Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Σε τελικό στάδιο τα υδατοδρόμια σε Κέρκυρα, Βόλο και Λαύριο.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία αδειοδότησης για τη λειτουργία των υδατοδρομίων σε Κέρκυρα, Βόλο και Λαύριο, σύμφωνα με την απάντηση του υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μιχ. Παπαδόπουλου σε σχετική επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής κυρία Αντζελα Γκερέκου για την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης λειτουργίας των υδατοδρομίων.

Η βουλευτής Κερκύρας ζήτησε από τον κ. Παπαδόπουλο να ενημερωθεί για την καθυστέρηση συγκρότησης της επιτροπής Υδατοδρομίων, η οποία αποτελεί βασικό ζήτημα για την καθυστέρηση προώθησης των αδειοδοτήσεων. Ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι προ τριών ημερών υπογράφηκε από τα συναρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Αιγαίου και Οικονομικών η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη συγκρότηση της Επιτροπής Υδατοδρομίων που ολοκληρώνει, μαζί με τις ΚΥΑ για τα τιμολόγια υπηρεσιών και τα τέλη λειτουργίας υδατοδρομίων, το θεσμικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια. Σχετικά με τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων, υπογράμμισε ότι οι τεχνικοί φάκελοι που συνοδεύουν τις αιτήσεις των Οργανισμών Λιμένος Κέρκυρας, Βόλου και Λαυρίου έχουν προωθηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν παραληφθεί οι περισσότερες γνωμοδοτήσεις, ενώ εκκρεμούν αποφάσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από το ΥΠΕΚΑ.

Η κυρία Γκερέκου ζήτησε επίσης από τον κ. Παπαδόπουλο να ασκηθεί πίεση από το υπουργείο Μεταφορών προς το υπουργείο Οικονομικών για την αποστολή εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ στην έκτατη γενική συνέλευση που πρέπει να πραγματοποιηθεί στον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας προκειμένου να συσταθεί ο φορέας διαχείρισης των υδατοδρομίων. Σημειώνεται ότι ο ΟΛΚΕ έχει υποβάλει αίτηση για την αδειοδότηση υδατοδρομίων στην Κέρκυρα, τους Παξούς, την Ερείκουσα και τους Οθωνούς. Ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα προβεί στις σχετικές ενέργειες, ενώ τόνισε ότι τα δρομολόγια πτήσεων για κάθε υδατοδρόμιο πρέπει να καταρτιστούν σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες. Εκτίμησε, τέλος ότι έως το μεθεπόμενο καλοκαίρι θα λειτουργούν περισσότερα από 50 υδατοδρόμια σε όλη τη χώρα.

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto