2003), με μόνη προϋπόθεση οι συνοδοί των παιδιών άνω των 10 ετών να έχουν μαζί τους οποιοδήποτε πιστοποιητικό που αποδεικνύει την ηλικία του παιδιού.

Πηγή: sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα ...

Ολυμπιακός: Το... τσικνίζει, με τη Νίζνι. Σε όλα έτοιμος απόψε

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το αποψινό παιχνίδι με τη Νίζνι με πρωινό χαλάρωμα στη «Nagorny Arena». Συνάντηση με τον πρώην συμπαίκτη του Τέιλορ Ρότσεστι είχε ο Οθέλο Χάντερ.

Πανέτοιμος για την αποψινή αναμέτρηση με τη Νίζνι Νόβγκοροντ για την 7η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Top 16 της Ευρωλίγκας είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», αφού έφαγαν πρωινό στο ξενοδοχείο με θέα τον παγωμένο ποταμό Βόλγα, μετέβησαν στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί (18:30, NovaΣπορFm / ΝS2) η αναμέτρηση (Nagorny Arena) και έκαναν χαλάρωμα με πολλά σουτ, λίγο τρέξιμο και τις τελευταίες ασκήσεις της τακτικής που θα ακολουθήσουν.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, έτσι ο Μπρεντ Πέτγουεϊ που αντιμετώπισε τις τελευταίες ημέρες ενοχλήσεις στην πλάτη, θα είναι κανονικά στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος του Ολυμπιακού, ακολούθησε αυτό της Νίζνι. Κατά τη διάρκεια της… συνάντησης, ο σέντερ των «ερυθρόλευκων», Οθέλο Χάντερ, είχε εγκάρδια συνομιλία με τον κορυφαίο παίκτη της αντιπάλου, Αμερικανό γκαρντ, Τέιλορ Ρότσεστι (φωτό), με τον οποίο υπήρξαν πέρυσι συμπαίκτες στην Σιένα.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Το Σαββατοκύριακο η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το φαβορί και το αουτσάιντερ

Με το κυβερνητικό όχημα να μην έχει περάσει οριστικά τον κάβο της διαπραγμάτευσης και τη συμφωνία με τους δανειστές να εκκρεμεί για τη Δευτέρα, το Μέγαρο Μαξίμου στρέφεται μετά από το μπαράζ διεθνών επαφών στα της εσωτερικής πολιτικής σκηνής.

Εντός του Σαββατοκύριακου πιθανότατα θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, με αυτό του Δημήτρη Αβραμόπουλου να προκρίνεται από την κυβέρνηση ως η καλύτερη λύση.

Όπως είχε αποκαλύψει το newsbeast.gr πριν από έναν μήνα, με την επαναφορά του Ευρωπαίου Επιτρόπου στο εσωτερικό της πολιτικής σκηνής, μία απόφαση που δρομολογούνταν από τις αρχές του φθινοπώρου του 2014, στην Κουμουνδούρου επιδιώκουν αφενός μία ενωτική υποψηφιότητα από το χώρο της Κεντροδεξιάς, ενώ αφετέρου ανοίγει ο δρόμος για την τοποθέτηση στην Κομισιόν ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, με επικρατέστερο τον Γιάννη Μηλιό.

Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου έχει συναντήσει πάντως ήπιες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τις περισσότερες από αυτές να εντοπίζονται στην Πλατφόρμα 2010 των κ. κ. Παπαδημούλη και Μπαλάφα.

Παρά τις συγκλίνουσες πληροφορίες που εδώ και καιρό δείχνουν τον Ευρωπαίο Επίτροπο, ο οποίος θα στηριχθεί και από τη Νέα Δημοκρατία και αναμένεται εφόσον επιβεβαιωθεί η υποψηφιότητα να εκλεγεί με ποσοστά ρεκόρ, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο έκπληξης της τελευταίας στιγμής από το Μαξίμου με πρόσωπο εκτός πολιτικής, το όνομα του οποίου δεν έχει απασχολήσει ιδιαιτέρως μέχρι στιγμής.

Διαβάστε περισσότερα ...

Νέα πρόκληση. Τουρκικό ελικόπτερο πάνω από την Κω

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Τουρκικό ελικόπτερο ΑΒ-412 πέταξε πάνω από το ανατολικό άκρο της Κω στις 11:09 το πρωί σε ύψος μικρότερο των 1000 ποδιών.

Το ελικόπτερο που είχε εισέλθει ένα λεπτό νωρίτερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως, αναγνωρίσθηκε και εξήλθε του FIR Αθηνών στις 11:13 το πρωί, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Διαβάστε περισσότερα ...

Συνελήφθησαν αρχαιοκάπηλοι με ανιχνευτές μετάλλων

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Συνελήφθησαν χθες στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 65, 40, 35 και 34 ετών κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν μέσα σε περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο να χρησιμοποιούν ειδικούς ανιχνευτές αναζητώντας αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις ηλεκτρονικοί ανιχνευτές, σκαπτικά εργαλεία, δυο φακοί και φωτογραφική μηχανή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Διαβάστε περισσότερα ...

Κλείδωσε ο Μαρκαριάν στην Εθνική Ελλάδος

Βρέθηκε ο διάδοχος του Κλαούντιο Ρανιέρι κι ο άνθρωπος που θα προσπαθήσει να… σώσει την προσπάθεια της Εθνικής να προλάβει το τρένο για το Euro 2016. Πρόκειται για τον Σέρχιο Μαρκαριάν. Ο 70χρονος Ουρουγουανός προπονητής αποτέλεσε την εισήγηση του Γιώργου Καραγκούνη, που τελικά έγινε αποδεκτή από το ΔΣ της ΕΠΟ, παρότι υπήρχαν μέλη που πρόβαλαν ενστάσεις για την ηλικία του. Τελικά, ωστόσο, προτιμήθηκε από τον Τιμούρ Κετσπάγια κι απομένει απλώς η επικύρωση της πρόσληψης από το ΔΣ της ΕΠΟ το μεσημέρι.

Ο άλλοτε προπονητής του Ιωνικού, του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή αναλαμβάνει άμεσα τα ηνία της γαλανόλευκης και θα έχει βοηθό τον Νίκο Κωστένογλου, ενώ πιθανώς να πλαισιωθεί και με κάποιον ακόμη προπονητή. Η άφιξη του προπονητή αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο και το ντεμπούτο του θα γίνει στις 29 Μαρτίου, στον «τελικό» με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη.

Όσον αφορά στα χρήματα που θα εισπράττει, οι πάγιες αποδοχές του θα κυμαίνονται στις 300.000 ευρώ το χρόνο, ενώ προβλέπονται σημαντικά μπόνους για πρόκριση στα τελικά του Euro 2016.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Ο Πάσσαρης, στην 10η εντολή του Alpha

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Στο νέο επεισόδιο της "10ης Εντολής, διαδραματίζεται η ιστορία του ξανθού νεαρού εγκληματία που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα πριν από 13 χρόνια.

Είναι η ιστορία του Κώστα Πάσσαρη...

Με τον τίτλο "Θηρίο", ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον κακοποιό, θα είναι ο Όμηρος Πουλάκης.

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, στις 23.00, στον Alpha.

Το επεισόδιο "Θηρίο":

Ο Κώστας μπαινοβγαίνει από μικρός στα αναμορφωτήρια και τις φυλακές ανηλίκων. Μαζί του, ο Γιώργος και ο Νίκος, κολλητοί φίλοι του και συνεργάτες στην παρανομία. Οι τρεις τους είναι αχώριστοι. Συμμορία και οικογένεια – η μόνη οικογένεια που είχε ποτέ ο Κώστας - μέχρι τη στιγμή που σε μια ένοπλη συμπλοκή ο Γιώργος κι ο Νίκος πέφτουν νεκροί από σφαίρες αστυνομικών. Ο Κώστας συλλαμβάνεται και, για ακόμα μια φορά, φυλακίζεται. Όμως, αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά... Γιατί η μεταμόρφωσή του έχει ξεκινήσει, κάτι που δεν αντιλαμβάνεται ούτε ο ίδιος στην αρχή. Αργότερα το διαπιστώνει. Ότι έχει πάψει να είναι άνθρωπος, ότι έχει γίνει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο, φονικό θηρίο.

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed