Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Μπουτάρης: «Δεν θα θέσω τρίτη φορά υποψηφιότητα για τη δημαρχία»

Ο Γιάννης Μπουτάρης, ξεκαθάρισε πως δεν θα θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 2019, εφόσον επανεκλεγεί τον Μάιο.

Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μένει πιστός στην πρόταση που έκανε να μην υπάρχει τρίτη θητεία για τους δημάρχους, διότι «η εξουσία φθείρει και διαφθείρει».

«Εγώ το δηλώνω από τώρα ότι στις επόμενες εκλογές του 2019, εφόσον κερδίσουμε φυσικά, δεν θα είμαι υποψήφιος», τόνισε κι όταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, σχολίασε με χιούμορ ότι η δήλωση του δημάρχου γίνεται Πρωταπριλιά και άρα να μην το «δένουμε κόμπο», παρενέβη ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος παρατήρησε:

«Μπορεί να είναι Πρωταπριλιά, αλλά είναι μια μέρα σαν τις άλλες. Επειδή εγώ είμαι εκ φύσεως ψεύτης, αν ήταν Πρωταπριλιάτικο θα το θύμιζα ότι είναι Πρωταπριλιά. Αν θέλετε να το επαναλάβω και αύριο ότι δεν θα είμαι υποψήφιος για τρίτη θητεία».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχολίασε ότι αυτές επιβεβαιώνουν πως πράγματι έχει ένα προβάδισμα έναντι των άλλων υποψηφίων και σημείωσε:

«Αυτό, όμως, έχει έναν τεράστιο κίνδυνο. Να καβαλήσουμε το καλάμι και να λειτουργήσουμε αλαζονικά λες κι έχουμε εκλεγεί ήδη».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον υποψήφιο δήμαρχο Σταύρο Καλαφάτη, απάντησε ως εξής: «Ουδέν σχόλιο. Ο καθένας κοιτάζει τα δικά του. Θα βρεθούμε σε κάποιο ντιμπέιτ. Τώρα δεν λέω τίποτε».

Ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι στην παράταξή του, την «Πρωτοβουλία», δεν τους ενδιαφέρει η κομματική τοποθέτηση του καθενός.

«Σαφώς μας ενδιαφέρει η ιδεολογική τοποθέτηση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν λέμε πως είμαστε εναντίον των κομμάτων, δεν διαγράφουμε τα κόμματα. Απλώς δεν πρέπει τα κόμματα να μπλέκονται και να καθορίζουν με κομματικά κριτήρια τις διοικήσεις του Δήμου», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως στην παράταξή του υπάρχουν πρόσωπα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και πολλές φορές δημιουργείται η αίσθηση ότι υπάρχουν ομάδες και καβγάδες στο εσωτερικό της παράταξης.

«Εγώ προσωπικά δεν δίνω φράγκο», υπογράμμισε και υπενθύμισε ότι η παράταξή του δεν διαγράφει και όποιος έχει σημαντικές διαφωνίες μπορεί να φύγει μόνος του.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, είπε ότι στις εκλογές του Μαΐου πρέπει να συνεχιστεί η αλλαγή που άρχισε το 2010 για να αλλάξει οριστικά σελίδα η Θεσσαλονίκη. Πρόσθεσε πως η εκλογική μάχη δεν είναι εύκολη και προειδοποίησε ότι θα υπάρχουν και «χτυπήματα κάτω από τη μέση».

Ο συντονιστής της παράταξης «Πρωτοβουλία», Νίκος Φωτίου, ανακοίνωσε τους πρώτους 26 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και τους πρώτους 26 υποψήφιους κοινοτικούς συμβούλους στη διάρκεια εκδήλωσης στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Πρόκειται κυρίως για νέους στην ηλικία και άτομα που θέτουν για πρώτη φορά υποψηφιότητα, ανάμεσά τους αρκετοί επιστήμονες και επαγγελματίες, είπε ο κ. Φωτίου και σημείωσε πως η αξιολόγησή τους έγινε με διαφάνεια, περιλαμβάνονται αρκετές γυναίκες και γύρω στους δέκα είναι κάτω των 35 ετών.

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος θα είναι ο γιατρός Χρήστος Παπαστεργίου, πρώην γραμματέας της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2012.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Μπουτάρη για την αίτηση που έχει καταθέσει ηλεκτρονικά ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας, να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και ο δήμαρχος περιορίστηκε στο εξής σχόλιο: «Ενδιαφέρον το ενδιαφέρον του Βούγια».

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto