Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Σχολείο Ελεύθερης Κατάδυσης 1ου & 2ου επιπέδου από 6 έως 11 Νοεμβρίου

Διοργάνωση, σχολείου Ελεύθερης Κατάδυσης 1ου & 2ου επιπέδου από 6 έως 11 Νοεμβρίου στην Καβάλα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΘΩΝΙΔΗΣ - ΣΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ

Η ελεύθερη κατάδυση, όπως προδίδει και η ονομασία της, είναι η κατάδυση χωρίς την χρήση αναπνευστικών συσκευών.

Ο δύτης καταδύεται με τις δικές του «δυνάμεις», δηλαδή με τον αέρα που έχει πάρει από την επιφάνεια και «κρατάει» την αναπνοή του μέχρι να επιστρέψει πίσω σε αυτήν.

Η ελεύθερη κατάδυση είναι τόσο αρχαία όσο και η ίδια η ανθρωπότητα. Για χιλιάδες χρόνια, πριν από την εφεύρεση των μηχανικών συσκευών υποστήριξης υποβρύχιας κατάδυσης, η ελεύθερη κατάδυση ήταν ο μοναδικός τρόπος να προσεγγίσουν οι άνθρωποι το βυθό.

Στην Ελλάδα, οι πιο γνωστοί βετεράνοι αυτής της δραστηριότητας ήταν οι σφουγγαράδες της Καλύμνου. Πλέον, η ελεύθερη κατάδυση αποτελεί ένα σπορ που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως θέλουν να δοκιμάσουν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΘΩΝΙΔΗΣ - ΣΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ

 

Τα κίνητρα είναι πολλά και διαφορετικά : η παρατήρηση του βυθού χωρίς τον θόρυβο που κάνουν οι φυσαλίδες από τον εξοπλισμό scuba, το υποβρύχιο κυνήγι (το οποίο βάση νόμου γίνεται μόνο με ελεύθερη κατάδυση),  η υποβρύχια φωτογραφία, η συμμετοχή σε αγώνες ελεύθερης κατάδυσης & άπνοιας, η χαλάρωση και η ηρεμία που προσφέρει κ.α.

Ο εξοπλισμός του ελεύθερου δύτη είναι απλός: μία μάσκα, ένας αναπνευστήρα, ένα ζευγάρι πέδιλα και μία στολή σε περίπτωση που τα νερά είναι κρύα. 

Η Ε/Κ  ΔΕΝ  είναι μία δραστηριότητα μόνο για άτομα με εξαιρετική φυσική κατάσταση όπως πολλοί λανθασμένα νόμιζαν παλαιότερα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΘΩΝΙΔΗΣ - ΣΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ

 

Το μόνο που χρειάζεται είναι να περάσει κανείς μία σωστή εκπαιδευτική διαδικασία έτσι ώστε να μάθει κάποιους βασικούς κανόνες που διέπουν το συγκεκριμένο σπορ. 

Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνεται στην Καβάλα, Σχολείο Ελεύθερης Κατάδυσης 1ου & 2ου επιπέδου από 6 έως 11 Νοεμβρίου. 

Το σχολείο απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να γνωρίσουν τη δραστηριότητα της ελεύθερης κατάδυσης ή σε άτομα που ήδη ασχολούνται με την ελεύθερη κατάδυση & το υποβρύχιο κυνήγι και επιθυμούν να βελτιώσουν τις ικανότητες τους και να καταδύονται με ασφάλεια.

Περιλαμβάνει θεωρητικά καθώς και πρακτικά μαθήματα σε πισίνα και θάλασσα. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΘΩΝΙΔΗΣ - ΣΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ

Διεξάγεται σύμφωνα με το εκπαιδευτικό σύστημα της AIDA International- του Διεθνούς Οργανισμού για την Ανάπτυξη της Άπνοιας. 

Υπεύθυνος για το σχολείο είναι ο Κοθωνίδης Ιωάννης - εκπαιδευτής Ε/Κ AIDA και αθλητής Ε/Κ με διακρίσεις σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο. 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ: 6944887952 & 6944611841

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με προσωπικό μήνυμα στο Facebook

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΘΩΝΙΔΗΣ - ΣΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ

 

ΠΗΓΗ: ΣΦΑΓΗ GR - https://www.sfagi.gr

Τελευταία τροποποίησηΤρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 15:56
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto