Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Ο Ριβάλντο αγωνίστηκε μαζί με τον γιο του σε επίσημο παιχνίδι.

Ο 41χρονος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί για Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Ολυμπιακό και ΑΕΚ, μοιράστηκε μια ιστορική στιγμή με τους θαυμαστές του στο παιχνίδι της Μότζι Μίριμ με την Πιρακικάμπα. Ο Ριβάλντο αγωνίστηκε στο πλευρό του 18χρονου γιου του, Ριβαλντίνιο για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος Paulistão της Βραζιλίας.



Ο Ριβάλντο της Μότζι Μίριμ πέρα από ποδοσφαιρστής είναι και πρόεδρος της Μότζι Μίριμ. Οι δυο τους αγωνίστηκαν μαζί για πρώτη φορά και για ένα ολόκληρο σχεδόν ημίχρονο, με τον Ριβάλντο να δηλώνει συγκινημένος και παράλληλα υπερήφανος γι' αυτό που έζησε.

Σε μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο βραζιλιάνος σταρ δήλωσε αργότερα: «Θέλω να ευχαριστήσω το Θεό για αυτή την ξεχωριστή ημέρα στη ζωή μου που μπόρεσα να παίξω μαζί με τον γιο μου».

Διαβάστε περισσότερα ...

Δρακόντεια μέτρα για το αυριανό παιχνίδι των αιωνίων.

Τι κι αν είναι για την Ευρωλίγκα κι όχι για το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο; Τα μέτρα ασφαλείας σε κάθε ντέρμπι «αιωνίων» (πρέπει να) είναι δρακόντεια και ο αγώνας της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ για το Top 16 δεν θα μπορούσε να μην είναι δρακόντεια.



Στη σύσκεψη που έγινε συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Γεώργιος Σίντιακ και Γεώργιος Μοιρέας, ο εκπρόσωπος της ΚΑΕ Ολυμπιακός Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκδόθηκαν 17.7000 εισιτήρια, ενώ κατόπιν συμφωνίας των δύο ΚΑΕ, η φιλοξενούμενη ομάδα δεν παρέλαβε εισιτήρια.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

«1. Για την είσοδο των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στο Κλειστό Γυμναστήριο ΟΑΚΑ θα χρησιμοποιηθούν οι θύρες 3, 7, 11, 14, 15, 25, 27, 29, 40 & 46 και θα καταλάβουν θέσεις στις αντίστοιχες θύρες για τις οποίες έχουν προμηθευτεί εισιτήριο, καθώς και αυτές των V.I.P. 1 & 2.

2. Για λόγους ασφαλείας και με μέριμνα της Διοίκησης του Κλειστού Γυμναστηρίου ΟΑΚΑ:

α. Θα αφαιρεθούν και απομακρυνθούν τα πτυσσόμενα τμήματα 103β, 105β, 107β και θα τοποθετηθούν προστατευτικά πλαστικά σκέπαστρα στην άκρη του πάγκου της φιλοξενούμενης ομάδας, ισοϋψή προς αυτά του πάγκου, σε σχήμα (Γ).

β. Θα συμπτυχθεί κατά οκτώ (8) σειρές καθισμάτων επί τριάντα οκτώ (38) θέσεων, το πτυσσόμενο τμήμα των κερκίδων 134β, 136β & 138β.

γ. Θα απομακρυνθούν από τον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου ΟΑΚΑ όλα τα κινητά σιδερένια κιγκλιδώματα, πλην αυτών που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του αγώνα.

δ. Με μέριμνα και ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας θα ρυθμιστεί το θέμα, ώστε όπισθεν του πάγκου της φιλοξενούμενης ομάδας, να μη λειτουργεί μεγαφωνική εγκατάσταση.

ε. Με μέριμνα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΟΑΚΑ θα τοποθετηθεί διπλό προστατευτικό δίχτυ σε σχήμα (Γ), το οποίο θα ξεκινά πίσω από το καλάθι που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Κλειστού Γυμναστηρίου και θα καταλήγει πίσω από το ύψος της γραμματείας, για την αποτροπή ρίψης αντικειμένων.

στ. Όπισθεν του πάγκου της φιλοξενούμενης ομάδας θα αναπτυχθούν έγκαιρα αστυνομικές δυνάμεις, εφόσον κριθεί σκόπιμο επιχειρησιακά, κατόπιν εντολής του επικεφαλής των μέτρων.
-Επίσης στο χώρο των αποδυτηρίων των ομάδων θα τοποθετηθεί μόνο Αστυνομική δύναμη, η οποία θα αναπτυχθεί και στο χώρο εσωτερικά της φυσούνας.

3. Η είσοδος της αθλητικής αποστολής της ΚΑΕ Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο θα πραγματοποιηθεί από την κεντρική είσοδο (φυσούνα) του Γυμναστηρίου, η οποία θα προεκταθεί έως την γραμμή του αγωνιστικού χώρου.

4. Η προσέλευση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ θα γίνει μεμονωμένα, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

5. Θα πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους σε δύο ή τρεις ζώνες περιμετρικά του Κλειστού Γυμναστηρίου ΟΑΚΑ, ώστε να αποκλεισθεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς και η απομάκρυνση όσων τυχόν θα στερούνται εισιτηρίων.

6. Θα αποκλειστεί η πρόσβαση και η είσοδος στο Κλειστό Γυμναστήριο ΟΑΚΑ φιλάθλων που δεν θα διαθέτουν, σφραγισμένο από το οικείο Αστυν. Τμήμα εισιτήριο για τον εν λόγω αγώνα ή πρόσκληση, καθώς επίσης και όσων βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

7. Θα απαγορευτεί η κατάληψη των διαδρόμων και κλιμάκων των εξεδρών από θεατές, καθώς και η κατοχή και διάθεση στο καταναλωτικό κοινό εμφιαλωμένων ποτών, αναψυκτικών, χυμών και άλλων ροφημάτων γενικώς, σε γυάλινες, μεταλλικές κτλ συσκευασίες πλην πλαστικών και χάρτινων σύμφωνα με την 1/2007 Αγορανομική Διάταξη.
-Με μέριμνα του Αστυν. Τμήματος ΟΑΚΑ θα διαβιβαστεί σχετικό/υπομνηστικό έγγραφο προς τους υπεύθυνους των κυλικείων της αθλητικής εγκατάστασης.

8. Θα απαγορευτεί η προσφορά οινοπνευματωδών ποτών από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός της αθλητικής εγκατάστασης, τέσσερις (4) ώρες πριν και δύο (2) ώρες μετά τη διεξαγωγής της αθλητικής συνάντησης.

9. Οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν για παρακολούθηση του εν λόγω αγώνα θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, πέραν του εισιτηρίου που θα κατέχουν.

10. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο Γυμναστήριο φιλάθλου φέροντα πανό ή πλακάτ με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο.

11. Θα απαγορευτεί η είσοδος στο Γυμναστήριο –με αιτιολογημένη απόφαση της γηπεδούχου ομάδας- προσώπων τα οποία κατ’ εκτίμηση των περιστάσεων και της συμπεριφοράς τους, ενδέχεται να δημιουργηθούν επεισόδια και ιδίως σε πρόσωπα που έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς ασφαλείας ή κρίνονται ύποπτα διάπραξης αδικημάτων σχετιζομένων ή βρίσκονται υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ.
-Η απόφαση αυτή θα γνωστοποιείται στην επιτόπια αστυνομική δύναμη (άρθρο 10 Ν. 4049/2012).

12. Σε περίπτωση που αναρτηθούν στις κερκίδες πανό, κατά τρόπο τέτοιο που θα δυσχεραίνουν το έργο της ηλεκτρονικής εποπτείας που έχει εγκατασταθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο, με μέριμνα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και κατόπιν συνεννόησης με τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων, αυτά θα απομακρυνθούν.

13. Οι θύρες του Κλειστού Γυμναστηρίου ΟΑΚΑ την ημέρα του αγώνα θα ανοίξουν 2 ώρες και 45 λεπτά νωρίτερα ήτοι την 19.00 ώρα της 20.2.2014.

14. Εντός του αγωνιστικού χώρου θα παρευρίσκονται μόνο όσα άτομα έχουν δικαίωμα».

Διαβάστε περισσότερα ...

Άμεσα η βοήθεια του Ολυμπιακού στην Κεφαλλονιά.

Άμεσα θα είναι διαθέσιμη η βοήθεια του Ολυμπιακού προς τους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς.

Με επιστολή του ο κ. Μαρινάκης ενημέρωσε το δήμαρχο της Κεφαλλονιάς –και επίσημα- για την πρόθεση του Ολυμπιακού να συνεισφέρει 500.000 ευρώ για την επισκευή των πληγεισών σχολικών μονάδων, ενώ η βοήθεια των «ερυθρολεύκων» δεν θα σταματήσει εκεί.



Αντιπροσωπεία του συλλόγου θα ταξιδέψει την Πέμπτη στο νησί προκειμένου να μοιράσει δώρα σε μαθητές του Ληξουρίου και του Αργοστολίου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης απέστειλε στον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς, κ. Παρίση, επιστολή με την οποία γνωστοποιεί και επισήμως την πρόθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός να συμβάλλει στο κόστος ανασυγκρότησης των πληγεισών σχολικών μονάδων του Δήμου Κεφαλλονιάς, με το χρηματικό ποσό των 500.000€, προκειμένου γρήγορα και με ασφάλεια να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία τους.

Το ποσό αυτό είναι άμεσα στη διάθεσή του Δήμου και θα εκταμιεύεται τμηματικά με βάση την πρόοδο των έργων.

Ταυτόχρονα στο πλαίσιο της ηθικής υποστήριξης των κατοίκων του νησιού την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου θα επισκεφθεί την Κεφαλλονιά αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός η οποία θα αποτελείται από τον Σύμβουλο Στρατηγικής της Διοίκησης κ. Κριστιάν Καρεμπέ, τον Γενικό Αρχηγό της Διεύθυνσης Ακαδημίας του Ολυμπιακού, κ. Γρηγόρη Γεωργάτο, τον Διευθυντή Επικοινωνίας, κ. Κώστα Καραπαπά, τον Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, κ. Βασίλη Τοκάκη και τον Διευθυντή Προμηθειών κ. Βαγγέλη Μεσσάρη, προκειμένου να μοιράσουν δώρα σε μαθητές του Ληξουρίου και του Αργοστολίου».

Διαβάστε περισσότερα ...

Κάνοντας πετάλι την Τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Από την Πλατεία Χρηματιστηρίου στα Άνω Λαδάδικα θα ξεκινήσουν αύριο στις εφτά το απόγευμα οι Θεσσαλονικείς, που θα συμμετάσχουν στο 5ο Ποδηλατικό Καρναβάλι, συνοδευόμενοι από το βασιλιά καρνάβαλο.



Το 5ο Ποδηλατικό Καρναβάλι διοργανώνουν η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πράσινες Διαδρομές Κοιν.Σ.επ» και μια ομάδα ενεργών πολιτών στην οποία συμμετέχουν άτομα από τις συλλογικότητες Διεθνής Γυμνή ποδηλατοδρομία, Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, Παιδιά Εν Δράσει και Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

Στόχος των διοργανωτών είναι να αναβιώσει τόσο η παράδοση του καρναβαλιού όσο και η αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα, ενώ ο δήμος Θεσσαλονίκης, από την πλευρά του, επιχειρεί να περάσει το μήνυμα «Ναι στο ποδήλατο» ως την ιδανική λύση ενάντια στη ρύπανση και το κυκλοφοριακό.

Στις 10 το βράδυ θα ακολουθήσει πάρτι με κρασί, φαγητό, ζωντανή μουσική, προβολές και πολλές εκπλήξεις που θα διαρκέσουν έως τα ξημερώματα και θα συνοδευτούν από την παραδοσιακή καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Διαβάστε περισσότερα ...

Τιμώμενη χώρα του Φεστιβάλ του Σεράγεβο η Ελλάδα.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

«Ειρήνη, Τέχνη, Ελευθερία» είναι ο θεματικός άξονας της 30ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ του Σεράγεβο «Sarajevo Winter 2014», στο οποίο η Ελλάδα συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα.

Το «Sarajevo Winter» είναι από τα πιο γνωστά φεστιβάλ στην παγκόσμια σκηνή και διαθέτει υψηλό κύρος στον καλλιτεχνικό κόσμο διεθνώς.


Φορέας της διοργάνωσής του είναι το International Peace Center Sarajevo, που είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Παραστατικών Τεχνών (ISPA) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεστιβάλ (EFA). Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της UNESCO, της Προεδρίας, της Ομοσπονδίας και του Συμβουλίου Υπουργών της Bοσνίας - Ερζεγοβίνης, του Σεράγεβο Canton, της πόλης του Σεράγεβο και του Δήμου Stari Grad.

Η εθνική συμμετοχή της Ελλάδας στο Φεστιβάλ εντάσσεται στην προσπάθεια του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να στηρίξει και να ενισχύσει την παρουσία των Ελλήνων καλλιτεχνών εκτός συνόρων.

Η φετινή συμμετοχή μας συμπίπτει με την ανάληψη από τη χώρα μας της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., Συμπίπτει, όμως, και με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την πρώτη διοργάνωσή του φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στο Σεράγεβο το 1984.

Σε αυτή την σημαντική επετειακή διοργάνωση, στο πρόγραμμα της οποίας συμπεριλαμβάνεται και η Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Φεστιβάλ της Ευρώπης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της σύγχρονης ελληνικής πολιτιστικής δημιουργίας.

Από τις 21 έως τις 25 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστούν σε διάφορους χώρους του Σεράγεβο συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, προβολές και λογοτεχνικά αφιερώματα, καθώς και έκθεση έργων σύγχρονης τέχνης από τη Συλλογή έργων του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα του International Winter Festival του Σεράγεβο, φέτος, που η σημαντική αυτή διοργάνωση εορτάζει τα τριάντα χρόνια της, είναι για τους συμπατριώτες μου και μένα προσωπικά, ως Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, θετική συγκυρία» αναφέρει ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος στο χαιρετισμό που απέστειλε.

« [...] Το πρόγραμμα των Ελληνικών εκδηλώσεων του φετινού φεστιβάλ στο Σεράγεβο καθρεφτίζει πολλές πτυχές του πολιτισμού, αλλά και της κοινωνίας της πατρίδας μας. Είναι εδώ "παρόντες" οι λαϊκοί μας μύστες, ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Μάρκος Βαμβακάρης, μεσ’ από λόγιες εκδοχές των συνθέσεών τους. Οι μεγάλοι μας ποιητές, ο Κωνσταντίνος Καβάφης και ο Οδυσσέας Ελύτης. Οι αρχαίοι τραγικοί και μάλιστα μεσ’ από μια σύγχρονη ματιά, για την οποία συνεργάστηκαν Ελληνες και μετανάστες στην Ελλάδα καλλιτέχνες. Ενώ άλλοι, ομότεχνοί τους νέοι, ταξίδεψαν σε όλη τη χώρα αποθησαυρίζοντας τις ιστορίες που τους αφηγήθηκαν παλαίμαχοι συμπολίτες μας. Σχηματίζουν έτσι μια σύγχρονη Ελληνική ανθρωπογεωγραφία» προσθέτει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα ...

Πώς στήθηκε η κομπίνα με το λαθρεμπόριο καυσίμων.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Ποσότητα - μαμούθ των 4.500.000 λίτρων πετρελαίου ναυτιλίας είχε ρίξει στην αγορά, όπως αναφέρει η αστυνομία, βαφτίζοντάς το πετρέλαιο θέρμανσης η εγκληματική οργάνωση λαθρεμπορίας καυσίμων η οποία έβαλε μέσα το Δημόσιο σε διαφυγόντες δασμούς και φόρους πάνω από 3.500.000 ευρώ.


Η μεθοδολογία που ακολουθούσε η εγκληματική οργάνωση διακρίνονταν σε διαφορετικά-επιμέρους επίπεδα δράσης, σε όλη τη διαδικασία μεταφοράς, διακίνησης, παράδοσης και παραλαβής ναυτιλιακού καυσίμου.



Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την έρευνα, αρχικά οι οδηγοί βυτιοφόρων-υπάλληλοι της εταιρείας, κατά την μετάβασή τους στα σημεία ελλιμενισμού διαφόρων πλοίων, ανά την επικράτεια (πλοία ακτοπλοϊκών γραμμών, επαγγελματικά και ποντοπόρα) δεν παρέδιδαν ολόκληρη την ποσότητα του πετρελαίου, η οποία αναγράφονταν στα παραστατικά.

Ακολούθως, το υπόλοιπο του πετρελαίου το επέστρεφαν στην εταιρεία και στη συνέχεια οι αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης το διέθεταν εκ νέου στο εμπόριο, μέσω «συνεργαζόμενων» πρατηρίων υγρών καυσίμων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το επαναδιέθεταν αυτούσιο στους πλοιοκτήτες. Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι η εγκληματική οργάνωση «συνεργαζόταν» με δώδεκα (12) πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική.

Επιπλέον προέκυψε ότι, σε πολλές περιπτώσεις, άτομα που εμπλέκονταν στη διαδικασία μεταφοράς, διακίνησης, παράδοσης και παραλαβής των καυσίμων, ενεργούσαν και για λογαριασμό τους.

Ειδικότερα, υπάλληλοι-οδηγοί των βυτιοφόρων, κατά την επιστροφή του παράνομα παρακρατηθέντος ναυτιλιακού καυσίμου, δεν το επέστρεφαν στο σύνολό του, αλλά παρακρατούσαν και για ίδιο όφελος μεγάλες ποσότητες, τις οποίες διέθεταν με χαμηλότερη τιμή σε συγκεκριμένους πρατηριούχους, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σε άλλη περίπτωση μηχανικός πλοίου, ο οποίος συνελήφθη, είχε παρακρατήσει για ίδιο όφελος έντεκα (11) τόνους ναυτιλιακό καύσιμο και προσπαθούσε να βρει τρόπο να το διαθέσει στους οδηγούς των βυτιοφόρων, με διαγραφόμενη την προοπτική για συνεχή ανεφοδιασμό του συγκεκριμένου πλοίου και παράνομη παρακράτηση 3 έως 4 τόνων καυσίμων εβδομαδιαίως.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να ξεπερνούν τις διαδικασίες ελέγχου κατά την παράδοση στα ελλιμενισμένα πλοία των ποσοτήτων που είχαν παραγγελθεί (πετρέλευση) και να παραπλανούν τους αρμόδιους Τελωνειακούς υπαλλήλους ελεγκτές ή τους υπεύθυνους των πληρωμάτων για την παραλαβή του καυσίμου, χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα τεχνάσματα.

Ενδεικτικά, σε προσυνεννόηση με συγκεκριμένο χειριστή γεφυροπλάστιγγας για βαριά οχήματα στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, εμφάνιζαν πλασματικές μετρήσεις κατά την ζύγιση του βυτιοφόρου. Οι πλασματικές μετρήσεις πραγματοποιούνταν με παρέμβαση από πριν στο λογισμικό των ηλεκτρονικών συστημάτων της γεφυροπλάστιγγας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται το «κατά παραγγελία» επιδιωκόμενο κάθε φορά αποτέλεσμα. Για την άμεση συνέργεια στη διαδικασία αυτή ο χειριστής γεφυροπλάστιγγας, ελάμβανε ως αμοιβή για κάθε μετρικό τόνο 150€, (ένας μετρικός τόνος πετρελαίου ισούται με 1.200 λίτρα).

Στη περίπτωση όμως που ο αρμόδιος για την παραλαβή του καυσίμου συνεργούσε στην απάτη, στο να παραλάβει δηλαδή λιγότερη από την ποσότητα που αναγράφονταν στα παραστατικά, δεν πραγματοποιούσαν ζύγιση ή κατέστρεφαν τα ζυγολόγια.

Σε άλλες περιπτώσεις γέμιζαν με νερό κάποιο από τα διαμερίσματα της δεξαμενής του βυτιοφόρου, αυξάνοντας έτσι τεχνηέντως το μικτό βάρος του οχήματος, το οποίο μετά την αφαίρεση του απόβαρου, προσμετρούνταν ως μεταφερόμενο καύσιμο.

Διαβάστε περισσότερα ...

Στις Σπέτσες βρέθηκε η σορός του αγνοούμενου ιστιοπλόου από τον Γέρακα.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Στον Τάσο Σιώρη, τον 27χρονο χειριστή του ιστιοπλοϊκού που είχε εξαφανιστεί στο Σούνιο ανήκει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πτώμα που είχε εντοπιστεί την περασμένη εβδομάδα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Φάρου Σπετσών.



Το πτώμα που εντόπισαν πρώτοι ψαράδες από το νησί, εστάλη στο νεκροτομείο του Πειραιά για νεκροψία και νεκροτομή.

Η πρώτη έρευνα του ιατροδικαστή έδειξε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό και έπειτα από εξέταση DNA, επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για τον άτυχο ιστιοπλόο.

Το ιστιοφόρο με σημαία Ολλανδίας, που αγνοείτο από τις 28 Ιανουαρίου, εντοπίστηκε την Κυριακή στο νότιο άκρο της νησίδας Πάτροκλος, στην περιοχή του Σουνίου.

Στο σημείο έσπευσε πλωτό σκάφος του λιμενικού από το Λαύριο και άνδρες της μονάδας υποβρυχίων αποστολών, οι οποίοι, με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, ερεύνησαν στο εσωτερικό τού ιστιοφόρου για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο 27χρονος είχε αναχωρήσει με το ιστιοφόρο στις 28 Ιανουαρίου από τη Μαρίνα Αλίμου και την τελευταία φορά που επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο της εταιρείας στην οποία εργαζόταν είχε δηλώσει μηχανική βλάβη. Τότε είχε αναφέρει ότι συνεχίζει το ταξίδι του, μόνο με τη χρήση των ιστίων τού σκάφους.

Πάντως, πολλά είναι τα ερωτήματα όσον αφορά στο κατά πόσο υπήρχε άμεση ανάγκη για τη μεταφορά του σκάφους από τον Άλιμο στο Λαύριο εκείνη την ημέρα, αφού και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας για την οποία εργαζόταν ο Τάσος Σιώρης είχε μιλήσει πρόσφατα στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», λέγοντας ότι έψαχνε μόνος του το σκάφος με το αυτοκίνητο του, από το ναό του Ποσειδώνα μέχρι και το νησί του Πάτροκλου.

Μάλιστα, είπε ότι θεωρεί ότι πρέπει να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της πειρατείας!

Πάντως, ο Ολλανδός ιδιοκτήτης του ιστιοφόρου, ερωτηθείς σχετικά με το αν το σκάφος έπρεπε να επισκευαστεί εκείνη την ημέρα, απάντησε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα καθώς ο λόγος που θα μεταφερόταν στο Λαύριο ήταν απλά για συντήρηση και βάψιμο, υποστηρίζοντας πώς είναι μια ερώτηση που θα πρέπει να τεθεί στους εκπροσώπους της εταιρείας.

Η κηδεία του άτυχου Τάσου θα γίνει την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στο Νεκροταφείο του Γέρακα, ενώ απαντήσεις στα αίτια του δυστυχήματος αναμένεται να δώσει η ανέλκυση του σκάφους, η οποία πιθανότατα θα γίνει την Παρασκευή.

Διαβάστε περισσότερα ...

Το γράμμα που τρόμαξε την Τατιάνα.

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

«Σταμάτα να χαμογελάς ψεύτικα. Τρέξε μακριά. Φύγε από κοντά του». Ένα γράμμα, διαφορετικό από τα άλλα την «πάγωσε». Συγκλονίστηκε.

 

Δεν είχε λόγια για να περιγράψει τα συναισθήματά της και τον πόνο που ένιωθε. Μπορεί η Τατιάνα για πολλούς να δείχνει ένα σκληρό πρόσωπο και μάλιστα γι’ αυτό να έχει κατηγορηθεί πολλές φορές, αλλά διαθέτει πολλές ευαισθησίες, ειδικά για γυναίκες που έχουν ζήσει εφιάλτες. Πόσο μάλλον γι’ αυτές που βίωσαν τον εφιάλτη μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, από ανθρώπους που θεωρούσαν δικούς τους, αλλά αποδείχτηκαν όχι μόνο ανίκανοι να δεχτούν αγάπη αλλά και επικίνδυνοι.

«Είναι απαράδεκτο να ασχολούμαστε με το θέμα της κακοποίησης των γυναικών, μόνο όταν είναι η Ημέρα της Γυναίκας», λέει με κατηγορηματικό τρόπο η παρουσιάστρια που θέλησε να μοιραστεί με τους (διαδικτυακούς) φίλους της το γράμμα που τη συγκλόνισε. «Αυτή η δυνατή γυναίκα αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα έξω από μια βασανιστική σχέση. Μοιράζεται την εμπειρία της για να δώσει το θάρρος και σε άλλες γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Αν από αυτή την ιστορία, έστω και μία γυναίκα πάρει δύναμη και απελευθερωθεί, θα είναι για εμένα μια μεγάλη νίκη», δηλώνει και φυσικά έχει απόλυτο δίκιο.

Διαβάστε περισσότερα ...

Η Σοφία Αλιμπέρτη στον Alpha.

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Ήταν 25 Σεπτεμβρίου 2004, όταν ο ALPHA εγκαινίασε τη ζώνη του σαββατοκύριακου με την ψυχαγωγική εκπομπή «Αυτό μας έλειπε». Την παρουσίασή της είχε αναλάβει η Σοφία Αλιμπέρτη, έχοντας δίπλα της τον Θανάση Πάτρα.

 

Η εκπομπή σημείωνε υψηλές τηλεθεάσεις με την ηθοποιό να κερδίζει πολύ καλές κριτικές ως παρουσιάστρια και έτσι συνεχίστηκε και την επόμενη σεζόν, όπου όμως, η Αλιμπέρτη έφυγε για να πάει στον ΑΝΤ1 και να παρουσιάσει τον 4ο κύκλο του «Fame Story», ενώ την επόμενη σεζόν ξεκίνησε στο σταθμό του Αμαρουσίου κάθε σαββατοκύριακο την εκπομπή «Καλομελέτα κι έρχεται».

Έκτοτε, μετά την ξαφνική αποχώρησή της από τον ALPHA, οι σχέσεις του σταθμού της Κάντζας με την Αλιμπέρτη δεν ήταν και τόσο καλές. Φαίνεται όμως, ότι με το πέρασμα των χρόνων οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου, η Σοφία Αλιμπέρτη επιστρέφει στον ALPHA ως καλεσμένη στην εκπομπή «Μες στην καλή χαρά». Η παρουσιάστρια θα είναι καλεσμένη στην εκπομπή που από το 2004 που τα στελέχη του σταθμού δημιούργησαν την ψυχαγωγική ζώνη του σαββατοκύριακου με την Αλιμπέρτη, παραμένει σε λειτουργία.  Την ερχόμενη Κυριακή στις 23 Φεβρουαρίου η Σοφία Αλιμπέρτη θα εμφανιστεί ξανά μετά από χρόνια στη συχνότητα του ALPHA και θα έχει πολλά να πει, αφού άλλωστε τα τελευταία χρόνια δεν δίνει συνεντεύξεις.

Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε την εκπομπή και τι θα ρωτήσουν οι Κατερίνα Καραβάτου, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Παύλος Σταματόπουλος και Ευθύμης Ζησάκης την καλεσμένη τους Σοφία Αλιμπέρτη. Όπως επίσης θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η εμφάνιση της ηθοποιού στο κανάλι της Κάντζας θα είναι μόνο για την ψυχαγωγική εκπομπή του σαββατοκύριακου, ή αν πρόκειται να υπάρξει και συνέχεια, τώρα που φαίνεται ότι… αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις τους!

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed