Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

"Ανοιχτή Πόλη" - Κωστής Σιμιτσής: Παρουσίαση Υποψηφίων - Μέρος 1ο (Πλήρες Φωτογραφικό Υλικό)

 

Με κεντρικό σύνθημα «Διεκδικούμε. Στηρίζουμε. Αλλάζουμε» ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης 2 Απριλίου σε μια κατάμεστη αίθουσα, από άτομα όλων των ηλικιών, τους βασικούς άξονες του προγράμματός του για την επόμενη πενταετία 2014 -2019 και αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της σημερινής δημοτική αρχής σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας.

Ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασε με τρόπο πρωτότυπο και ξεχωριστό τους πρώτους ενενήντα τέσσερεις υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που θα στελεχώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Τοπικά Συμβούλια του Δήμου Καβάλας. (Λίστα παρακάτω).

Ο κ. Σιμιτσής χαρακτήρισε το Δήμο Καβάλας πρωταθλητή στη διεκδίκηση πόρων από το ΕΣΠΑ και την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών, ως έναν από τους κορυφαίους δήμους της χώρας στην άσκηση ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Καβάλας αποτελεί ένα σημαντικό και υπολογίσιμο «παίκτη» στον τουρισμό γενικότερα και τον τουρισμό κρουαζιέρας ειδικότερα.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, κ. Κωστής Σιμιτσής

 

«Βάλαμε την Καβάλα σε κίνηση και συνεχίζουμε», σημείωσε με νόημα ο κ. Σιμιτσής και συμπλήρωσε, «αλλάζουμε σταθερά την πόλη και τη ζωή μας. Στηρίζουμε έμπρακτα και θα συνεχίζουμε να το πράττουμε όλες τις τοπικές επιχειρήσεις και τους κατοίκους αυτής της πόλης που επιχειρούν, εργάζονται και προσπαθούν κάτω από δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες».

«Διεκδικούμε, ό,τι μας ανήκει με πλάνο και επιμονή», τόνισε με έμφαση ο δήμαρχος και σημείωσε, «δεν χαρίζουμε τίποτε. Έχουμε αποτελέσματα σε πάγιες διεκδικήσεις δεκαετιών γιατί λειτουργούμε μεθοδικά και συνεχώς. Είναι δικά μας και κάνουμε ό,τι πρέπει για να τ’ αποκτήσουμε.

Στηρίζουμε, τις Καβαλιώτικες οικογένειες μέσα στη κρίση μ’ ένα κοινωνικό

πρόγραμμα, από τα πληρέστερα στην χώρα. Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και την αγορά της πόλης με έργα και τουρισμό. Αυτά είναι επιλογές μας και συνεχίζουμε.

Αλλάζουμε, με σταθερά βήματα την πόλη μας αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία χρηματοδότησης. Αλλάζουμε μαζί την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας με μια Καβάλα ομορφότερη και πιο δυνατή από ποτέ».

 

Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του είναι το ακόλουθο:

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι

Ένας νέος αγώνας ξεκινάει σήμερα. Είναι ο αγώνας της ενότητας και της αναγέννησης. Σ’ αυτόν τον αγώνα, όπως και σε όλους, ο Δήμαρχος οφείλει να είναι οδηγός και μπροστάρης. Και σ’ αυτόν τον αγώνα πρέπει να μετάσχουν όλοι οι Καβαλιώτες χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις. Γι’ αυτό σας κάλεσα όλους εδώ σήμερα. Και σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε. Για να διατρανώσουμε την πίστη μας σε ένα καλύτερο αύριο για την Καβάλα και τους Καβαλιώτες.

Η ελπίδα μας δεν είναι ανεδαφική. Είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε

γιατί είμαστε οι καλύτεροι είμαστε αυτοί που ξέρουν τα προβλήματα και πώς μπορούμε να τα λύσουμε. Στην εποχή του ΕΣΠΑ αυτό είναι ένα τεράστιο προσόν. Είμαστε η ομάδα της νίκης.

Αγαπητοί φίλοι,

Πάντα έλεγα πως ο Δήμαρχος είναι πρώτος μεταξύ ίσων έχει τα πρωτεία μεταξύ ανθρώπων που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι εκείνοι υποψήφιοι Δήμαρχοι. Ποιοί είναι λοιπόν οι συνοδοιπόροι μου σε αυτό το ταξίδι;

Ας τους γνωρίσουμε, γιατί το αξίζουν…..

(Παρουσίαση υποψηφίων συμβούλων)

…. Αυτοί είμαστε λοιπόν Η παράταξή μας σφυρηλατήθηκε μέσα από τις δυσκολίες Δυνάμωσε. Ωρίμασε.

Η παράταξή μας ξέρει να ανανεώνεται, να προσαρμόζεται στις συνθήκες

και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών. Συμμετέχουν νέοι άνθρωποι αλλά και ώριμοι ηλικιακά. Και είναι όλοι τους καταξιωμένοι στο χώρο τους. Προέρχονται από όλες τις ιδεολογικές ομάδες και με διαφορετικές πολιτικές καταβολές. Είναι όμως άνθρωποι με ανοιχτά μυαλά και μάτια.

Με γνώση των προβλημάτων. Η ωριμότητα και η πείρα των μεγάλων σε συνδυασμό με την φρεσκάδα και την ορμή των νέων κάνουν τη παράταξή μας πιο μαχητική, πιο ζωντανή, πιο αποτελεσματική.

Δύναμή μας είναι η ενότητα και η συνεργασία, η αλληλεγγύη,

η αναγέννηση και η αλλαγή. Στηρίζουμε, Διεκδικούμε, Αλλάζουμε. Αυτές οι τρείς λέξεις χαρακτηρίζουν εμάς και τον αγώνα μας. Μ’ αυτές πορευθήκαμε μέχρι τώρα. Μ’ αυτές συνεχίζουμε τον αγώνα.

Φίλες και φίλοι,

Ο Δήμος Καβάλας, ο νέος μεγάλος Καλλικρατικός Δήμος που προέκυψε από τη συνένωση των δήμων Καβάλας και Φιλίππων, ήταν πέρα για πέρα διαφορετική υπόθεση σε σύγκριση με το παρελθόν.

Ένας αστικός Δήμος ενώθηκε με ένα αγροτικό, ορεινό και πλούσιο σε πολιτιστικά μνημεία Δήμο. Τα δύο αυτά διαφορετικά κομμάτια τα συνενώσαμε αρμονικά και δημιουργήσαμε ένα νέο δυναμικό και δημιουργικό Δήμο. Με ελάχιστους κραδασμούς, με καμία σύγκρουση. Με πνεύμα ενότητας και ενδοδημοτικής αλληλεγγύης.

Χρειάστηκε χρόνος, ιδιαίτερη μελέτη, συνεργασία και πολύς κόπος. Τα καταφέραμε όμως. Κι όλα αυτά μέσα στην καρδιά μιάς εντεινόμενης κρίσης, μιας οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης από τις χειρότερες στην ιστορία του λαού μας.

Αυτές οι δυσκολίες μας δυνάμωσαν. Μας έκαναν σοφότερους. Πιο αποτελεσματικούς. Σήμερα είμαστε στην καλύτερη στιγμή μας. Πιστεύω στις δυνάμεις μου, στις ικανότητες της ομάδας μας, στην εμπειρία και στην ωριμότητά μας. Σήμερα μπορούμε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα πράγματα στην πόλη μας, στις Κρηνίδες, στην Ν. Καρβάλη, σε όλες τις γειτονιές και τις Κοινότητες. Θέλουμε να εφαρμόσουμε και να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας, που είναι και σχέδιο της πόλης αφού αποφασίστηκε ύστερα από πλατιά και ουσιαστική διαβούλευση. Δεν είναι καιρός για ταλαντεύσεις, καθυστερήσεις, πειραματισμούς. Και είμαστε οι μόνοι που έχουμε την εμπειρία και την γνώση να το καταφέρουμε.

 

Μπροστά μας, φίλοι και φίλες, έχουμε τεράστιες δυσκολίες. Η κρίση δεν τελείωσε. Τα μνημόνια δεν φύγανε. Έχουμε όμως και προοπτικές. Υπάρχει μπροστά μας σε εξέλιξη το νέο ΕΣΠΑ, για το οποίο προετοιμαστήκαμε, οργανωθήκαμε, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία τα χρόνια που πέρασαν. Υπάρχει μία δειλή ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας

Υπάρχει ο σκληρός αγώνας του λαού μας που παλεύει καθημερινά για την επιβίωση.

Έχουμε καθήκον να δουλέψουμε ακόμη καλύτερα. Να γίνουμε επινοητικοί στις δυσκολίες. Να εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες. Όπως το κάναμε μέχρι τώρα κι ακόμη περισσότερο.

Επιτρέψτε μου εδώ, στο σημείο αυτό, να πω. Δυο λόγια γι’ αυτά που μας έκαναν περήφανους.

Νοικοκυρέψαμε το δήμο μας και κάνει με τον καλύτερο τρόπο αυτά που είναι αυτονόητα και αποτελούν τις πρωταρχικές αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (αποκομιδή απορριμμάτων, ύδρευση, λειτουργία διοικητικών υπηρεσιών) και σήμερα μόνο καλά λόγια ακούγονται για την Καβάλα μας.

Στηρίξαμε όσους η κρίση χτύπησε περισσότερο. Η πόλη στέκεται όρθια χάρη στην αλληλεγγύη όλων των Καβαλιωτών. Εμείς ξεσηκώσαμε τους Καβαλιώτες και χάρη σε μας ο εθελοντισμός απέκτησε πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά συνυπευθυνότητας ιδίως στον κοινωνικό τομέα.

Αλλά η πόλη στέκεται όρθια χάρη στη δουλειά που γίνεται κάθε μέρα από τον Δήμο μας. Η Δημοτική Πρόνοια, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, τα Δημοτικά ιατρεία, το "Βοήθεια στο Σπίτι", το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και Ιατρείο, το ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ και άλλες κοινωνικές δομές στηρίζουν με ασφάλεια τις Καβαλιώτικες οικογένειες που δοκιμάζονται.

 

Ο Δήμος μας είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα σε κοινωνικό έργο.

Και είμαστε περήφανοι γι' αυτό.

Θέλετε να μιλήσουμε με αριθμούς;

• Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι απασχολήθηκαν στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (μακάρι να ήταν μόνιμες θέσεις, αλλά κι έτσι ανακουφίστηκαν οι άνεργοι πάνω στην πιο οξεία φάση της κρίσης.) Άλλοι τόσοι απασχολήθηκαν με χρήματα του Δήμου.

• 4% μειώθηκαν φέτος τα δημοτικά τέλη. Με δεδομένο ότι είχαμε μόνο μία φορά αύξηση Δημοτικών Τελών με το ίδιο ποσοστό, αυτό σημαίνει ότι τα Δημοτικά τέλη σήμερα κοστίζουν λιγότερο από ό,τι κόστιζαν το 2006.

• Μέχρι 90% έχουν μειωθεί τα τέλη ύδρευσης και τα δημοτικά τέλη σε ευπαθείς ομάδες.

• 800 οικογένειες βρίσκουν διατροφική ανακούφιση στο Παντοπωλείο μας 1.000 και πλέον οικογένειες ωφελούνται από το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΚ. Δεκάδες παιδιά έχουν χαμηλότερα δίδακτρα στο Ωδείο. 12.000 χιλιάδες συνταγές γράφτηκαν για ηλικιωμένους στα Δημοτικά Ιατρεία. 500 ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και 10.000 ηλικιωμένοι στα ΚΑΠΗ.

• 900 παιδιά, νήπια και βρέφη φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς.

Από αυτά, περίπου 700 δωρεάν. Τα 500 με χρήματα του ΕΣΠΑ, που σημαίνει 3.000.000 € στην τοπική αγορά και μισθοδοσία για 150 επιπλέον συμβασιούχους υπαλλήλους.

• Το Κολυμβητήριο είναι το μόνο ανοιχτό στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα άλλα είναι κλειστά και αθλητές της Θράκης πηγαίνουν για να γυμναστούν στην Τουρκία.

• Το Δημοτικό Ωδείο και το ΔΗΠΕΘΕ λειτουργούν αδιατάρακτα προσφέροντας πολιτισμό υψηλού επιπέδου παρά την κρίση.

• Το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων έφερε στην πόλη πάνω 3.000.000 € και βοήθησε το Δήμο να εκπονήσει μελέτες για στρατηγικής σημασίας ζητήματα όπως είναι η αξιοποίηση του στρατόπεδο Ασημακοπούλου η αποτροπή της διάβρωσης των ακτών, η αξιοποίηση της παράκτιας ζώνης και το πολεοδομικό σχέδιο της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων (ενδεικτικά όλα τα παραπάνω).

 

• Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ εκτός από το πολυσχιδές έργο της στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό δούλεψε με μεγάλη επιτυχία στον τουρισμό. Κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες μας έρχονται Χειμώνα Καλοκαίρι και αυτό δεν έγινε τυχαία. Αυτή η επιτυχία οφείλεται στην καλή μας συνεργασία με όλους τους φορείς. Δεν ήρθα από μόνοι τους αυτοί οι άνθρωποι εδώ.

Το Τεχνικό μας έργο, επίσης είναι τεράστιο, παρά την κρίση, επειδή αξιοποιήσαμε στο έπακρο το ΕΣΠΑ και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Έχουμε λοιπόν και λέμε:

- 3 νέοι Παιδικοί Σταθμοί με όλο τον εξοπλισμό τους

(Καρβάλη, Χωράφα, Καρνάγιο)

- 1 καινούριο σχολείο, το Δημοτικό στον Αμυγδαλεώνα

- 6 ριζικές ανακατασκευές σε σχολεία (Ζουμπουλάκειο,

Πολυκλαδικό, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ και 3ο Γυμνάσιο, το οποίο μάλιστα

επεκτείνεται) καθώς και στο 12ο Δ.Σ.

- Δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα που αλλάζουν την εικόνα σε όλη

την πόλη, σε όλο τον Δήμο, όπως,

Ο δρόμος προς το νέο Νοσοκομείο

• το έργο στη Ραψάνη, που σώζει την ακτή από τη διάβρωση

• οι αναπλάσεις στη Βενιζέλου και στην Ερυθρού Σταυρού με παρεμβάσεις και στο πάρκο του Φαλήρου

• η ανάπλαση δίπλα στις Καμάρες και στο παλιό Μεντρεσέ

• η ανάπλαση του κέντρου των Κρηνίδων

• τα έργα στον πρώην Δήμο Φιλίππων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ»

• το έργο της Μεγάλης Λέσχης

• Η ανάπλαση στην πλατεία Καπνεργάτη που εντάσσεται σε λίγες μέρες.

• Το ίδρυμα των χρονίως πασχόντων που κατασκευάζεται από τον Δήμο για λογαριασμό της Μητρόπολής μας.

• η ανακατασκευή όλων των οικημάτων της Παιδόπολης

• το Καπλανίδειο Ίδρυμα στην Καρβάλη για τους αστέγους

 

Αυτά τα έργα φέρνουν ποιότητα ζωής, δουλειά και μέλλον σε ολόκληρο το Δήμο μας. Η Τεχνική υπηρεσία μας κάνει τεράστιο έργο σε δύσκολους καιρούς και ήδη σχεδίασε τα επόμενα βήματα στην πλατεία Νικοτσάρα, στην οδό Κουντουριώτη, στον Άγιο Νικόλαο, στον Άγιο Ιωάννη, στα χωριά μας, παντού.

Έργα πολλά. Έργα που μάς βάζουν μπροστά σε άλλου είδους πρόβλημα, σε πρόβλημα άλλης υφής. Πώς θα μπορέσουμε να σκάψουμε την Καβάλα

με τις λιγότερες ταλαιπωρίες; Εδώ οι συνεργάτες μου σκέφτονταν να μην ξεκινήσουν τα σκαψίματα μη τυχόν και θεωρηθούν προεκλογικά

μη τυχόν και μας κάνουν ζημιά αντί να μας προσφέρουν πολιτικά οφέλη.

Όμως δεν γίνεται να περιμένουμε. Τα έργα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2015. Αλλιώς θα κληθούμε να επιστρέψουμε τα λεφτά. Λένε ψέματα στο λαό όσοι δηλώνουν ότι μπορούν να σταματήσουμε με το έτσι θέλω ένα έργο του ΕΣΠΑ. Δεν είναι λοιπόν προεκλογικά. Είναι έργα ώριμα και είναι αναγκαία. Μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου, για να μην πάθω προεκλογική ζημιά, να αφήσω να πίνουν νερό οι συμπολίτες μου από σκουριασμένους σωλήνες;

Έτσι λοιπόν,

• Οκτώ (8) έργα ύδρευσης και αποχέτευσης γίνονται σε όλο το Δήμο Καβάλας με έμφαση στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

• 192 χλμ, δηλαδή όσο από την Καβάλα μέχρι τα σύνορα με την Τουρκία είναι συνολικά οι δύο αγωγοί, ύδρευσης και αποχέτευσης, δηλαδή από την Καβάλα μέχρι τα σύνορα με την Τουρκία.

• Ετοιμάζουμε τη σύνδεση με το Κεφαλάρι.

• Διπλασιάσαμε τη δυναμικότητα του Βιολογικού Καθαρισμού Καβάλας.

Και για να τελειώνουμε με τους αριθμούς και με τα παραμύθια ότι δεν έγινε έργο

• Στο Δήμο μας εγκρίθηκαν έργα προϋπολογισμού 138.000.000 € και καθαρά δημοτικά είναι 90.000.000 €.

• Εγκρίθηκαν σχεδόν 90 έργα, από τα οποία καθαρά δημοτικά είναι τα 80.

• 44.000 χιλιάδες άνθρωποι, περισσότεροι από τους μισούς συνδημότες, ωφελούνται από τα έργα αυτά.

• Πάνω από 200 άνθρωποι θα βρουν μεροκάματα χάρη στα έργα αυτά.

• Για 50 χρόνια η Καβάλα δεν θα έχει πρόβλημα ύδρευσης και αποχέτευσης. Οι δημότες όλοι θα έχουν μπόλικο και καθαρό νερό και θα απολαμβάνουν τις πεντακάθαρες θάλασσες και παραλίες στις οποίες κάθε χρόνο κυματίζει η Μπλε Σημαία.

 

Επιπλέον με τα έργα αυτά πετυχαίνουμε

• Άριστες συνθήκες λειτουργίας των δικτύων

• Εξοικονόμηση χρημάτων, από τη μείωση της ποσότητας των αναγκαίων καυσίμων, από την αποφυγή συχνών συντηρήσεων.

Πού θα πάνε τα περισσότερα λεφτά; Ό,τι εξοικονομούμε γυρίζει στους Καβαλιώτες

• Άλλοτε ενισχύοντας την αγορά

• Άλλοτε προσλαμβάνοντας περισσότερους ανέργους στην καθαριότητα και στο πράσινο

• Άλλοτε μειώνοντας τα δημοτικά τέλη και την τιμή του νερού.

Αγαπητοί φίλοι,

Αντιλαμβάνομαι ότι σας κούρασα. Έχω όμως να σας πω δέκα φορές άλλα τόσα. Ανακεφαλαιώνω λοιπόν. Κάναμε μια πρώτη δυνατή θητεία στον νέο μεγάλο Καλλικρατικό Δήμο Καβάλας, σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες.

Κερδίσαμε τρία στοιχήματα:

1) να βοηθήσουμε τους ανήμπορους συμπολίτες. Το καταφέραμε.

2) να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ και να υλοποιήσουμε τα έργα που αλλάζουν την πόλη, Το καταφέραμε.

3) να προωθήσουμε τον τουρισμό. Το καταφέραμε.

Και επιτελέσαμε μια βασική μας υπόσχεση: να μη μειωθεί ούτε στο ελάχιστο ποσοτικά ή ποιοτικά οποιαδήποτε δομή προϋπήρχε.

Είμαστε έτοιμοι για το νέο ΕΣΠΑ που είναι ακόμη καλύτερο για την πόλη και όλους μας. Είμαστε οι μόνοι που ξέρουμε πώς, πότε και κυρίως πού βρίσκονται τα χρήματα και πώς τα παίρνουμε.

Το κάνουμε ήδη. Αποτελεσματικά, νοικοκυρεμένα και καθαρά. Θα δείτε ότι, μέχρι τις εκλογές, θα είμαστε οι μόνοι που λέμε ακριβώς τι θέλουμε για την πόλη, πόσο κάνουν, πότε και πώς θα γίνουν αυτά. Ρεαλιστικά, πραγματικά και ξεκάθαρα. Χωρίς μεγάλα, αόριστα λόγια, χωρίς εκθέσεις ιδεών, χωρίς υποσχέσεις που δεν γίνονται. Χωρίς λόγια που θέλουν να χαϊδέψουν αυτιά.

Μέχρι τις εκλογές θα έχουμε πολλά να πούμε. Και πολλά να κάνουμε.

Γιατί παράλληλα με τη διοίκηση, ταυτόχρονα με τον εκλογικό αγώνα, σχεδιάζουμε το νέο ΕΣΠΑ.

Με το νέο ΕΣΠΑ και τα καινούργια χρηματοδοτικά εργαλεία ετοιμάζουμε ήδη:

• Βιοκλιματική αναβάθμιση όλου του Δήμου. Είτε με λάμπες νέας τεχνολογίας, είτε με φυτεύσεις δέντρων και φυτών, είτε με αναπλάσεις θα πετύχουμε αλλαγή της εικόνας και του κλίματος στην πόλη και στα μεγάλα χωριά.

• Ενεργειακή εξοικονόμηση σε όλα τα δημοτικά κτήρια. Μπορούμε να πετύχουμε οικονομία στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα που να ξεπερνά το 70% αυτού που σήμερα καταναλώνουμε. Τι σημαίνει αυτό; Μείωση των τελών κατά 50%, αύξηση των εσόδων κατά 20%.

• Αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου και του στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Εδώ θα λειτουργήσει θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων για νέους και νεοφυείς επιχειρήσεις.

• Κατασκευή δρόμων και έργων υποδομής στο Περιγιάλι.

• Αστικές αναπλάσεις στον Άγιο Ιωάννη, στο Καρνάγιο, στην πλατεία Νικοτσάρα, στην οδό Κουντουριώτη, στη Νέα Καρβάλη, στον Αμυγδαλεώνα, με τις παρεμβάσεις

που ήδη υλοποιούνται και αυτές που σχεδιάζονται σε σχεδιασμό και με το μεγάλο έργο της Περιμετρικής θα λυθεί το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλη μας.

• Αξιοποίηση του πηλοθεραπευτηρίου.

• Ολοκλήρωση της διεκδίκησης για ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στην ΟΥΝΕΣΚΟ.

• Πλήρες Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τη δημοτική ενότητα Φιλίππων, σύνδεση της ύδρευσης με το Κεφαλάρι, επίλυση του προβλήματος των αναδασμών και των πλημμυρών στα Τενάγη.

• Προωθούμε την αποκέντρωση σε ενδοδημοτικό επίπεδο. Δίνουμε φωνή στις τοπικές κοινωνίες.

• Διεκδικούμε τοπικό μέρισμα υπέρ των Δήμων. Ζητάμε ποσοστό από την τοπική φορολογία να παραμείνει στον τόπο μας.

• Προστατεύουμε το περιβάλλον μας και το εισόδημα όλων των επαγγελματικών τάξεων (ΤΑΡ κλπ.)

Φίλες και φίλοι

Οι Δήμοι δεν έχουν κάποια σχέση με τις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας. Οι Δήμοι έχουν σχέση με τους πολίτες.

Και η σχέση αυτή είναι κοινωνική, προσωπική, φιλική.

Και είναι οι Δήμοι το μόνο στήριγμα των αδύναμων

και ο μόνος θεσμός που κρατάει ενωμένη και ειρηνική την κοινωνία.

Γι’ αυτό, σήμερα ειδικά, που ζούμε μια κρίση που απειλεί να γκρεμίσει τα πάντα, δεν έχουμε πλέον οι πολίτες την πολυτέλεια για πειραματισμούς.

Οι ώρες που περνάμε είναι κρίσιμες. Είναι ώρες ευθύνης για όλους. Και η παράταξή μας είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει την Καβάλα από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Κυρίες και κύριοι

Δεν θα ισχυριστούμε ότι δεν κάναμε λάθη. Ούτε θα πούμε ότι τα πράγματα είναι τέλεια. Παρά την κρίση πάμε καλύτερα. Κάνουμε την Καβάλα καλύτερη. Ολοκληρώνουμε όσα ξεκινήσαμε. Συνεχίζουμε όσα αρχίσαμε.

Αρχίζουμε όσα εμπνευστήκαμε. Εμπνεόμαστε από την πόλη μας.

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, να προστατέψουμε όσους έχουν ανάγκη, να βοηθήσουμε τους νέους στο επαγγελματικό τους ξεκίνημα και να βάλουμε την πόλη στο δρόμο της ανάπτυξης. Σ’ αυτές τις προσπάθειες σάς θέλουμε συμπαραστάτες. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σήμερα δίνουμε τη μάχη για την ανθρώπινη ευαίσθητη και συνυπεύθυνη πόλη. Αγωνιζόμαστε για μια ζωή με αξιοπρέπεια, με απασχόληση, δουλειά, προστασία και αλληλεγγύη.

Φίλες και φίλοι

Η Καβάλα δεν χρειάζεται στενές κομματικές υποψηφιότητες. Χρειάζεται ανθρώπους με γνώση, πρόγραμμα και όραμα. Δεν έχει ανάγκη από επαγγελματίες της πολιτικής και της δημοσιότητας, ούτε από αμέριμνους περιπατητές και επισκέπτες της Τ.Α.

Χρειάζεται τους καλύτερους στο τιμόνι της πόλης.

Αναμνηστική φωτό, με τους Υποψήφιους Συμβούλους της "Ανοιχτής Πόλης"

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ» ΚΑΒΑΛΑ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LUCY, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1. Αγγελιάδης Ιορδάνης (Σύμβουλος Ακινήτων-Επιχειρήσεων)

2. Ακριτίδης Παναγιώτης (Υπάλληλος Τεχν. Υπηρεσίας Νοσοκομείου Καβάλας)

3. Ακριτίδου Όλγα (Δημόσιος Υπάλληλος)

4. Ανανιάδης Παναγιώτης Σιδέρης (Πάρης) (Πληροφορικός-Οικονομολόγος)

5. Αρναούτογλου Χρήστος (Ελεύθερος Επαγγελματίας)

6. Βαβαλέσκου Θεοδώρα (Φιλόλογος)

7. Βακιρτζή Χρυσούλα (Συγγραφέας-Δημοσιογράφος)

8. Βλαχοπούλου Κρυσταλλία (Θερμοϋδραυλικός)

9. Βλάχος Μάριος (Πολιτικός Μηχανικός)

10. Βοΐδης Ιωάννης (Ελεύθερος Επαγγελματίας)

11. Γλάνος Χρήστος (Ιδιωτικός υπάλληλος)

12. Δεμερτζής Ιωάννης (Τεχνικός Ραδιοτηλεοπτικών & Ηλεκτροακουστικών Διατάξεων - Ιδιοκτήτης Ραδιοφωνικού Σταθμού "ΡΑΔΙΟ ENERGY 96,6 FM").

13. Δεμερτζίδης Παύλος (Υπάλληλος Εθνικής Τράπεζας)

14. Δημητριάδης Ανέστης (Ιδιωτικός υπάλληλος)

15. Δημόπουλος Βασίλης (Ασφαλιστής)

16. Δίνα-Ασλανίδου Ευαγγέλια (Πτυχιούχος Διοίκησης και Οικονομίας)

17. Δουρτμές Νεκτάριος (Εκπαιδευτής Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας-Υπεύθ. Ασφάλειας)

18. Δρόσου-Κακαγιάννη Μαριάνθη (Μαριάννα) (Καθηγήτρια Αγγλικών)

19. Εμφιετζής Σάββας (Δάσκαλος)

20. Ζαχαριάδου Ζωή (Ελεύθερος Επαγγελματίας)

21. Ζλάτκου - Ροδοϊνίδου Αναστασία (Τασούλα) (Συνταξιούχος Δημοσίου)

22. Ζουμπουλίδης Βασίλης (Δρ. Οικονομικών Επιστημών-Επιστ. Συνεργάτης ΤΕΙ Καβάλας και ΔΠΘ)

23. Ηλιάδης Παύλος (Ελεύθερος Επαγγελματίας)

24. Θεοδωρίδης Ευάγγελος (Επαγγελματίας Κατασκευαστής Ξυλορακέτας)

25. Θεοδωρίδης Κυριάκος (Οικοδόμος)

26. Θεοδωροπούλου - Περβανά Σοφία (Φούλη) (Τεχνικός Μηχανολογικού Εξοπλισμού-Πρώην Υπ. ΒΦΛ)

27. Καϊτατζής Τριαντάφυλλος (Αγρότης Επαγγελματίας)

28. Κακαβέλιας Δημήτρης (Θερμοϋδραυλικός)

29. Καλέα Μαρία (Αρχιτέκτων Μηχανικός)

30. Καπετάνιος Κωνσταντίνος (Ελεύθερος Επαγγελματίας)

31. Καραβελίδης Μιχάλης (Συντηρητής Αρχαιοτήτων-Ελεύθερος Επαγγελματίας)

32. Καραγιάννη Σοφία (Ιδιωτική υπάλληλος)

33. Καραγιάννης Αριστοτέλης (Συνταξιούχος ΙΚΑ)

34. Καρακατσάνης Αργύρης (Αρχιτέκτων Μηχανικός)

35. Καραμπατζάκης Σάββας (Συνταξιούχος)

36. Κελβερίδης Ιωσήφ (Τραπεζικός Υπάλληλος)

37. Κιτσίκης Αβραάμ (Ελεύθερος Επαγγελματίας)

38. Κλειτσιώτης Γεώργιος (Συνταξιούχος Δημοτικός υπάλληλος)

39. Κλειτσιώτου Όλγα (Καθηγήτρια Αγγλικών)

40. Κορκοτίδης Θανάσης (Συνταξιούχος)

41. Κύρκου Χριστίνα (Ιδιωτική υπάλληλος)

42. Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος (Ασφαλιστικός Σύμβουλος)

43. Λαμπαδαρίου Ηρακλής (Φιλόλογος-Δημιουργός των ψηφιακών Εκδόσεων ΣΑΙΤΑ)

44. Λαφτσής Ανδρέας (Συνταξιούχος Αστυνομικός)

45. Λιόγκα Κλειτσιώτου Νίκη (Τεχνολόγος Γεωπόνος)

46. Μακέδου Ελισάβετ (Έλλη) (Ιδιωτική υπάλληλος)

47. Μεγαλομμάτης Παναγιώτης (Δημοσιογράφος)

48. Μελετιάδης Ζουμπούλης (Ιατρός-Ειδικός Παθολόγος)

49. Μελισσόπουλος Σταύρος (Ελεύθερος Επαγγελματίας)

50. Μεμετζής Παναγιώτης (Ηλεκτρολόγος)

51. Μησίνης Κωνσταντίνος (Ιδιωτικός υπάλληλος)

52. Μιχαηλίδης Νεκτάριος (Αγρότης)

53. Μιχαλάκης Χριστόδουλος (Δάσκαλος)

54. Μόμτσος Αναγνώστης (Ιδιωτικός Υπάλληλος)

55. Μόσχου Γιώργος (Συνταξιούχος Δημοσίου-Οικονομολόγος)

56. Μουριάδης Θεόδωρος (Αξιωματικός εν Αποστρατεία-Πολιτικός Μηχανικός)

57. Μπαζάκος Θωμάς (Συνταξιούχος)

58. Νικολαΐδης Ορέστης (Οικονομολόγος – Στέλεχος Πωλήσεων)

59. Παπαδοπούλου Διάνα (Εικαστικός Καλλιτέχνης)

60. Παπανδρέου Γιώργος (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής-Προπονητής Ποδοσφαίρου)

61. Παππάς Λεωνίδας (Δικηγόρος-Εργατολόγος)

62. Περτζεμλίδης Γεράσιμος (Γεωπόνος)

63. Πεφάνης Κωνσταντίνος (Ιδιωτικός υπάλληλος)

64. Πυραλεμίδου Χρυσούλα (Χρύσα) (Ψυχολόγος)

65. Σαλπιγκτή Ελένη (Πολιτικός Επιστήμων-Διεθνολόγος)

66. Σαλτζίδης Θεοχάρης (Ιδιωτικός Υπάλληλος)

67. Σαραφίδης Θεόκλητος (Άνεργος)

68. Σαρρίδου Σοφία (Ιδιωτικός Υπάλληλος)

69. Σμυρλόγλου Αναστάσιος (Οικονομικός σύμβουλος στήριξης επιχειρήσεων)

70. Σπανδώνη Άννα (Δικηγόρος)

71. Σπυριάδης Κωνσταντίνος (Ιδιωτικός Υπάλληλος)

72. Σταυρίδης Κυριάκος (Υπάλληλος ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ)

73. Σχοινάκης Στέλιος (Καθηγ. Φυσικής Αγωγής-Υποψ. Διδάκτωρ ΔΠΘ)

74. Ταχιρίδης Χρήστος (Ιδιωτικός υπάλληλος)

75. Τεκέογλου Κορδομάτη Αλεξάνδρα (Αλέκα) (Υπάλλ. ΠΕΔΥ-π. ΙΚΑ)

76. Τερζής Βασίλης (Αστυνομικός)

77. Τερλάκης Χρήστος (Ιδιωτικός υπάλληλος)

78. Τζιλίνης Γεώργιος (Ιδιωτικός υπάλληλος)

79. Τουνουσίδης Θωμάς (Χειριστής Μηχανήματος)

80. Τσαγκαλίδου Σοφία (Ελεύθερος Επαγγελματίας)

81. Τσακιράκη Δέσποινα (Ιδιωτική υπάλληλος)

82. Τσακίρογλου Ασημένια (Δικηγόρος - Διαμεσολαβήτρια)

83. Τσαχαλίδης Θεόδωρος (Συνταξιούχος Ηλεκτρολόγος)

84. Τσεντεμές Ευθύμης (Ιατρός-Γεν. Χειρουργός)

85. Τσιρίδου Χαρούλα (Φοιτήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων)

86. Τσοχαταρίδης Χρήστος (Συνταξιούχος)

87. Φιτνέογλου Σταύρος (Μικροπωλητής)

88. Χαβιαρόπουλος Παύλος (Ιδιωτικός Υπάλληλος)

89. Χαραλαμπίδης Κωνσταντίνος (Ελεύθερος Επαγγελματίας)

90. Χατζηαναστασίου Αναστάσιος (Συνταξιούχος Επαγγελματίας)

91. Χατζηκωνσταντίνου Κωνσταντίνος (Εργοδηγός στη ΔΕΥΑ Παγγαίου)

92. Χειμωνά Συμέλα (Μελίνα) (Φυσικοθεραπεύτρια)

93. Χρηστίδου Γεωργία (Ιδιωτική υπάλληλος)

94. Ψωμιάδης Γιώργος (Συνταξιούχος ΙΚΑ)

 

Τελευταία τροποποίησηΤετάρτη, 09 Απριλίου 2014 17:26
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto