Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

ΚΩΣΤΗΣ ΣΙΜΙΤΣΗΣ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ - Παρουσίαση προγράμματος νέων έργων!

ΚΩΣΤΗΣ ΣΙΜΙΤΣΗΣ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ

Παρουσίαση προγράμματος νέων έργων!

Θόδωρος Μουριάδης: «Δηλώνουμε περήφανοι γιατί σε δύσκολους καιρούς και με λιγοστούς πόρους υλοποιήσαμε ή υλοποιούμε το 80%
των έργων που δεσμευτήκαμε το 2010»

simitsismouriadis14052014

Με φόντο ένα από τα σημαντικότερα έργα ανάπλασης που υλοποιήθηκαν στο Δήμο Καβάλας, την ανάδειξη του δυτικού παράλιου τοίχους, που άλλαξε ριζικά το χώρο πίσω από το τελωνείο μεταμορφώνοντας τον κυριολεκτικά σ’ ένα όμορφο χώρο πρασίνου, περιπάτου και αναψυχής, ο δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Καβάλα – Φίλιπποι ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ» Κωστής Σιμιτσής και ο αντιδήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης παρουσίασαν το προγραμματισμό έργων για την επόμενη πενταετία 2014 -2019.

Ο Θόδωρος Μουριάδης υπογράμμισε πως η διοίκηση του Δήμου Καβάλας στάθηκε απόλυτα συνεπείς στις δεσμεύσεις που ανέλαβε όταν σχεδίασε την ενοποίηση του κέντρου της πόλης εντάσσοντας τα περισσότερα από τα έργα στο ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το 2010 «δεσμευτήκαμε για 41 έργα και μέχρι σήμερα υλοποιήσαμε ή υλοποιούμε τα 33 από αυτά».
Μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «στο νέο έντυπο με τον προγραμματισμό των έργων μας συμπεριλάβαμε και μέρος από το προεκλογικό έντυπο του 2010 ώστε ν’ ανταποδείξουμε ότι δεν μιλάμε για έναν φανταστικό κόσμο όπως υποστηρίζει η κ. Τσανάκα αλλά για έναν πραγματικό κόσμο».

«Το 2010», σημείωσε ο κ. Μουριάδης, στο έντυπο πρόγραμμά μας με τίτλο «ενοποίηση κέντρου πόλης 2015» περιγράψαμε με ακρίβεια τα 41 έργα του οράματός μας για ένα κέντρο, σύγχρονο, φιλικό προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα έκανε ... «όλη την Καβάλα, μία βόλτα!». Σήμερα, κάνοντας έναν απολογισμό μπορούμε να δηλώσουμε με περηφάνια ότι, σε τόσο δύσκολους καιρούς και με τους πόρους που μας δίνονται για έργα τόσο μειωμένους, υλοποιήσαμε ή υλοποιούμε τα 33 από εκείνα τα έργα! Δηλαδή το 80%, αρκετούς μήνες πριν το 2015, δηλαδή πριν από την καταληκτική ημερομηνία που είχαμε βάλει».

Ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες για την υλοποίηση του συνόλου των έργων συνεχίζονται και αναφέρθηκε συνοπτικά στα έργα που μέχρι σήμερα έχουν καθυστερήσει για τα οποία όμως έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και ξεκίνησαν να υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο του ΕΣΠΑ έργα όπως:

• Καπναποθήκη ΙΚΑ (εκκρεμεί καθώς χρειαζόταν ιδιώτης επενδυτής μέσα σε ένα τόσο κακό επενδυτικό περιβάλλον λόγω κρίσης. Μένει για το μέλλον)
• Καρνάγιο (υπάρχουν νομικά προβλήματα τα οποία προχώρησαν αρκετά και το υλοποιούμε την νέα περίοδο με βάση την μελέτη που ήδη υπάρχει)
• Ασανσέρ στο Τελωνείο (υπάρχει η προμελέτη, το εντάσσουμε στο νέο ΕΣΠΑ
και το υλοποιούμε την νέα περίοδο)
• Ποδηλατόδρομοι (ολοκληρώθηκε η μελέτη, το εντάσσουμε στο νέο ΕΣΠΑ και υλοποιείται την νέα περίοδο)
• Νοσοκομείο (ξεκινήσαμε την διαδικασία εξεύρεσης συμβούλου για τον διαγωνισμό μετατροπής του σε ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών σύμφωνα με την μελέτη της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ που υπάρχει ήδη).

Τέλος, ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στη δεύτερη φάση του μεγάλου προγράμματος της ενοποίησης του κέντρου της Καβάλας όπου παρουσίασε αναλυτικά τα έργα που θα υλοποιηθούν τις πηγές χρηματοδότησής τους και το χρόνο παράδοσής τους. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μουριάδης υπογράμμισε ότι δίνεται προτεραιότητα στην ανάπλαση της Κουντουριώτου, στην περιοχή γύρω από τις Καμάρες, στο Καρνάγιο με την κατασκευή του Ναυτικού Μουσείου, στην παραδοσιακή αγορά του Αγίου Νικολάου, σε παρεμβάσεις στην Ομόνοια και την κεντρική πλατεία Ελευθερίας.


Κατεβάστε από το link παρακάτω το αναλυτικό αρχείο της παρουσίασης των ΕΡΓΩΝ. (.pdf)

Τελευταία τροποποίησηΤετάρτη, 14 Μαϊος 2014 23:55
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto