Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

ΚΩΣΤΗΣ ΣΙΜΙΤΣΗΣ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ - Την κατανόηση των δημοτών ζήτησε ο δήμαρχος για την ταλαιπωρία τους από τα εκτελούμενα έργα.

ΚΩΣΤΗΣ ΣΙΜΙΤΣΗΣ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ

Την κατανόηση των δημοτών ζήτησε ο δήμαρχος για την ταλαιπωρία τους από τα εκτελούμενα έργα.

simitsisodhmarxosmas

Την κατανόηση όλων των δημοτών για την ταλαιπωρία που υφίστανται εξαιτίας της υλοποίησης των έργων τόσο στο κέντρο της Καβάλας στο (πλαίσιο της βιοκλιματικής ανάπλασης) όσο και στις γειτονιές (εξαιτίας της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΚ) ζήτησε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους σήμερα το μεσημέρι.
«Πάντα ένα δημόσιο έργο», σημείωσε ο δήμαρχος, «επιφέρει ενόχληση. Αναφορικά με το έργο της ΔΕΥΑΚ σε Προφήτη Ηλία και Ποταμούδια, θέλω να τονίσω ότι είναι δύσκολες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν τα συνεργεία, καθώς όταν τοποθετούν το καινούριο δίκτυο ύδρευσης, πρέπει να έχει αποκατασταθεί σε ένα μεγάλο μέρος της γειτονιάς το έργο και να γίνουν οι δοκιμές πιέσεως σε ένα μεγάλο τετράγωνο της γειτονιάς, γιατί αν δεν γίνουν προσεκτικά και με μεγάλη ακρίβεια, θα έχουμε φαινόμενα του κακότεχνου έργου του Παληού, αλλά και της ΔΕΠΟΣ και των Χιλίων. Είναι προτιμότερο να υποστούμε όλοι μια ενόχληση και εμείς ως παράταξη να υποστούμε μια εκλογική φθορά, προκειμένου να γίνει ένα σωστό έργο. Είμαστε η μοναδική διοίκηση, ίσως και σε όλη την Ελλάδα, που ξήλωσε ένα ολόκληρο έργο, σωλήνες αξίας άνω των 200.000 €, για να υποχρεώσει τον ανάδοχο να βάλει καινούριους. Με το καινούριο δίκτυο θα έχουμε απόλυτα καθαρό νερό, ελάχιστες διαρροές και όταν γίνεται ζημιά, δεν θα κλείνει η παροχή σε μια ολόκληρη γειτονιά. Αυτή είναι η φιλοσοφία του έργου, το οποίου αποτελείται από ένα δίκτυο αγωγών και όχι από έναν κεντρικό. Πρέπει οι δημότες να κάνουν λίγη υπομονή».

Αν οι Καβαλιώτες μάθαιναν ότι υπήρχαν λεφτά στο ΕΣΠΑ για αναπλάσεις
και δεν τ’ αξιοποιούσαμε, θα μας καταδίκαζαν.

Αναφορικά με την ανακατασκευή του ανοιχτού παρκινγκ της Ροδόπης ο δήμαρχος σημείωσε πως έπρεπε να γίνει, ώστε να αναβαθμιστεί και να εξωραϊστεί το κέντρο της πόλης, ν’ αλλάξει μορφή.
«Πρέπει να υπογειώσουμε όλα τα καλώδια», υπογράμμισε ο δήμαρχος, «να διαμορφώσουμε χώρους στάθμευσης των αυτοκινήτων, ώστε να μην εμποδίζουν τα αυτοκίνητα που κινούνται στην Ερυθρού Σταυρού και παράλληλα να δώσουμε εμπορική αξία τόσο στην Βενιζέλου, όσο και στην Ερυθρού. Να μην βλέπουμε μόνο τα πλακάκια που ξηλώνονται, αλλά να δούμε το έργο συνολικά. Επισημαίνω και την τοποθέτηση λαμπτήρων LED σε όλη την Καβάλα, κάτι που σημαίνει ότι θα πληρώνουμε ως δήμος στη ΔΕΗ 70% λιγότερο ρεύμα, που συνεπάγεται λιγότερα δημοτικά τέλη στους δημότες, ενώ θα εξοικονομούνται λεφτά και για την χρηματοδότηση επιπλέον δράσεων του δήμου. Επίσης, σημαντικό, είναι το γεγονός ότι ο Δήμος Καβάλας, δεν δίνει ούτε ένα ευρώ. Είναι λεφτά του ΕΣΠΑ που δίνονται για αναπλάσεις. Αν οι Καβαλιώτες μάθαιναν ότι υπήρχαν λεφτά του ΕΠΣΑ για αναπλάσεις και δεν τα αξιοποιούσαμε, είναι σίγουρο ότι θα μας καταδίκαζαν».

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto