Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Αυτό είναι το ζευγάρι των Αγγλων κομμωτών που αγόρασε τη βίλα του Κωστόπουλου.

ο πρωινό της τελευταίας ημέρας του 2013, στο Υποθηκοφυλακείο Μυκόνου θα παιχτεί η τελευταία πράξη στο πολυσυζητημένο οικονομικό δράμα του εκδότη Πέτρου Κωστόπουλου. Θα αποχωριστεί και επίσημα πλέον το σπίτι που έχτισε όταν η lifestyle αυτοκρατορία του βρισκόταν στο απόγειό της και τα περιοδικά του κατέγραφαν χιλιάδες πωλήσεις.



Τρία πρόσωπα, δύο υπάλληλοι της τράπεζας που είχε δεσμεύσει τη βίλα των 1.500 περίπου τ.μ. και ένας εξουσιοδοτημένος εκ της αλλοδαπής δικηγόρος που κρατά στο χέρι έναν χαρτοφύλακα συναντιούνται έξω από την πόρτα του. Αφού ανταλλάσσουν τους τυπικούς χαιρετισμούς, προχωρούν μαζί στο εσωτερικό του υποθηκοφυλακείου για να διεκπεραιώσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Ο μεταβιβάζων, δηλαδή η Eurobank, παραχωρεί τη βίλα του εκδότη στους πολυεκατομμυριούχους Αλαν Πίτερς Ρέτζιναλντ και Τζον Τσαρλς Γουόρθινγκτον, αμφότεροι Βρετανοί και κάτοικοι Λονδίνου σε μία από τις ακριβότερες γειτονιές του, το αριστοκρατικό Τσέλσι.  Λίγα 24ωρα πριν και έπειτα από σκληρά παζάρια θα συμφωνήσουν και στη τιμή πώλησης: 5,5 εκατ. ευρώ. Είναι το τελικό το ποσό με το οποίο έκλεισε το deal της τράπεζας με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές που απέκτησαν τη βίλα εξ ημισείας. Για τους παράγοντες της μεσιτικής αγοράς, συνυπολογίζοντας και τα σημερινά δεδομένα λόγω της κρίσης, πρόκειται για ένα λογικό αντίτιμο.

 

Με τη μόνη διαφορά, όπως σχολίασαν, ότι με αυτό το ποσό μπορεί κάποιος να αγοράσει όχι μόνο ανάλογου μεγέθους βίλες στη Μύκονο αλλά κυρίως νεόκτιστες. Γεγονός που προφανώς γνωρίζουν οι τωρινοί ιδιοκτήτες του, μόνο που η βίλα του Κωστόπουλου έχει αυτό που δεν είχε καμία άλλη: το σημείο που βρίσκεται, η άκρη του γκρεμού στα Χουλάκια που κάποτε φαινόταν μειονέκτημα για κάποιους, είναι σήμερα το μεγάλο ατού της. Ο Γουόρθινγκτον, ιδρυτής του κολοσσού του ομώνυμου κομμωτικού brand και καλλυντικών, μαζί με τον επί χρόνια συνέταιρο και σύντροφό του στη ζωή Αλαν Πίτερς, ο οποίος «τρέχει» το κομμάτι των προϊόντων που παράγει και εξάγει η εταιρεία τους, μένοντας πέρυσι το καλοκαίρι στη βίλα του Κωστόπουλου είχαν ενθουσιαστεί με την περιοχή. Αυτό είπαν τουλάχιστον όχι μόνο σε φίλους τους, αλλά και στη διευθύντρια Ακίνητης Περιουσίας της τράπεζας με την οποία διαπραγματεύτηκαν την αγορά του.

Είχαν εντυπωσιαστεί με τη θέα που βλέπει στο λιμάνι της Μυκόνου, τη Δήλο και το ηλιοβασίλεμα ενώ θεώρησαν μεγάλο προσόν την ιδιωτικότητα που προσφέρει το σπίτι, αφού βρίσκεται στο τελευταίο οικόπεδο δίπλα στη θάλασσα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δρόμος στην περιοχή Χουλάκια τερματίζει ακριβώς έξω από την πόρτα της βίλας.

Μία ακόμα λεπτομέρεια του οικήματος που μέτρησε στα υπέρ του είναι η τεραστίων διαστάσεων κουζίνα. «Μεγαλύτερη κι από αυτή του “Nammos”», όπως χαρακτηριστικά λένε όσοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την εξοχική κατοικία της οικογένειας Κωστόπουλου, τις εποχές της μιντιακής παντοκρατορίας του. Και βέβαια η μεγάλη πισίνα με απρόσκοπτη θέα σε όλο το Αιγαίο. Ολα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι δύο κομμωτές επισκέπτονται τη Μύκονο σχεδόν κάθε καλοκαίρι, συνετέλεσαν στην απόφασή τους να αγοράσουν το συγκεκριμένο ακίνητο.

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto