Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Ο Δήμαρχος Ρόδου εμφανίζεται να πιστεύει σε ιστορίες συνωμοσίας της ομάδας Σώρρα !

dhmarxos rodou pisteyei sorra daily news gr com 28 02 2016
Ο Δήμαρχος Ρόδου εμφανίζεται να πιστεύει σε ιστορίες συνωμοσίας της ομάδας Σώρρα
H απάντηση του δημάρχου
Η ανταπάντηση του Ελευθέριου Ρήνου.

Του Ελευθέριου Ρήνου
Ερευνώντας την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα και των φανατικών υποστηρικτών του, δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι στο νησί στο οποίο γεννήθηκα θα μπορούσαν να υπάρχουν τόσο τυφλωμένοι άνθρωποι, που να πιστεύουν σε τέτοιες διεθνείς και εγχώριες απάτες. Θεωρούσα πως ειδικά στη Ρόδο, οι επαφές μέσω του τουρισμού, ο εφαρμοσμένος διεθνισμός και ο υψηλός επαγγελματισμός των συμπολιτών μου δεν άφηναν περιθώρια για τέτοιες κομπίνες. Μιλώντας με φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο, περηφανευόμουν πως «οι Ροδίτες δεν μασάμε από τέτοια κόλπα». Και όμως διαψεύστηκα.
Αυτό που σίγουρα δεν περίμενα είναι το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο να παρουσιάζεται σε βίντεο στο διαδίκτυο και να φαίνεται ότι συναινεί στις ερωτήσεις οπαδών του Σώρρα για τα «καταπιστεύματα». Θα περίμενα από το Δήμαρχο ενός από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας να μην πέφτει θύμα του κάθε «εισπράκτορα εισφορών», που θα χρησιμοποιήσει την εικόνα του Δημάρχου, για να πείσει ακόμη περισσότερα θύματα.

Το γεγονός ότι υπάρχουν ευήκοα ώτα στη Δημαρχιακή Αρχή υπέρ των οπαδών του Σώρρα είναι σαφές. Παραχωρούνται αίθουσες στο Δημαρχείο, γίνονται συνεντεύξεις τύπου προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από αυτές, οργανώνονται εκδηλώσεις στο Ακταίον και γενικά υπάρχει μια ανεκτικότητα που αποδεικνύει ότι κάποιοι δεν συμβάλουν αρκετά, για να προστατέψουν το Ροδιακό λαό από απάτες αντίστοιχες με το «νερό του Καματερού». Αντίθετα, δείχνουν μειωμένο πολιτικό αισθητήριο και φτάνει ο πολιτικός άνδρας να γίνεται υποχείριο των απατεώνων.

Τα θύματα πείθονται «αυτοβούλως» να προσφέρουν με κάθε τρόπο στον κοινό αγώνα κατάκτησης της εξουσίας, με μεθόδους και ιδέες που παραπέμπουν στην Χιτλερική Γερμανία πριν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Φυσικά δίνουν χρήματα από το υστέρημα τους, αφού η οργάνωση τους υπόσχεται απίστευτα οικονομικά οφέλη στο μέλλον. Η οργάνωση, δια του Σώρρα, προσφέρει από 20 έως 60.000 ευρώ σε κάθε πολίτη, υπόσχεται διαγραφή χρεών και πληρωμή ακόμη και οφειλών προς την εφορία… Και όλα παραμυθένια!

Σε όλη την Ελλάδα ιδρύονται πυρήνες, υπό τη μορφή «ανεξάρτητων» μη κερδοσκοπικών εταιρειών, που σύμφωνα με το καταστατικό τους δέχονται εντολές από μια κεντρική διοίκηση. Αντί δηλαδή να ιδρυθεί μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, με υποκαταστήματα υπέρ του Σώρρα, ιδρύονται δεκάδες, ξεχωριστές εταιρικές οντότητες, με ξεχωριστά ΑΦΜ και διοικήσεις, που όλες όμως έχουν συμφωνήσει να ακολουθούν διαταγές. Σαν τον ιστό μιας αράχνης.

Οι οπαδοί ορκίζονται, με τον «Όρκο του Πολεμιστή», στον «Ζευς», πίνουν αυτοβούλως «ενεργοποιημένο» νερό (πατενταρισμένη παραγωγή) και ακολουθούν τυφλά τις εντολές του αρχηγού, θεωρώντας προδότη και άξιο να πεθάνει όποιον δεν τους πιστεύει. Σε όποιον διαφωνεί μαζί τους, απευθύνονται από την τυφλωμένη ομάδα ύβρεις και παρατσούκλια, για να αποδείξουν μια δήθεν «εβραϊκή καταγωγή», που για τους συγκεκριμένους είναι ισάξια με την καταδίκη σε θάνατο. Δεν τους νοιάζει αν είσαι «εβραίος», τους νοιάζει ο φανατισμένος όχλος να το πιστέψει. Αν μάλιστα διαφωνήσεις, να ετοιμάζεσαι για έλεγχο των γονιδίων σου με ειδικές εξετάσεις, για να αποδείξεις πως είσαι Έλληνας.

Θα πρέπει να διακρίνω την παρουσία της ομάδας αυτής σε σχέση με την Εθνική Θρησκεία. Παρά το γεγονός ότι πολλά από τα θύματα προέρχονται από το χώρο της τελευταίας, τα υπερφυσικά στοιχεία της οργάνωσης Σώρρα δεν έχουν να κάνουν με την αρχαία Ελληνική Θρησκεία και διαφοροποιούνται αρκετά, μια και στόχος ήταν η δημιουργία μιας κλειστής παραθρησκευτικής οργάνωσης που συνδυάζει τον Άμμωνα Ζευς και τον Μελχισεδέκ.

ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ
ΟΙ … ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΕΣ

Ο όρος «παγκόσμια καταπιστεύματα» είναι διεθνής και καλύπτει μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας, με θησαυρούς και εξωγήινες ή θεϊκές οντότητες που τους ελέγχουν. Στο εξωτερικό, το σύνηθες είναι η απάτη να στηρίζεται στην πλαστή διαθήκη του εκλιπόντος δικτάτορα των Φιλιππίνων Ferdinand Marcos. Ο θρύλος λέει ότι ο «φιλεύσπλαχνος» Marcos συγκέντρωσε το θησαυρό του στρατηγού Γιαμασίτα και τον έκρυψε σε υπόγειες στοές στη χώρα του.

Είναι η ίδια διαθήκη, χωρίς τελείες σε αδιάκοπες σελίδες κειμένου, που λέει ότι ο Χίτλερ ήταν κρυφο-φιλιππινέζος και ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος έγινε για τα καταπιστεύματα. Η γνήσια διαθήκη κάηκε, αλλά κάποιος θυμόταν τις εκατοντάδες σελίδες και τις κατέγραψε. Βέβαια, είχε λίγο σκιστά μάτια ο Αδόλφος. Δεν είχε; Ενώ ο Marcos που κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για το βασανισμό και το θάνατο χιλιάδων ομοεθνών του, ήταν και «φιλεύσπλαχνος»…
Στην Ελλάδα, η τραγελαφική κομπίνα έχει ελαφρά τροποποιηθεί. Επειδή σε ένα ΦΕΚ, που περιγράφει τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Νομισματική Συνθήκη του Bretton Woods, αναφέρεται η λέξη «καταπίστευμα» αυτό θεοποιήθηκε και χρησιμοποιείται από την οργάνωση του Σώρρα για να πείσει όσους αφελείς δεν μπαίνουν στον κόπο ή δεν μπορούν να διαβάσουν το σχετικό φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 315 της 27ης Δεκεμβρίου 1945).
Η συνθήκη του Bretton Woods, που περιγράφεται στο ΦΕΚ, είναι σχετικά απλή. Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αντί κάθε νόμισμα να έχει σαν βάση το χρυσό, το δολάριο συνδέθηκε με το χρυσό και τα υπόλοιπα νομίσματα με το δολάριο και μόνο έμμεσα με το χρυσό. Με τον τρόπο αυτό το δολάριο έγινε το «παρεμβατικό νόμισμα» της διεθνούς οικονομίας. Οι υπόλοιπες χώρες έπρεπε να διατηρήσουν τα νομίσματα τους σε σταθερή ισοτιμία με το δολάριο, με μια πολύ μικρή απόκλιση της τάξης του 1%.
Τα μακροχρόνια αποτέλεσμα της συνθήκης, μετά από χρόνια παγκόσμιων νομισματικών ατασθαλιών, ήταν το δολάριο να υποφέρει για να συγκρατήσει τις κερδοσκοπικές πιέσεις και η αμερικάνικη οικονομία να απορροφάει ελλείμματα που δεν της ανήκαν, αλλά εμφανίζονταν στο ισοζύγιο πληρωμών της. Το 1971, με απόφαση του Νίξον, επήλθε η διάλυση της συνθήκης και η απεμπλοκή των νομισμάτων από τη σταθερή ισοτιμία, με την αποχώρηση του δολαρίου.
Συνέπεια της συνθήκης του Bretton Woods ήταν η δημιουργία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Θα αρκούσε να ρωτήσει κανείς, αν η Ελλάδα σύμφωνα με τους απίστευτους οπαδούς του Σώρρα δικαιούται εκατοντάδες τρισεκατομμύρια, οι Αμερικάνοι πόσα δικαιούνται άραγε και ποιός θα τους τα δώσει; Αν όλες οι χώρες δικαιούνται τρισεκατομμύρια, ποιός τα χρωστάει; Βέβαια, η απάντηση είναι ότι υπάρχει κάπου ένα κρυφό ταμείο και μέσα έχει απίστευτα ποσά. Υπάρχει και ισολογισμός που τον υπογράφει ο Παπούλιας και ο Αλογοσκούφης. Οι υπογραφές βέβαια είναι θεό-πλαστές…
Και αν ρωτήσει κάποιος πως ο Αρτέμης Σώρρας, αυτός ο κοντούλης, σκουρόχρωμος πατρινός, που διατηρούσε χρεοκοπημένη μάντρα και χρεοκοπημένο παιδότοπο, δεν είναι ομογενής, αλλά ούτε έχει περιουσία, αλλά αντίθετα έχει αρκετά χρέη και άνθρωποι τον κυνηγάνε μέχρι σήμερα για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, έχει πρόσβαση στα «παγκόσμια καταπιστεύματα», η απάντηση είναι επίσης απλή και σαφής. Έχει στην κατοχή του το δακτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και με αυτό μπαίνει και παίρνει ότι θέλει! Μαζί έχει και τα πρωτότυπα χειρόγραφα του Ιησού από ότι λέει.

ΤΑ 600 ΔΙΣ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ… ΕΛΗΞΑΝ ΤΟ 2014 ΑΛΛΑ «ΔΕΝ ΛΗΓΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ»
Εκτός από τα τρισεκατομμύρια των «παγκοσμίων καταπιστευμάτων», ο Σώρρας ισχυρίζεται πως διαθέτει και 3 τρις από συναλλαγές με το αμερικάνικο δημόσιο. Σύμφωνα με τα στελέχη της οργάνωσής του πώλησε στον Ομπάμα τεχνολογία καυσίμων για διαστημικά καύσιμα, που ήταν γνωστή στους Έλληνες από τον καιρό του Δία και του Απόλλωνα και πήρε αυτά τα χρεόγραφα.
Το πρόβλημα μέχρι το 2014 ήταν ότι τα χρεόγραφα τα έκρυβε πίσω από ένα εικονικό καταθετήριο ενός καταδικασμένου Καναδού απατεώνα, ο οποίος εξέδιδε αποδείξεις κατάθεσης των χρεογράφων. Σε αυτό το ανύπαρκτο καταθετήριο, έγινε η δήθεν κατάθεση 600 δισεκατομμυρίων υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας από το Σώρρα για να μας σώσει.
Αντί να εμφανίσει λοιπόν τα πλαστά έγγραφα, εμφάνιζε καταθετήρια των χρεογράφων σε φιλαράκο του και μέλος της σπείρας. Με τον τρόπο αυτό κατόρθωσε να αθωωθεί από δικαστήριο των Αθηνών για την κατηγορία της διάδοσης ψευδών ειδήσεως, σε μια δίκη παρωδία που τη χρησιμοποιούν τα μέλη της οργάνωσης για να πείσουν αδαείς πως κάποιο δικαστήριο στην Ελλάδα αποφάσισε πως τα λεφτά υπάρχουν.
Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να σβήνουν τμήματα της απόφασης, πλαστογραφώντας την, για να είναι ευκολότερη η χρήση της!
Στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ της διαδικτυακής Ζούγκλας για τα «600 δις σε αμερικάνικα ομόλογα» πραγματοποιήθηκαν στον αέρα συνομιλίες με τις αρχές της πολιτείας της Washington και με το ειδικό τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών της Αμερικής, στις οποίες διευκρινίστηκε πως τα «χρεόγραφα» που ακόμη κυκλοφορεί ο Σώρρας και η οργάνωσή του είναι πλαστά και δεν αποτελούν οποιαδήποτε υποχρέωση του αμερικανικού δημοσίου.
Με σειρά άρθρων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών έγινε σαφές ότι τα χρεόγραφα του Σώρρα είναι προϊόν απάτης. Δεν υπάρχουν 600 δις, δεν υπάρχουν 3 τρις. Δεν υπάρχει σάλιο. Υπάρχουν μόνο οι εισφορές των πολιτών προς την οργάνωση. Επιπρόσθετα, την άνοιξη του 2014 ο ίδιος ο Σώρρας χρησιμοποίησε ένα από τα πλαστά χρεόγραφα για να εξαγοράσει τις μετοχές των τραπεζών από το ΤΧΣ και πλέον διαπιστώθηκε η πλαστότητα από την Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές, και ο φάκελος πήγε στον εισαγγελέα.
Για τα παραπάνω υπάρχουν πολλαπλές μηνυτήριες αναφορές και εγκλήσεις από αρχές και ιδιώτες προς τις Εισαγγελικές Αρχές. Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως όσοι συνεργάτες του Σώρρα εμπλέκονται έχουν κληθεί να καταθέσουν, ωστόσο το κρύβουν για να φαίνονται υπεράνω του νόμου. Ο ισχυρισμός είναι ότι από τη στιγμή που κανείς δεν τους συλλαμβάνει, έχουν δίκιο…
Η πλευρά Σώρρα έχει καταφύγει σε μηνύσεις εναντίον μου και ενάντια δημοσιογράφων και της Τράπεζας της Ελλάδος, τις οποίες έχει χάσει στο σύνολό τους. Αντίθετα η δικαιοσύνη με απίστευτα αργούς ρυθμούς και με μια ραθυμία που ισοδυναμεί με απραξία, δεν έχει επιτελέσει επαρκώς το έργο της έως σήμερα, αφήνοντας απροστάτευτους τους πολίτες. Κοινώς, βρίσκουν και τα κάνουν!
Μέχρι να αποφανθεί οριστικά η δικαιοσύνη, προτείνω στους συμπολίτες μου να μην πιστεύουν μεγαλόστομες υποσχέσεις με δισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια, από ανθρώπους που τους ζητάνε εισφορές για γραφεία και φωτοτυπίες. Ειδικότερα όμως ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος, οφείλει να μην παρασύρεται σε τέτοιου είδους θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες όπως αποδεικνύεται από τη διεθνή εμπειρία και τις σχέσεις των εγκληματικών οργανώσεων παγκοσμίως, στοχεύουν στη διάσπαση κρατών και τη δημιουργία μικρο-εθνών. Δήμαρχοι που έπεσαν θύματα παγκοσμίως, ακόμη ψάχνονται…

(Δείτε το σχετικό βίντεο)



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
ότι:
Ο Δήμαρχος Ρόδου δεν ασχολείται με συνωμοσιολογίες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανεκτίμητης αξίας περιουσία που διαθέτει το ελληνικό δημόσιο και παραμένει μέχρι τώρα αναξιοποίητη γεγονός που η δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει να ανατρέπει, μέσα σε ιδιαιτέρως δύσκολες οικονομικές συνθήκες προς όφελος του Ροδιακού λαού.
Ο δήμαρχος ασχολείται με τα σοβαρά και καθημερινά προβλήματα του πολίτη της Ρόδου γεγονός που έχει ενοχλήσει τους συντάκτες και τους κακοπροαίρετους σχολιαστές των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων.
Η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να αποπροσανατολιστεί από τους στόχους της όσο κι αν αυτό θα βόλευε ορισμένους. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που δέχεται μια τέτοιου είδους «μεταχείριση». Ορισμένα κέντρα ενοχλούνται από την πολύπλευρη δραστηριότητα του δημάρχου και της δημοτικής αρχής και επιχειρούν καθημερινά να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Διαβεβαιώνουμε τόσο αυτούς όσο και τον ροδιακό λαό ότι δεν πρόκειται να τους κάνουμε το χατίρι. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Οι εμπνευστές των δημοσιευμάτων αυτών είναι οι ίδιοι εκτός πραγματικότητας και η περίπτωσή τους δεν είναι αντικείμενο δικής μας αρμοδιότητας.
Σε ότι αφορά την παραχώρηση της αίθουσας του Ακταίον την οποία διαχειριζόταν η εταιρεία ΔΕΡΜΑΕ πριν από τη μίσθωση στον ιδιώτη, αυτή παραχωρείται έναντι μικρού αντιτίμου σε φορείς, πανεπιστήμιο, συλλόγους και ιδιώτες χωρίς να γίνεται επιλεκτική παραχώρηση. Η δημοτική αρχή δεν ταυτίζεται με το περιεχόμενο της οποιασδήποτε δραστηριότητας, αλλά και δεν ασκεί λογοκρισία στη διακίνηση ιδεών και απόψεων».
Η ανταπάντηση του Ελευθέριου Ρήνου
Προς τον Αρχισυντάκτη της εφημερίδας Δημοκρατικής
Ανοικτή επιστολή – απάντηση στο Δήμαρχο Ρόδου κ. Χατζηδιάκο σχετικά με την ανακοίνωσή του για το άρθρο με τίτλο «Ο Δήμαρχος Ρόδου εμφανίζεται να πιστεύει σε ιστορίες συνωμοσίας της ομάδας Σώρρα»
Αγαπητέ Αρχισυντάκτα της Δημοκρατικής,
θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη δημοσίευση του άρθρου μου με τίτλο «Ο Δήμαρχος Ρόδου εμφανίζεται να πιστεύει σε ιστορίες συνωμοσίας της ομάδας Σώρρα», αν και με έκπληξή μου διάβασα την ανακοίνωση του Δημάρχου, που αναφέρεται σε «παραπληροφόρηση», «διαστρέβλωση της πραγματικότητας», ενόχληση για το έργο του Δημάρχου, αλλά και μια σειρά από εκφράσεις που πραγματικά δεν ταιριάζουν ούτε σε εμένα ως αρθρογράφο, αλλά ούτε και στο Δήμαρχο μας, ως δικηγόρο και πρώτο πολίτη αυτού του τόπου.
Αν ο κ. Χατζηδιάκος έμπαινε στον κόπο να διαβάσει το άρθρο μου, θα παρατηρούσε ότι το κείμενο μου δεν είναι δεικτικό προς αυτόν, αλλά προς εκείνους που τον εμφανίζουν να πιστεύει σε ιστορίες συνωμοσίας. Ουσιαστικά, αν και θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τη φιλοξενία της Δημοκρατικής, δεν το έκανα, γιατί πολύ απλά δεν νοιώθω αντίθετος στην προσπάθεια του Δημάρχου. Δεν είναι, ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος, του οποίου τη δημόσια εικόνα χρησιμοποιούν οι οπαδοί της συγκεκριμένης κίνησης με τα παγκόσμια καταπιστεύματα και τα 600 δις σε υποτιθέμενα αμερικάνικα ομόλογα.
Το σχετικό βίντεο με την «κουβεντούλα» του Δημάρχου Ρόδου με οπαδούς του Σώρρα έχει αναρτηθεί από εκατοντάδες ιστοσελίδες, φίλα προκείμενες στον άφραγκο, κατά φαντασία τρισεκατομμυριούχο από την Πάτρα, με τον τίτλο «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ … »ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ»…. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ !!!!!!!!!». Στο σχετικό βίντεο γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η εικόνα του Δημάρχου Ρόδου, ως του δημοσίου προσώπου, της αρχής που γνωρίζει για το συγκεκριμένο θέμα και τον παρουσιάζουν με τη στάση του να αποδέχεται την ύπαρξη της θεωρίας συνωμοσίας των «παγκοσμίων καταπιστευμάτων».
Το άρθρο μου, το οποίο φιλοξένησε η Δημοκρατική, δεν καταφέρεται κατά του Δημάρχου, αλλά κατά αυτών που χρησιμοποιούν την εικόνα του σε μια ξεκάθαρη απάτη, η οποία εξελίσσεται σε συνεργασία με εγκληματικές οργανώσεις του εξωτερικού. Δήμαρχοι σε άλλες χώρες τρέχουν και δεν φτάνουν, αφού έγιναν περίγελος παγκοσμίως, ενώ ζημίωσαν και τους δήμους τους οικονομικά συναλλασσόμενοι με σπείρες, με τις οποίες η οργάνωση Σώρρα από μόνη της έχει ανακοινώσει δημόσια τη διασύνδεσή της (την OITC, τον φυλακόβιο Ρώσο απατεώνα Vladimir Kobzar και άλλα τέτοια «καλά» παιδιά).

Το βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο Δήμαρχος Ρόδου, βρίσκεται στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=7ZnDJ3V_k7c και οι διάλογοι που καταγράφονται από την κάμερα των οπαδών του Σώρρα είναι:

Ερώτηση: Δήμαρχε, μια κουβέντα για τους λογαριασμούς που ακούσαμε εδώ με τα παιδιά, τι έχετε να πείτε.
Δήμαρχος: Ποιό;
Ερώτηση: Με τους λογαριασμούς, από τα καταπιστεύματα και όλα αυτά.
Δήμαρχος: Έχει ιστορία, δεν είναι μόνο της μίας κουβέντας αυτά.
Ερώτηση: Σαφώς δεν είναι της μιας κουβέντας, την άποψη σας ρωτάω, τίποτα άλλο.
Δήμαρχος: Δεν είναι μόνο τα καταπιστεύματα, είναι το σύνολο της περιουσίας που έχει αυτός ο τόπος.
Ερώτηση: Άρα υποστηρίζετε τα καταπιστεύματα, γνωρίζετε.
Δήμαρχος: Έχει πλούτο που πρέπει…
Σχόλιο άλλης οπαδού του Σώρρα: Άρα παραδέχεται πως υπάρχουν τα καταπιστεύματα.
Φυσικά, όταν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος απαντάει για τα παγκόσμια καταπιστεύματα ότι «έχουν ιστορία και δεν είναι μόνο της μίας κουβέντας» και ότι «δεν είναι μόνο τα καταπιστεύματα», φαντάζομαι ότι και ο ίδιος καταλαβαίνει τη συναίνεσή του στα λόγια που απλά του βάζουν στο στόμα. Είναι τέτοια η γραμματική διατύπωση των λόγων του, που απλά δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία.
Στο σημείο αυτό, και αφού τονίσω πως στο άρθρο μου απλά περιέγραψε τις επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίες και τη δράση της οργάνωσης Σώρρα, όπως καταγράφεται από στοιχεία και μαρτυρίες, θα ήθελα να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου, τόσο για τον κ. Χατζηδιάκο, όσο και για τους συμπολίτες μου.
Πριν από 2-3 χρόνια, οι φανατικοί οπαδοί του Σώρρα κυκλοφορούσαν στους δρόμους της πόλης μας, ζητώντας από τους συνέλληνες να υπογράψουν ψηφίσματα αποδοχής των «600 δις σε αμερικάνικα ομόλογα» και δήθεν μας έχει δωρήσει ο «βαθύπλουτος» πρώην ιδιοκτήτης μάντρας. Σε αυτά τα αιτήματα, χιλιάδες απλοί πολίτες συμπλήρωσαν τα προσωπικά τους δεδομένα, και μεταξύ αυτών το αριθμό δελτίου ταυτότητας, τον αριθμό φορολογικού μητρώου, τηλέφωνο, διεύθυνση κλπ.
Όταν ο κόσμος άρχισε να αναρωτιέται τι έγιναν αυτά τα ψηφίσματα, τα μέλη της οργάνωσης ανακοίνωσαν ότι το σύνολό τους χάθηκε μετά από κλοπή ενός λευκού φορτηγού που τα περιείχε κάπου, κάποτε. Βέβαια, πριν χαθούν είχε δημοσιευθεί σε άρθρο μου η απάντηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που ξεκαθάριζε, ότι δεν είχε δοθεί σχετική άδεια στον κ. Σώρρα και τους συνεργάτες του για να συλλέγουν προσωπικά δεδομένα πολιτών…
Εδώ και μερικούς μήνες, οι ίδιοι άνθρωποι συγκεντρώνουν και πάλι προσωπικά δεδομένα των συμπολιτών μας, ζητώντας τους να περάσουν από τα γραφεία της «Ελλήνων Συνελεύσεως» και εκεί εκτός από τον οβολό τους, να αφήσουν και τα στοιχεία τους. Αυτή τη φορά το τυράκι στη φάκα είναι η υπόσχεση πως με τη βοήθεια των τρισεκατομμυρίων του Σώρρα, θα πληρώσουν όλα τα χρέη τους προς τις τράπεζες και τους δημόσιους φορείς. Θα ήθελα λοιπόν να επιστήσω την προσοχή όλων σε αιτήματα, ψηφίσματα, αιτήσεις και χαρτάκια, με τα οποία κάποιοι ζητάνε προσωπικά δεδομένα χιλιάδων Ελλήνων Πολιτών, με ανταλλάγματα αντίστοιχα του βουνού από ρύζι και των δεκάδων παρθένων…
Κατά τα άλλα πραγματικά απορώ με την ανακοίνωση του Δημάρχου ότι «Ο δήμαρχος ασχολείται με τα σοβαρά και καθημερινά προβλήματα του πολίτη της Ρόδου γεγονός που έχει ενοχλήσει τους συντάκτες και τους κακοπροαίρετους σχολιαστές των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων. Η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να αποπροσανατολιστεί από τους στόχους της όσο κι αν αυτό θα βόλευε ορισμένους» και προσωπικά του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του, διορθώνοντας τα κακώς κείμενα και βελτιώνοντας την πόλη μας. Η δράση του Δημάρχου φυσικά και δεν με έχει ενοχλήσει, εκτός από φυσικά κάποιες «λεπτομέρειες» που ενοχλούν τους πάντες και που ελπίζω ότι θα αντιμετωπιστούν. Το ερώτημα όμως είναι από που ο κ. Χατζηδιάκος εξάγει τέτοια συμπεράσματα.
Βέβαια, ο Δήμαρχος συνέχισε αναφέροντας ότι «Ορισμένα κέντρα ενοχλούνται από την πολύπλευρη δραστηριότητα του δημάρχου και της δημοτικής αρχής και επιχειρούν καθημερινά να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Διαβεβαιώνουμε τόσο αυτούς όσο και τον ροδιακό λαό ότι δεν πρόκειται να τους κάνουμε το χατίρι. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Οι εμπνευστές των δημοσιευμάτων αυτών είναι οι ίδιοι εκτός πραγματικότητας και η περίπτωσή τους δεν είναι αντικείμενο δικής μας αρμοδιότητας». Δεν γνωρίζω σε ποιά κέντρα αναφέρεται ο Δήμαρχός μας, αλλά θα τον συγχαρώ και πάλι για το μελλοντικό έργο του, όμως αν αυτά τα έργα έχουν οποιαδήποτε επαφή και σχέση με την αίτηση χρηματοδότησης που έχουν υποβάλει οι οπαδοί του Σώρρα στο Δήμο Ρόδου, θα περιμένουμε όλοι πολύ ακόμη.
Τέλος, αναφορικά με τη χρήση του «Ακταίον», ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως «Σε ότι αφορά την παραχώρηση της αίθουσας του Ακταίον την οποία διαχειριζόταν η εταιρεία ΔΕΡΜΑΕ πριν από τη μίσθωση στον ιδιώτη, αυτή παραχωρείται έναντι μικρού αντιτίμου σε φορείς, πανεπιστήμιο, συλλόγους και ιδιώτες χωρίς να γίνεται επιλεκτική παραχώρηση. Η δημοτική αρχή δεν ταυτίζεται με το περιεχόμενο της οποιασδήποτε δραστηριότητας, αλλά και δεν ασκεί λογοκρισία στη διακίνηση ιδεών και απόψεων».
Θα ήθελα να ενημερώσω λοιπόν τον κ.Χατζηδιάκο, ότι εκτός από το «Ακταίον», ο Δήμος Ρόδου έχει παραχωρήσει αίθουσα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ρόδου, όπου η τοπική οργάνωση του Σώρρα, με κάθε επισημότητα και με τη λάμψη του μεγάρου της Δημοτικής Αρχής κάλεσε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την 22 Οκτωβρίου 2015, για να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά από περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό και καλύφθηκε από τις περισσότερες εφημερίδες του νομού μας.
Αν ο κ. Δήμαρχος βλέπει σκοτεινές συνωμοσίες και περίεργα κέντρα πίσω από την αρθρογραφία μου, θα τον καλέσω φιλικά να διαβάσει και πάλι το άρθρο μου και να «κερδίσει» από αυτό, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση είναι σαφές ότι θα γελάνε μαζί μας μέχρι τα πέρατα της Λατινικής Αμερικής. Τέτοιες κομπίνες και απάτες δεν αφορούν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων, αλλά τη δημιουργία πυραμίδας μεταφοράς χρημάτων, πώλησης ελπίδας και προώθησης μιας νεοδιατυπωμένης ναζιστικής ιδεολογίας.
Αν ο κ. Δήμαρχος θεωρεί ότι η παραχώρηση αίθουσας στο Δημοτικό Μέγαρο και η υπενοικίαση του Ακταίον, σε μια οργάνωση που τον Αύγουστο του 2014 καλούσε τα μέλη της να με συλλάβουν, να με απαγάγουν και να με οδηγήσουν στο φυσικό μου τέλος, γιατί την ενοχλούσε η αρθρογραφία μου και η παρουσίαση ακράδαντων στοιχείων που πλέον έχουν υποβληθεί στις εισαγγελικές αρχές, θα πρέπει να αναθεωρήσω στο λεξικό μου την «διακίνηση ιδεών και απόψεων».

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto