Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2016 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Χαμός στην Κω με τον ερχομό Καμμένου - Εξαγριωμένοι κάτοικοι δεν άφησαν να προσγειωθεί το ελικόπτερο.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στην Κω, καθώς εξαγριωμένο πλήθος είχε συγκεντρωθεί στο σημείο που θα προσγειωνόταν το ελικόπτερο του υπουργού με αποτέλεσμα αυτό να μην γίνει ποτέ.

Όπως μεταδίδει το Kostoday, εν αναμονή της άφιξης του Πάνου Καμένου, η πρόσβαση προς στο ακίνητο του Νίκου Κανταρζή, το οποίο προτάθηκε για hot spot στο νησί της Κω ήταν αποκλεισμένη. Μάλιστα και άνδρες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στο σημείο, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα έγινε και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Ενώ ο κ. Καμένος αναμένετο να φτάσει στον κρατικό αερολιμένα Ιπποκράτης, τελικά πέταξε για Κω με ελικόπτερο στρατού τύπου ΣΙΝΟΥΚ. Πέρασε πάνω από την εν λόγω περιοχή και κατευθύνθηκε προς Λέρο, για να αποφύγει τους εξαγριωμένους κατοίκους.    Σύμφωνα με το newsit, η συνέχεια έχει δύο εκδοχές. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, όταν τα πνεύματα ηρέμησαν το ελικόπτερο επέστρεψε στο σημείο, προσγειώθηκε, o Πάνος Καμμένος βγήκε για λίγο, όπως φαίνεται στην αρχική φωτογραφία αλλά πολύ γρήγορα επέστρεψε στο ελικόπτερο, το οποίο σηκώθηκε και πάλι με κατεύθυνση τη Λέρο. Κύκλοι του υπουργείου διευκρίνιζαν πως ο κ.Καμμένος δεν έμεινε στην Κω, επειδή επιθεώρησε τα hot spot μέσα από το ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την άλλη εκδοχή, εκείνη αυτοπτών μαρτύρων, το ελικόπτερο έκανε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες να προσγειωθεί και στη συνέχεια έφυγε για τη Λέρο. Το vimatisko.gr, αναφέρει πως στον χώρο πίσω από τα Lidl, περίμενε τον Πάνο Καμμένο, ακόμα και ο βουλευτής κ.Καματερός. Εκεί - όπως αναφέρεται - όλοι είδαν με έκπληξη το ελικόπτερο του κ. Καμμένου να κάνει 3 στροφές πάνω από τον χώρο και να πηγαίνει στον Ιππικό Όμιλο, όπου όμως ούτε και εκεί δεν κατάφερε να προσγειωθεί, με αποτέλεσμα να φύγει για τη Λέρο...

Πηγή: lifo.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Spiegel: Έλληνες, αποτύχατε παταγωδώς στο προσφυγικό!

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Δημοσιεύοντας μία εμπιστευτική έκθεση της γερμανικής υπηρεσίας αναλύσεων Gasim, για τηνπαράνομη μετανάστευση, το γερμανικό περιοδικό Spiegel βρίσκει νέα αφορμή για να ασκήσει οξεία κριτική στην Ελλάδα, σχετικά με το προσφυγικό. Οι αιχμές είναι σκληρότατες, αφού γίνεται λόγος για ενδεχόμενο πολιτικής σκοπιμότητας από την ελληνική πλευρά στην διαχείρηση των προσφυγικών ροών!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις γερμανικές αρχές ασφαλείας, η Ελλάδα "αποτυγχάνει παταγωδώς"στο πεδίο της προσφυγικής κρίσης. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel, επικαλούμενη εμπιστευτική έκθεση του Κέντρου Κοινών Αναλύσεων και Στρατηγικής για την Παράνομη Μετανάστευση (Gasim), πολλοί αιτούντες άσυλο, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά, ζουν στην Ελλάδα άστεγοι και υπό αντίξοες συνθήκες.

Η έκθεση χαρακτηρίζει "απάνθρωπη" την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, αλλά δεν μένει εκεί. Εκτιμά πως οι συνθήκες που επικρατούν ίσως αποτελούν προϊόν πολιτικής σκοπιμότητας. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η Ελλάδα ωθεί τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό τη χώρα, "κατευθυνόμενοι σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ".

Στην έκθεση ακόμη υπάρχουν αναφορές για σοβαρή υποστελέχωση της ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου, κάτι που οδηγεί σε εξαιρετικά μεγάλα διαστήματα αναμονής για την επεξεργασία των αιτήσεων χορήγησης ασύλου, διαδικασία που φτάνει να διαρκεί ακόμη και χρόνια!

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, σε αυτό το διάστημα οι άνθρωποι ούτε υποστηρίζονται οικονομικά, αλλά ούτε και υλικά, ενώ ακόμη στηλιτεύεται το ποσοστό απόρριψης των αιτήσεων ασύλου, που ανέρχεται στο 75%, κάτι που είναι ασυνήθιστα υψηλό σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες της ΕΕ.

Όπως επισημαίνει το Spiegel, η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο έχει προς το παρόν αφήσει αναπάντητες σχετικές ερωτήσεις...

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Εξοργιστική δήλωση δημάρχου: Να μην προκαλούν οι μαθήτριες τους πρόσφυγες!

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Η... συμβουλή δόθηκε, όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας είπε στον δήμαρχο ότι μικρές μαθήτριες έχουν παρενοχληθεί από πρόσφυγες, που στέκονται στα παράθυρα του ασύλου στο οποίο φιλοξενούνται. Και ρώτησε τον Μέλερ τι θα γίνει το καλοκαίρι, όταν τα κορίτσια θα φορούν λιγότερα ρούχα.
“Αυτό είναι εύκολο. Απλά να μην τους προκαλούν και να μην περπατάνε σε αυτές τις περιοχές”, απάντησε ο δήμαρχος, μέλος του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ. Αυτή η πρότασή του ξεσήκωσε τον κόσμο, με κάποιον να του φωνάζει να παραιτηθεί.
“Δεν επιτρέπεται να περπατάς στην ίδια σου την πόλη πλέον! Πήγαινε σπίτι σου. Ποιος διάολο σε ψήφισε;”, του ούρλιαξε κάποιος. “Ναι, ας κρατήσουμε όλοι ένα μέτρο απόσταση! Τόσο εύκολο!”, σχολίασε ειρωνικά άλλος.
Ο δήμαρχος ζήτησε από τον κόσμο να ηρεμήσει, αλλά αυτά που είπε στη συνέχεια σαφώς δεν βοήθησαν. “Πρακτικά, δεν είναι απαραίτητο τα κορίτσια να περνούν από εκεί. Υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές για να πάνε στο σχολείο”, συνέχισε ο Μέλερ, με το κοινό να ξεσηκώνεται ξανά.

ΠΗΓΗ: Rzeczpospolita

Διαβάστε περισσότερα ...

Εισβολή αντιεξουσιαστών στο γραφείο του Δημήτρη Μπούρλου! Τα έκαναν... γυαλιά καρφιά.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν αντιεξουσιαστές, στο γραφείο του εργατολόγου Δημήτρη Μπούρλου, όπου εισέβαλαν το μεσημέρι της Τετάρτης, στη συμβολή των οδόν Χ. Τρικούπη και Ναυαρίνου.

Οι δράστες προκάλεσαν φθορές σε υπολογιστές και εκτυπωτές, πέταξαν φέιγ βολάν, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Δημήτρης Μπούρλος μπήκε στο στόχαστρο, καθώς "είναι μέλος της επιτροπής σοφών, η οποία χαράξε την κυβερνητική πολιτική όσον αφορά στην αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού,έντος του πλαισίου που ορίζει το τρίτο Μνημόνιο. Η αναδιάρθωση του ασφαλιστικού επιτελεί έναν ακόμη αντικοινωνικό σχεδιασμό, μια ακόμη έκφανση της επίθεσης κράτους και κεφαλαίου έναντια σε όλους τους από τα κάτω".

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Και το CNN Turk ενδιαφέρεται για τηλεοπτική άδεια!

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Ο διεθνής διαγωνισμός που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες φαίνεται πως έχει ανοίξει την... όρεξη σε αρκετούς Τούρκους επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τηλεοπτική συχνότητα στην Ελλάδα.

Ο πρώτος που έγινε γνωστό πως ενδιαφέρεται ήταν ο Acum Ilicali, ιδιοκτήτης του TV8 και... σταρ στην Τουρκία, αφού έχει περάσει από την παρουσίαση εκπομπών πριν γίνει... καναλάρχης και έχει απασχολήσει τη γείτονα ουκ ολίγες φορές με την προσωπική του ζωή.

Το ενδιαφέρον του άλλωστε έγινε και μείζον θέμα πολιτικής κόντρας ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, εξαιτίας δημοσιεύματος το οποίο τον ήθελε να έχει συζητήσει το θέμα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία τον περασμένο Νοέμβριο και το τετ α τετ που είχαν, παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέντ Νταβούτογλου, στο φιλικό Τουρκίας – Ελλάδας.

Ο 46χρονος Τούρκος επιχειρηματίας φαίνεται όμως ότι δεν είναι ο μοναδικός που θέλει να αγοράσει κανάλι στην Ελλάδα. Ενδιαφέρον έχει εκφράσει, όπως έγραψε και ο ΒΗΜΑτοδότης και άλλος ένας Τούρκος media-αρχης. Ο λόγος για τον Σαμπατίν Τουρκούρ, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα ενδιαφέρεται για κανάλι της Θράκης.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία που είχε "κοντραροχτυπηθεί" με τον Ιβάν Σαββίδη για τη ΣΕΚΑΠ.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Η θρυλική σειρά MacGyver επιστρέφει!

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Για 7 σεζόν ξεκινώντας από το 1985 ο πολυμήχανος MGyver μπορούσε να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε επικίνδυνη κατάσταση αρκεί να είχε ένα τσιμπιδάκι και μονωτική ταινία. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο τότε ο γοητευτικός Richard Dean Anderson.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter η σειρά πήρε το πράσινο φως για να γυρίσει τον πιλότο της που θα αφορά τον νεαρό MacGyver o οποίος οποίος στρατολογείται από μια μυστική οργάνωση και πιστός στην ιστορία μέσω ανορθόδοξων και ευρηματικών τρόπων θα προλαβαίνει καταστροφές. 

Το μεγάλο όνομα μέχρι στιγμής, εκείνο του «σκοτεινού» σκηνοθέτη και παραγωγού James Wan που έχει στο ενεργητικό του πλήθος ταινιών τρόμου «Saw», «Annabelle», «Insidious», «The Conjuring», με τελευταία του δουλειά το «Furious 7» δείχνει πως η σειρά ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ποιος όμως θα είναι το πρωταγωνιστικό πρόσωπο σε αυτή τη σειρά;

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Ποιος είναι ο Τούρκος καναλάρχης που θέλει ελληνική συχνότητα.

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Λάτρης των γυναικών, των σπορ, της ταχύτητας, αλλά και του Ερντογάν είναι ο Acun Ilıcalı, ο τούρκος καναλάρχης που θέλει να αποκτήσει κανάλι στη χώρα μας.

Η υπόθεση που είχε αρχικά καταγγείλει ο Βασίλης Λεβέντης, ήρθε ξανά χτες στο φως της δημοσιότητας, μετά την αποκάλυψη ότι ο Ilıcalı είχε επαφές για το θέμα με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Ilıcalı είχε συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού αγώνα Τουρκία-Ελλάδος, όποτε και μίλησαν για το ενδεχόμενο απόκτησης ελληνικής ραδιοτηλεοπτικής συχνότητας.

Ωστόσο, η κυβερνητική εκπρόσωπος, κα Γεροβασίλη, διευκρίνισε πάντως ότι δεν έγινε καμία συζήτηση στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα στον επιχειρηματία και τον Αλεξη Τσίπρα.

Ο Acun Ilıcalı ξεκίνησε ως ρεπόρτερ της Μπεσίκτας και συνέχισε ως παρουσιαστής ταξιδιωτικής εκπομπής η οποία τον έκανε πασίγνωστο ζάπλουτο, όπως μετέδωσε το Mega. Τελικά, το 2013 βρέθηκε με δικό του κανάλι, το TV8. Στο κανάλι, ο Ilıcalı κατήργησε τις ειδήσεις κι έδωσε βάρος στα ψυχαγωγικά προγράμματα.

Ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τον Ερντογάν και μάλιστα, περιγράφοντας το πρώτο ταξίδι του στην Ελλάδα, είχε δηλώσει ότι όταν ο ταξιτζής τον ρώτησε από πού έρχεται και εκείνος του απάντησε, ο ταξιτζής είπε ότι «εάν έβαζε υποψηφιότητα στην Ελλάδα θα εκλεγόταν σίγουρα»!

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Δρακόντειος νόμος κατά των καπνιστών στην Ιταλία.

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Υψηλά πρόστιμα αντιμετωπίζουν από σήμερα στην Ιταλία οι... θεριακλήδες που θα παραβούν τη νέα αντικαπνιστική νομοθεσία με την οποία καθίσταται παράνομο το κάπνισμα μέσα σε ιδιωτικά αυτοκίνητα όταν σε αυτά επιβαίνουν μικρά παιδιά ή έγκυες γυναίκες.

Ο νόμος που τέθηκε σήμερα σε ισχύ μεταξύ άλλων προβλέπει ότι τα πακέτα των τσιγάρων θα φέρουν σκληρές φωτογραφίες καπνιστών, όπως μιας γυναίκας που κάνει αιμόπτυση και ενός άνδρα, ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή, μέσα σ' έναν σάκο για τη μεταφορά πτωμάτων.

Όσοι εντοπιστούν να καπνίζουν μέσα σε αυτοκίνητα όπου επιβαίνουν έγκυες γυναίκες ή μικρά παιδιά κινδυνεύουν με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ. Απαγορεύεται επίσης το κάπνισμα σε υπαίθριους χώρους κοντά σε σχολεία και νοσοκομεία. Οι καπνοπώλες που θα διαθέτουν τα προϊόντα τους σε ανήλικους θα τιμωρούνται με πρόστιμο έως και 3.000 ευρώ και θα κινδυνεύουν να χάσουν την άδειά τους.

Όποιος πετάξει αποτσίγαρο στο πεζοδρόμιο μπορεί να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ.

Ο νέος νόμος ψηφίστηκε το 2015, μετά την οδηγία των Βρυξελλών που ζήτησαν από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβουν σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του καπνίσματος. Οι υπηρεσίες υγείας και οι καταναλωτικές οργανώσεις εκτιμούν ότι το κάπνισμα προκαλεί 80.000 θανάτους κάθε χρόνο στην Ιταλία.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Λουκέτο στο κατάστημα ρούχων γνωστού σχεδιαστή κοσμικών. Τραγουδίστριες του χρωστάνε χρήματα.

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Τα... φέσια από κοσμικές κυρίες και πρωταγωνίστριες της showbiz έβαλαν λουκέτο στο κατάστημα ρούχων του σχεδιαστή Τάσου Καράμπελα, στα Μελίσσια.

Ο δημιουργός με την πολυετή θητεία στον χώρο της μόδας, με πελάτισσες σπουδαίες κυρίες του πενταγράμμου, του θεάτρου, αλλά και της πολιτικής, και με συνεχή παρουσία στα σαλόνια της αριστοκρατίας, «κατέβασε ρολά» στο ατελιέ του πριν από δύο μήνες. Πλέον έχει κινηθεί νομικά, καταθέτοντας αγωγές εναντίον των κακοπληρωτών του, προκειμένου να αποζημιωθεί.

Συνολικά 20.000 ευρώ τού χρωστούν σικάτες κυρίες της Αθήνας, με τη δικαιολογία πως τις χτύπησε η κρίση. «Στις συνεργασίες μου με σπουδαίες γυναίκες και σοβαρούς καλλιτέχνες ποτέ δεν αντιμετώπισα κάτι παρόμοιο. Από τη Μαρινέλλα και την Αντζελα Γκερέκου, τον Τόλη Βοσκόπουλο, την Ελλη Στάη, έως την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, όλοι τους ήταν καλοπληρωτές μέχρι τελευταίου σεντ» λέει αγανακτισμένος στην «Espresso».

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του σημειωματαρίου των πιστωτών του, βρίσκει κάποιος το σημαντικό ποσό των 9.500 ευρώ που του οφείλει πασίγνωστη ερμηνεύτρια του εντέχνου. Οπως ισχυρίζεται ο Τάσος Καράμπελας, η διάσημη πελάτισσά του εξαφανίστηκε και δεν επέστρεψε ούτε μέρος από τα ρούχα και τα αξεσουάρ που «σήκωσε» από το ατελιέ του, πριν από δύο χρόνια.

«Φέσι» ύψους 6.500 ευρώ έβαλε στον επιχειρηματία και πασίγνωστη νεαρή λαϊκή τραγουδίστρια, γύρω στα 30.

Στη λίστα των οφειλετών του φιγουράρει και το όνομα μιας κομψής κυρίας, συζύγου εργοστασιάρχη. «Μου οφείλει 4.000 ευρώ. Ο άντρας της έχει εργοστάσιο με υλικά οικοδομών και η δικαιολογία της για το "φέσι" είναι πως η οικοδομή έχει "πέσει" και η επιχείρηση δεν "πάει" καθόλου» αποκαλύπτει ο σχεδιαστής.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Άντρας ανέβασε φωτογραφίες γάμου στο Facebook και αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο.

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Ο 52χρονος Andrew McLeod-Baikie από τη Νότια Ουαλία σίγουρα δεν περίμενε αυτό που του επιφύλασσαν κάποιες φωτογραφίες του γάμου του που δημοσιεύτηκαν στο Facebook. Ο άνδρας από την Ουαλία πόζαρε για τις φωτογραφίες οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο κοινωνικό δίκτυο, μόνο που τις εικόνες αυτές ανακάλυψε... και η πρώτη γυναίκα του!

Οι εικόνες που είδε η πρώτη σύζυγός Susan την σόκαραν, καθώς ναι μεν βρίσκονταν σε διάσταση, αλλά δεν είχαν πάρει διαζύγιο ποτέ. Μόλις τότε η γυναίκα συνειδητοποίησε τι ακριβώς έχει συμβεί και κάλεσε την αστυνομία.

Ο 52χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου και του επιβλήθηκε πρόστιμο 400 λίρες, αφού παραδέχτηκε τη διγαμία, αλλά όπως είπε έγινε... εν αγνοία του. Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με την Mirror, ανέφερε: «Η πρώτη σύζυγος είχε ενημερωθεί από έναν φίλο της που είχε δει τις φωτογραφίες από το γάμο του 52χρονου με την άλλη γυναίκα».

Ωστόσο και σύμφωνα με τον άνδρα, στην ουσία είχε χωρίσει με την πρώτη γυναίκα του πριν από 2 χρόνια «ηλεκτρονικά». Ο ίδιος και ο δικηγόρος του είπε ότι είχε πληρώσει 600 λίρες για ένα online διαζύγιο πριν από κάποια χρόνια το οποίο βέβαια δεν ίσχυε, κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζει. Έτσι η νόμιμη, πρώτη σύζυγός του γνωρίζοντας ότι δεν έχουν χωρίσει στην πραγματικότητα κάλεσε την αστυνομία για να το καταγγείλει.

Σύμφωνα με μάρτυρες, ο πρώτος γάμος του McLeod-Baikie δεν ήταν κρυφός και ο ίδιος δήλωνε ότι έχει πάρει διαζύγιο, αλλά θα έπρεπε να προσέξει περισσότερο τη γραφειοκρατία για να μην φτάσει στη διγαμία. Όπως φαίνεται όμως, δεν τους έπεισε όλους ότι πράγματι πίστευε στην ισχύ του διαζυγίου, καθώς η πρώτη γυναίκα του γνώριζε ότι δεν είχαν χωρίσει.

Τώρα σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο δεύτερος γάμος του άνδρα είναι παράνομος και θα πρέπει -αφού πάρει κανονικό διαζύγιο από την πρώτη του γυναίκα- να ξαναπαντρευτεί τη δεύτερη.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed