Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Άγρια κόντρα Μαξίμου – ΔΟΛ για την επίθεση και τον… Ρουβίκωνα.

Ήταν αργά το βράδυ της Παρασκευής (25.08.2017) όταν ομάδα περίπου 10 ατόμων, που φορούσαν κράνη και κουκούλες, έκανε καταδρομική επίθεση στα γραφεία όπου μέχρι πριν από λίγο καιρό στεγάζονταν οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες Τα Νέα και Το Βήμα.

Οι άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια του κτιρίου, στην οδό Μιχαλακοπούλου, με σφυριά και λοστούς και πέταξαν στο εσωτερικό μπογιές πριν τραπούν σε φυγή.

Η επίθεση καταδικάστηκε απ’ όλα τα κόμματα, ενώ μέσα από τα site των Νέων και του Βήματος, ο Οργανισμός εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση. Η οποία δεν έμεινε απαπάντητη. Και κάπως έτσι ήρθε ακόμη ένα επεισόδιο στην άγρια κόντρα των δυο πλευρών.

Πηγές του Μαξίμου

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως πηγές της κυβέρνησης, καταδικάζοντας τα όσα έγιναν, έκαναν λόγο για «επίθεση του Ρουβίκωνα», ενώ στο κείμενο που είχε ανέβει στο indymedia δεν αναφερόταν κάτι τέτοιο.

Οι κυβερνητικές πηγές απαντούσαν στα όσα ανέφερε η ανακοίνωση του Οργανισμού, που εξαπέλυε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας την ουσιαστικά ηθική αυτουργό!

«Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, με αφορμή μια καταδικαστέα ενέργεια του Ρουβίκωνα ενάντια σε ένα άδειο κτίριο (πρώην γραφεία του ΔΟΛ, άδεια σήμερα), συνεχίζει την προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης, με αδιανόητες κατηγορίες –τώρα τη βλέπουν και σε ρόλο… καθοδηγητή! Ούτε μια στοιχειώδη πολιτική ανάλυση δεν μπορούν να κάνουν… Είναι φανερό ότι όταν έχεις μάθει να εκτελείς συμβόλαια δεν έχεις και πολλά περιθώρια για δημοσιογραφία», τόνιζαν οι κυβερνητικές πηγές. 

ΔΟΛ: Πώς και από που γνωρίζετε τους δράστες της επίθεσης;

Τα όσα ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές προκάλεσαν τη νέα, σε υψηλούς τόνους, αντίδραση του Οργανισμού. Με κείμενο που ανέβηκε στη σελίδα των Νέων, ο ΔΟΛ καλεί την κυβέρνηση να εξηγήσει πως ξέρει ότι δράστες της επίθεσης ήταν μέλη του Ρουβίκωνα και την κατηγορεί πως δεν καταδίκασε απερίφραστα το «ντου» στη Μιχαλακοπούλου. 

Το κείμενο του ΔΟΛ

«Αίσθηση προκαλεί η σπουδή των συγγραφέων του κυβερνητικού non paper γα την τρομοκρατική επίθεση στον ΔΟΛ καθώς φαίνεται ότι διαθέτουν εσωτερική πληροφόρηση, αφού μας αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για τον Ρουβίκωνα, κάτι που δεν έχει προκύψει με άλλον τρόπο.

Πέραν των ψεμάτων περί άδειου κτιρίου (από εκεί εκπέμπει ο BHMA FM και υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι) η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι περί αυτού οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες πώς και από που γνωρίζουν τους δράστες της επίθεσης και γιατί δεν έκαναν κάτι ώστε να απολογηθούν ενώπιον των αρχών.

Πρωτοφανής η πρόκληση, προφανής η απάντηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου σε μια πρωτοφανή επίδειξη αδιαφορίας, ανοχής, αν όχι κάτι χειρότερο, αφού πέρασαν πάνω από 18 ώρες, με τη γνωστή μέθοδο των non paper, όχι μόνο δεν καταδικάζει ξεκάθαρα τη χυδαία, τραμπούκικη και τρομοκρατική επίθεση εναντίον της δημοσιογραφίας, αλλά προχωρά ακόμα περισσότερο σε απαράδεκτους συμψηφισμούς.

«Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, με αφορμή μια καταδικαστέα ενέργεια του Ρουβίκωνα ενάντια σε ένα άδειο κτίριο (πρώην γραφεία του ΔΟΛ, άδεια σήμερα), συνεχίζει την προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης, με αδιανόητες κατηγορίες –τώρα τη βλέπουν και σε ρόλο… καθοδηγητή! Ούτε μια στοιχειώδη πολιτική ανάλυση δεν μπορούν να κάνουν… Είναι φανερό ότι όταν έχεις μάθει να εκτελείς συμβόλαια δεν έχεις και πολλά περιθώρια για δημοσιογραφία» αναφέρει το Μαξίμου. 

Αναφορικά δε με τα περί άδειου κτιρίου που επικαλείται το Μαξίμου, είναι προφανές ότι πρόκειται περί ψεύδους διότι όχι μόνο δεν είναι άδειο αλλά από εκεί εκπέμπει ο ραδιοφωνικός σταθμός BHMA FM ενώ την ίδια ώρα βρίσκονταν και άλλοι εργαζόμενοι.

Είναι προφανές ποιος υποθάλπει, ανέχεται και ενίοτε στοχοποιεί με τις μεθόδους του τη δημοσιογραφία και την ελευθερία της έκφρασης. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη».

Πηγή: newsit.gr

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto